[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εργολαβίες θανάτου
Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Κάνουν πως δεν ακούν, κάνουν πως δεν βλέπουν, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Κάνουν απλά τη δουλειά τους ! Εργολάβοι και εταιρείες αποβράσματα μιας κατοχικής εποχής. Κυνηγοί κεφαλών, εκβιαστές, τυμπανιστές του φόβου, κήρυκες της άνευ όρων υποταγής.


Εργολάβοι κάθε έργου: διακοπών ρεύματος, εισπρακτικές εταιρείες, φοροκηνυγοί, δικηγορικά γραφεία, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι, μπράβοι και εκτελεστές, όλοι μαζί μια θαυμάσια κοινωνική τάξη καθαρμάτων. Συνεπικουρούμενοι από το κράτος και τα κατασταλτικά όργανά του, αστυνομία, δικαιοσύνη, φασιστικές συμμορίες.


Όλοι μαζί, συγκοινωνούντες βόθροι, με τίμημα λίγα ποσοστά ή λίγα ευρώ το κεφάλι. Λάφυρο η κεφαλή των θυμάτων τους επί πίνακι, το σπίτι και τα υπάρχοντα των οφειλετών. Λάφυρο και ηδονή τους οι τρομοκρατημένες οικογένειες από το φόβο, τους εκβιασμούς και τις απειλές προς τους οφειλέτες. Λίγα ευρω η ανταμοιβή τους. Και τα τυχερά τους !


Έτσι όπως ανοικοδομείται η πατρίδα σε τούτες τις εποχές παρέχει έργον και ευκαιρίες στα καθάρματά της. Στις δύσκολές της εποχές εθίζεται να αποθέτει την ύπαρξή της στα χέρια συμμοριών. Που σιγά-σιγά πλουτίζουν, γίνονται τρανοί, νέοι σωτήρες και εθνικά κεφάλαια. Ανεβαίνει το εθνικό προϊόν του αίματος και του θανάτου.


Καμαρώστε υιοί και κόρες της πατρίδας την ανέλιξη και τη δόξα κάθε εργολάβου που με αμοιβή 30 ή 100 ευρώ θα αποφασίσει αυτός αν θα φάει το παιδί σας ή αν πρέπει πρώτα να πληρώσετε το χαράτσι της ΔΕΗ. Αν προέχει η εξόφληση του χαρατσιού από τη ζωή και την υγεία σας. Να αποφασίσει η Γεωροή Α.Ε ή η Έντεχνος Α.Ε αν θα φάτε ή αν σας πρέπει το σκοτάδι και ο θάνατος. Να αποφασίσει η κάθε εισπρακτική εταιρεία αν θα σας πάρει το σπίτι, αν σας δολοφονήσει μπροστά στα μάτια του παιδιού σας προς παραδειγματισμόν. Και να σας απλώσει το σκοινί να κρεμαστείτε με την απόγνωση και το φόβο στη στερνή σας ματιά. Εργολάβοι-δολοφόνοι άτεγκτοι στο καθήκον τους.


Βγήκαν στο σεργιάνι τις τελευταίες ημέρες οι συμμορίες, μπαίνουν σαν τα ποντίκια στις αυλές των σπιτιών για να κόψουν τα χέρια που αρνήθηκαν ή δεν μπορούσαν να πληρώσουν το φόρο στον Μπενιζέλ αγά. Δεκάδες εισπρακτικές εταιρείες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, δουλειά υπάρχει, ο τζίρος τους ανθεί. Τζίρος σε αργύρια, σώματα ανθρώπινα και ψυχές. Η καλλίστη εξ' αυτών εισπράττει απ' όλα. Διαθέτει μπράβους για εκφοβισμό, πληρωμένους δολοφόνους-τιμωρούς, εντιμότατους δικηγόρους και συμβολαιογράφους για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, τυχοδιώκτες ντετέκτιβ να βρούν συγγενείς, αχαρτογράφητες περιουσίες για να εκβιάσουν, για να αρπάξουν.


Και όσο μεγαλώνει η αντίστασή μας τόσο οι συμμορίες ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Έχοντας συμπαραστάτη και αρωγό το κράτος. Που απροκάλυπτα πλέον τους καλεί να συνδράμουν και στο δικό του πρότζεκτ: Τη φοροληστεία. Φοροκυνηγοί, με στολές ή σβάτσιγκα, με χνώτα μπράβων προθερμαίνονται για τη μεγάλη νύχτα. Όπου θ' αστράφτουν οι λάμες των μαχαιριών στα πρόσωπα των θυμάτων τους.


Αυτή την πολιτεία εζήλωσαν οι θαυμαστές του Τέταρτου Ράϊχ. Νόμος η ισχύς των συμμοριών που εκθρέπτονται με το μάνα μιας δημοσιονομικής εξυγείανσης. Ένα τελικό ξεκαθάρισμα ο στόχος. Να οσφρανθούν οι υψικάμινοι σάρκα, να επιζήσουν οι άξιοι.


Πίσω από το ζόφο, ανθούν οι αριθμοί. Από 30 έως 100 ευρώ η αμοιβή για κάθε διακοπή ρεύματος και άλλα 30 η επανασύνδεσή του. Η γαλαντόμα ΔΕΗ ανοίγει την όρεξη στα αρπαχτικά. Περίπου 1,5 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν πλήρωσαν το χαράτσι του 2011 και τα κοράκια ακονίζουν τα νύχια τους. Οι εισπρακτικές μαφιο-εταιρείες την τελευταία πενταετία είδαν τους τζίρους τους να απογειώνονται έως και 60 φορές, παρ' όλο ότι δημιουργήθηκαν δεκάδες νέες. Είδαν ακόμη αξιότιμους πελάτες να καταφεύγουν στις υπηρεσίες των.Τράπεζες, εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εμπορικές αλυσίδες που πωλούν με δόσεις, ακόμη και κέντρα αδυνατίσματος τους αλλά και ΔΕΚΟ, όπως ο ΟΤΕ, αύριο η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ..


Ως αμοιβή εισπράττουν, σύμφωνα με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων (ΕΣΕΔΑ), στον οποίο μετέχουν, ποσοστά από 3% ως και 12% επί των οφειλών. Κατά μέσο όρο, όμως, οι αμοιβές τους επί του ποσού της οφειλής κυμαίνονται μεταξύ 6% - 8%, για να φθάσει σε δύσκολες περιπτώσεις και στο 12% επί της συνολικής οφειλής. Ανοίγονται πλέον ευκαιρίες. Και όσο η αδυναμία των νοικοκυριών να εξοφλήσουν τα τοκογλυφικά δάνεια των τραπεζών μεγαλώνει, τόσο οι ευκαρίες και οι τζίροι γιγαντώνονται. Ανάπτυξη! Με μοχλό τη λεηλασία ανθρώπων.


Και θαυμάστε: τζίρος 9 εκατομμυρίων μιας γνωστής εισπρακτικής εταιρείας απέφερε κέρδη μόλις 156 χιλιάδων ευρώ! Ίσα-ίσα για να πληρώσει και έναν συμβολικό φόρο. Και μελετώντας τα οικονομικά στοιχεία και των άλλων εταιρειών του κλάδου βλέπουμε πως τα δηλωμένα κέρδη τους είναι πάντα κάτω από το 2% του τζίρου τους. Και οι μισθοφόροι εργαζόμενοί τους, οσάκις ανανήψουν, απολύονται.


Ανάπτυξη με την ηθική της μαφίας, σπόρος της ο Φόβος, όπως ταιριάζει σε κάθε κατεχόμενη χώρα. Που, ο φόβος, ενσπείρεται παντού και καθημερινά. Έως ότου εμφυτευθεί στο DNA των κατοίκων της.Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εργολαβίες θανάτου"

Leave a reply