[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δόσεις των €100
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Την ίδια ώρα που προωθείται ρύθμιση χρεών, η οποία θα δώσει μία σημαντική ανάσα στους οφειλέτες του Δημοσίου, γίνεται γνωστό πως οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώνουν το κράτος και σε είδος.

Ερχεται ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών μέσω μεταβίβασης στο κράτος περιουσιακών στοιχείων. Δηλαδή θα μπορούν οι πολίτες να πληρώσουν τα χρωστούμενα και τις προσαυξήσεις μεταβιβάζοντας στο Κράτος την πλήρη ή υψηλή κυριότητα που έχουν σε κάποιο ακίνητο ή και σε κινητά περιουσιακά στοιχεία όπως αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και μετοχές.

Ταυτόχρονα όμως προωθείται και ρύθμιση χρεών που σίγουρα θα δώσει ανάσα και βάσει της οποίας η εξόφληση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί εφάπαξ προκειμένου να διαγραφεί το 100% των προσαυξήσεων, σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις προκειμένου να διαγραφεί το 90% των προσαυξήσεων, σε 13 έως 24 δόσεις για να διαγραφεί το 75% των προσαυξήσεων, σε 25 έως 36 δόσεις για απαλλαγή του 60% των προσαυξήσεων, σε 37 έως 48 δόσεις για διαγραφή του 45% των προσαυξήσεων και σε 49 έως 60 μηνιαίες δόσεις με διαγραφή του 25% των προσαυξήσεων. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2012 στην αρμόδια εφορία ή τελωνεία όπου είναι βεβαιωμένες οφειλές μέχρι την ημερομηνία αυτή.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δόσεις των €100"

Leave a reply