[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Χριστούγεννα στο Μουσείο Ακρόπολης
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να υποδεχθεί κανείς τις γιορτές, από το να απολαύσει υπέροχη μουσική, χριστουγεννιάτικα κεράσματα και όλα αυτά με θέα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό; Τρία απογεύματα, στις 22, 23 και 29 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης υπόσχεται μαγικές στιγμές, υποδεχόμενο με όλα τα παραπάνω τους επισκέπτες του.


Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, το Μουσείο θα παρουσιάσει συνθέσεις του βραβευμένου μουσικού Μάριου Στρόφαλη, που αποτελούν νοσταλγική περιήγηση σε πολιτισμικά λιμάνια των λαών της νότιας Ευρώπης. Παίζουν οι Μάριος Στρόφαλης (πιάνο), Βαγγέλης Βεργωτής (ακορντεόν), Alfred Shtuni (βιολί) και Αλέξανδρος Μποτίνης (βιολοντσέλο).

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την όπερα «Κάρμεν», του Ζορζ Μπιζέ (Βαρύτονος: Νίκος Καραγκιαούρης), την εισαγωγή από την οπερέτα «Η Νυχτερίδα», του Γιόχαν Στράους (Σοπράνο: Βάσια Ζαχαροπούλου), την εισαγωγή από τον «Μαγικό αυλό» και Ντουέτο από την όπερα «Ντον Τζιοβάνι», του Μότσαρτ και αποσπάσματα από το μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης», του Τσαϊκόφσκι. Η Μουσική Διεύθυνση είναι του Ανδρέα Τσελίκα.

Τέλος, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., στον εξώστη του δευτέρου ορόφου, με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, το Audio String Quartet, θα παρουσιάσει μουσική κλασική, ρομαντική και νεορομαντική. Παίζουν οι 'Αλφρεντ Στούνι (βιολί), Λαέρτης Κοκολάνης (βιολί), Γιώργος Γαϊτάνος (βιόλα) και Ρία Αναστασίου (τσέλο).

Το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου και κάθε Παρασκευή θα παραμένει ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα. Οι επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν να απολαύσουν τη θέα της φωτισμένης Ακρόπολης με επιλεγμένες ελληνικές γεύσεις.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (24 και 31 Δεκεμβρίου), το Μουσείο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Όπως κάθε χρόνο, το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό την πρώτη και την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (25 και 26 Δεκεμβρίου), όπως και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς (1 Ιανουαρίου).


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Χριστούγεννα στο Μουσείο Ακρόπολης"

Leave a reply