[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ούτε 80% «κούρεμα» χρέους δεν φτάνει στην Ελλάδα
Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ούτε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%, έτσι όπως δρομολογείται και δη χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής, δεν είναι επαρκές για να σταθεροποιηθεί η οικονομία της Ελλάδας και να καταστεί βιώσιμη σε βάθος χρόνου!
Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας IfW, όπως μεταδίδει το Bloomberg. (Δείτε εδώ)

Με τους οικονομολόγους του Ινστιτούτου στο Κίελο της Γερμανίας να απευθύνουν έκκληση προς τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας να συναινέσουν ακόμα και σε απομείωση μεγαλύτερη του 80% στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους ώστε να λάβει τέλος η κρίση που απειλεί να τινάξει στον αέρα το σύνολο της οικονομίας της Ευρωζώνης κι όχι μόνο!

Την ίδια ώρα, κι ενώ αρκετά διεθνή Μέσα Ενημέρωσης προβάλλουν τις πιέσεις που φέρεται να ασκεί το ΔΝΤ προς την ΕΚΤ και δευτερευόντως προς τη Γερμανία να δεχθούν συμμετοχή στη «χασούρα» από το ελληνικό haircut ΚΑΙ των κρατικά ελεγχόμενων δανειστών της Ελλάδας, με δυο λόγια να μπουν στη συμφωνία ανταλλαγής και τα ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, από το Νταβός της Ελβετίας και τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ πληθαίνουν οι φωνές επιφανών παραγόντων που καλούν σε … άμεση δράση τους πολιτικούς και τους οικονομικούς παράγοντες της Ευρώπης προκειμένου να επιλυθεί το «ελληνικό πρόβλημα».

Ενδεικτική είναι η δήλωση του κυρίου Πέτερ Βόσερ, Διευθύνοντος Συμβούλου της Royal Dutch/Shell Plc, ο οποίος τονίζει πως δεν υπάρχει πια χρόνος για το ελληνικό πρόβλημα, πρέπει με κάποιον τρόπο να δοθεί τέλος σε μια κρίση που επιμένει εδώ και μήνες: «Είναι μόλις δυο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακόμα πιο ενδεικτική όμως είναι η δήλωση του γνωστού και μη εξαιρετέου Τζορτζ Σόρος, ο οποίος από το βήμα του Νταβός τονίζει πως «το ευρώ πρέπει να επιβιώσει, γιατί η εναλλακτική, η διάλυση, θα οδηγούσε σε μια κατάρρευση που η Ευρώπη και όλος ο κόσμος δεν μπορούν να αντέξουν», αλλά για να μη συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξουν λύσεις. Λύσεις με επίκεντρο την Ελλάδα η οποία, κατά τον Σόρος, είναι «πιθανότερο παρά ποτέ να χρεοκοπήσει το 2012».

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ούτε 80% «κούρεμα» χρέους δεν φτάνει στην Ελλάδα"

Leave a reply