[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
1 στα 4 αυτοκίνητα Ι.Χ δεν ανανεώνει το ασφαλιστικό συμβόλαιο
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ανησυχία δημιουργεί στην ασφαλιστική αγορά το γεγονός ότι πάνω από 250.000 ανέρχονται οι πινακίδες αυτοκινήτων που κατατέθηκαν μέχρι χθες στις εφορίες.

Με πρόχειρη εκτίμηση ασφαλιστικών στελεχών, τουλάχιστον 150.000 αυτοκίνητα θα βγουν από την ασφαλιστική αγορά μέσα από την κατάθεση πινακίδων, ενώ σημαντικές απώλειες εμφανίζουν από την αρχή του χρόνου τα συμβόλαια που δεν ανανεώνονται.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών από τον κλάδο αυτοκινήτου, τουλάχιστον το ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα δεν ανανεώνουν τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια κατά το τελευταίο εξάμηνο της κρίσης. Η ανησυχία επεκτείνεται και στα συμβόλαια στους κλάδους Ζωής, τα οποία παρά την κατακρήμνιση της κοινωνικής ασφάλισης δεν έχουν ανοδική δυναμική -παρά μόνο σε συγκεκριμένους ομίλους- ενώ έχουν μειωθεί σημαντικά τα περιθώρια κέρδους λόγω της νέας ανόδου του κόστους νοσηλίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «ημερησίας«, μεγάλη υποχώρηση -μέχρι 70%- σημείωσαν το 2011 τα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων και δραστηριοτήτων λόγω μεγάλης υποχώρησης της παραγωγικής δραστηριότητας.

Για το 2012 οι προοπτικές δεν φαίνονται ιδιαίτερα ενθουσιώδεις εάν συνεχιστεί η οικονομική ύφεση.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "1 στα 4 αυτοκίνητα Ι.Χ δεν ανανεώνει το ασφαλιστικό συμβόλαιο"

Leave a reply