[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κράτος ή μόρφωμα;
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Γράφει ο Μακεδών

Ο σημερινός σκεπτόμενος Έλληνας , το επισημαίνω σε αντιδιαστολή με τον κάφρο οπαδό ή κοινώς κομματόσκυλο, στέκεται σιωπηλά και αξιοπρεπώς σε μια γωνιά και προσπαθεί να καταλάβει αν στον γεωγραφικό χώρο που αποκαλείται Ελλάς είναι στο σωστό κράτος. Αναρωτιέται αν με ότι χαρακτηριστικά έχει αυτό το κράτος μπορεί να εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες για να σχεδιάζει το αύριο το δικό του και των παιδιών του. Υποθέτει ότι πρέπει να εμπιστεύεται τους νόμους της πολιτείας ότι παρέχουν ισονομία και δεν παραβιάζονται για τίποτα και κανένα.

Αλλά η διαδρομή της χώρας για κάμποσα χρόνια αποδεικνύει ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Έμαθε ότι πρέπει να ¨ανήκει ¨εκλογικά σε κάποιο κόμμα για να είναι σε θέση να σταδιοδρομήσει σε όποιο τομέα επιχειρήσει, και κατά προτίμηση σε κόμμα εξουσίας. Η αξιοκρατία είναι κενή περιεχομένου και σημασία έχει το ποιές είναι οι δημόσιες σχέσεις , πόσο κοντά είσαι σε ισχυρούς και ανερχόμενους αστέρες της πολιτικής που συναναστρέφονται με τους οικονομικά ισχυρούς με αμοιβαίο όφελος.

Όλοι οι τομείς των δραστηριοτήτων στην σύγχρονη Ελλάδα έχουν διαμορφώσει αυτή την λογική και οτιδήποτε διαφορετικό επιχειρηθεί θα είναι καταδικασμένο στην αποτυχία ή στην μετριότητα.

Τα παραδείγματα είναι άπειρα και επιβεβαιώνουν την άποψη του γράφοντος. Ας μην αναφέρουμε τώρα ονόματα που στο εξωτερικό έχουν εξαιρετική πορεία και που ή αποκρούσθηκε η είσοδός τους στην χώρα αν προσπάθησαν να διδάξουν σε πανεπιστήμια ή απεσύρθησαν οριστικά αν προσπάθησαν να επιχειρήσουν.

Αν ωστόσο το κοινωνικό πλέγμα ήταν τόσο δυνατό τόσο άριστα διαμορφωμένο θα είχαμε να λέμε για την πλήρη θωράκιση της χώρας που θα μετρίαζε τις αρνητικές εντυπώσεις.

Αλλά πως να είναι ήσυχος κανείς, όταν τα εθνικά θέματα πηγαίνουν σε ένα επικίνδυνο δρόμο; Το όνομα που σφετερίζεται το γειτονικό κρατίδιο και που 20 χρόνια τέλος δεν έχει η διαμάχη μέχρι να βγάλουν απόφαση δικαστές που ούτε γνωρίζουν που πέφτει η Μακεδονία. Θέμα που γράφτηκαν χιλιάδες σελίδες, διοργανώθηκαν συλλαλητήρια και έγιναν άπειρες εκπομπές στην τηλεόραση και τα ραδιόφωνα.

Προξενείο της Κομοτηνής και ο αρνητικός του ρόλος για την Θράκη. Δήμαρχος που θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί η Θράκη ,για να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη. Ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης είχε επισημάνει πριν πολλά χρόνια την επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να περιέλθει η περιοχή της Θράκης. Έχουμε ξεκάθαρη πολιτική σε ότι μας αφορά η αντιμετώπιση αυτού του επικίνδυνου παιχνιδιού ή απλώς στα πλαίσια της καλής γειτνίασης δεν μιλάμε;

Το Βατοπαίδι και όπως το χειρίστηκαν θα σκάσει εκκωφαντικά στα χέρια των πολιτικών και θα συμπαρασύρει όσους με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις ενήργησαν έτσι όπως το κατέληξαν το θέμα.

Οι λαθρομετανάστες άσχετα αν οι χώρες τους υφίστανται τα χειρότερα , υπήρξε σχέδιο αποτροπής της εισόδου και αφού ήλθαν, γιατί δεν τους προωθήσαμε στις χώρες που επιθυμούσαν; Πως οι ένοπλες δυνάμεις υπερασπίστηκαν την χώρα;

Και τέλος θα υπάρχει συνέχεια στο κράτος όπως το γνωρίσαμε με τα καλά του και τα όποια στραβά του ή θα επιβληθούν σαν κυβερνήτες (Kommandant) οι έξωθεν φίλοι της Μέρκελ;

Που θα σταματήσουν την απίστευτη οικονομική κατρακύλα της χώρας οι Έλληνες;
Οι αμέσως επόμενες γενιές θα διαβιούν σε κράτος ή μόρφωμα;

Αυτό το τελευταίο ερώτημα είναι πλέον το πιο επίκαιρο θέμα που πρέπει να απαντήσουμε σήμερα πριν να είναι αργά.

Πηγή

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κράτος ή μόρφωμα;"

Leave a reply