[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πιθανή ειδική Σύνοδος για την Ελλάδα
Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Οι ηγέτες της ευρωζώνης ενδέχεται να προχωρήσουν σε ειδική Σύνοδο για την Ελλάδα, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τη Δευτέρα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.


Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, οι ηγέτες των χωρών του ευρώ, εφόσον κριθεί απαραίτητο, ενδέχεται να συναντηθούν. Μάλιστα, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ειδοποιηθεί για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο εγγράφως, για να προχωρήσουν στη σχετική προετοιμασία.

Τυχόν ειδική σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 17 χωρών της ευρωζώνης, εφόσον αποφασιστεί, θα γίνει αμέσως μετά τη Σύνοδο των «27», που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου από τις 16:00 μέχρι τις 20:00 ώρα Ελλάδας.

Συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί-Μόντι

Την ίδια ώρα, γερμανικές κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τη Δευτέρα, πριν τη Σύνοδο Κορυφής, θα συναντηθεί η Άνγκελα Μέρκελ με το Νικολά Σαρκοζί και το Μάριο Μόντι.

Οι τρεις ηγέτες, αναφέρουν οι πηγές, θα συναντηθούν για διάστημα «μισής ώρας», προκειμένου να συντονίσουν τις θέσεις τους για τη Σύνοδο που θα ακολουθήσει.

Οι πηγές αναφέρουν ότι κατά τη συνάντησή τους θα συζητηθούν θέματα που εμπεριέχονται αποκλειστικά στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής, δηλαδή τα μέσα για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην ΕΕ.

Συνάντηση Παπαδήμου-Νταλλάρα

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμοςθα συναντηθεί με τον επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλλάρα.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, το IIF αναφέρει ότι στόχος είναι «να συμφωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν σε όλα τα εκκρεμή νομικά και τεχνικά ζητήματα. Μετά τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, οι επικεφαλής θα επιστρέψουν στην Αθήνα αύριο για ανεπίσημες συζητήσεις».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα πρόταση του Τσαρλς Νταλλάρα στην Αθήνα θα προβλέπει μεσοσταθμικό επιτόκιο χαμηλότερο του 4% και συγκεκριμένα κοντά στο 3,80%.

Επίσης, ο κ. Παπαδήμος προγραμματίζει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση για την Παρασκευή ή το Σάββατο, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πιθανή ειδική Σύνοδος για την Ελλάδα"

Leave a reply