[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Θα υπάρξει τιμωρία ή θα εφευρεθεί νέα αμνηστία;
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO


  • Γράφει ο Μακεδών
Η συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση στην χώρα έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη την επικράτεια. Η προδοσία ενός λαού έγινε χωρίς πολύ σκέψη, χωρίς αιδώ, χωρίς την συναίσθηση της αποστολής τους, αυτών που την πραγματοποίησαν από πλευράς του πολιτικού συστήματος.

Ο τρόπος που ζήσαμε σαν λαός δεν είναι για να υπερηφανεύεται κανείς πλέον ως παράδειγμα προς μίμηση. Η πρωταρχική ευθύνη, βεβαίως, βαρύνει τους κυβερνώντες τα τελευταία σαράντα χρόνια. Υποτίθεται ότι αυτοί που καταλαμβάνουν τους υπουργικούς θώκους έχουν καλές σπουδές, οι περισσότεροι δε, έχουν και την μεταπτυχιακή τους διατριβή στο εξωτερικό σε πολύ καλά πανεπιστήμια. Ποια όμως διαφορά είδαν στην ποιότητα εξουσίας οι πολίτες αυτής της χώρας; Ελάχιστες οι αναβαθμίσεις στην πορεία όλων αυτών που σχεδίαζαν με απίστευτο ερασιτεχνισμό. Ελεύθερη οικονομία διακήρυτταν τα αστικά κόμματα αλλά ούτε αυτό μπόρεσαν να οργανώσουν αφού στο πίσω μέρος του μυαλού τους ήταν η αγωνία να επιτύχουν το μεγαλύτερο όφελος για τον εαυτό τους κατ΄ αρχήν και την διαιώνιση της άθλιας εξουσίας τους από την άλλη.

Συνέπεια όλων αυτών των επιλογών και νοοτροπιών είναι η καθοδική πορεία της οικονομίας, των όποιων ηθικών κανόνων απέμειναν από την υποκριτική στάση των εχόντων και κατεχόντων τα κλειδιά της εξουσίας. Ευθύνη στον λαό δεν υπάρχει θα αναρωτηθείτε; Φυσικά και υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης που δυστυχώς φέρει στους ώμους του ο λαός. Αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη που μπορεί να καταλογισθεί τουλάχιστον ο μισός Ποινικός Κώδικας είναι σε αυτούς που έφεραν το βάρος των αποφάσεων. Τι κρίμα και τι ντροπή για αυτούς που εκστομίζουν τις πατριωτικές κορώνες σε εθνικές γιορτές και επετείους αλλά είναι κενού περιεχομένου!

Δηλαδή για να καταλάβω η πολιτική ηγεσία είναι σε ελεύθερη χώρα ηγέτες, ή σε μια υποτελή χώρα που επιβιώνει χάριν της γενναιοδωρίας κάποιων ισχυρών οικονομικά λαών; Οι Έλληνες μπορούν να σχεδιάσουν το αύριο και το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους ή οι αποφάσεις των Ευρωπαίων επιβητόρων, Γερμανών και Γάλλων, θα κινούνται με μηνιαίο ορίζοντα;

Πρωθυπουργός της χώρας είναι έστω ο Παπαδήμος ή ο επιβληθείς από την Μέρκελ επίτροπος;

Αν όμως η ελληνική ηγεσία επιμένει να περπατάει στον καταστροφικό δρόμο που χάραξε το Πασοκ και ο Παπανδρέου με συμπαραστάτες πλέον Ν.Δ. και ΛΑΟΣ να θυμούνται ότι η απόδοση του λογαριασμού θα αναζητηθεί να πληρωθεί στο ακέραιο γιατί η ώρα της κάθαρσης πλησιάζει πριν εφευρεθεί ο νέος δρόμος της αμνηστίας.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Θα υπάρξει τιμωρία ή θα εφευρεθεί νέα αμνηστία;"

Leave a reply