[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Merkozy: Σας μοιάζει με τη νέα Ευρώπη;
Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Με τη φωτογραφία του νέου ισχυρού διδύμου της ευρωζώνης και με το ερώτημα «MERKOZY - μοιάζει με τη νέα Ευρώπη;» η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρεται στον σχηματισμό του «πυρήνα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αποκαλεί τον γαλλο-γερμανικό άξονα.



Και αποδίδει αυτόν τον σχηματισμό με την εικόνα του Merkozy, εικόνα ενός «άνδρα» ή μιας «γυναίκας» που θέλει να σώσει την Ευρώπη και προετοιμάζει με επιμέλεια ένα «Ευρω- πραξικόπημα» όπου θα δημιουργηθεί μια σύμβαση ανάμεσα στα μέλη της ευρωζώνης για περισσότερη σταθερότητα με γερμανική υπογραφή. «Είναι κάτι αντίθετο με τη συνήθη διαδικασία όπου τα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε αποφάσιζαν από κοινού» σημειώνει εφημερίδα..


Με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ να δηλώνει μόλις χθες πως: «Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν την ευθύνη της ηγεσίας», το νέο πρόγραμμα που ετοιμάζεται θα αφορά σε μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, τους φόρους, στα μέτρα λιτότητας και στο φρένο στο δημόσιο χρέος.

Η αντίδραση από τις Βρυξέλλες ήρθε δια στόματος της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Λουξεμβουργιανής Βιβιάν Ρέντιγκ η οποία δήλωσε στην ίδια εφημερίδα πως «Ο Merkozy είναι χωρίς αμφιβολία ένας ισχυρός κινητήρας για να ξεπεραστεί η κρίση. Ένας ισχυρός κινητήρας δεν μας εξασφαλίζει πως και το αεροπλάνο έχει πάρει τη σωστή κατεύθυνση»...

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Merkozy: Σας μοιάζει με τη νέα Ευρώπη;"

Leave a reply