[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ήρθε η στιγμή
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Αγαπητοί Φίλοι,
παίρνω το θάρρος να πω,

ΉΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ!!

Δεν έχουμε πλέον άλλα περιθώρια, δεν υπάρχουν πλέον άλλες δικαιολογίες. Όποιος ήθελε να μάθει έμαθε, πολλά άρθρα, πολλές αναλύσεις, πολλά λόγια, πολλές σκέψεις, πολλές φωνές. Όποιος ήθελε να μην κρύβεται πίσω από δικαιολογίες, το έπραξε μέσα από την αναζήτηση της αλήθειας, με κάθε μέσο.

Οι δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια, το μόνο που έμεινε είναι το Θέλω, Ενδιαφέρομαι, Απαιτώ, Διεκδικώ ή το Περιμένω από τους Άλλους, δεν ήθελα να ξέρω, δεν ήθελα να δω, δεν ήθελα να ακούσω, γιατί βολεύομαι πίσω από τους άλλους και τις δικαιολογίες.

Κανείς μας πλέον δεν θα είναι άμοιρος ευθυνών.

Αυτή είναι η ΣΤΙΓΜΗ να πάρουμε πίσω την αξιοπρέπεια μας, να πάρουμε πίσω τη ζωή μας, να σώσουμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, να αλλάξουμε το ρου της Ιστορίας.

Να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον και όταν λέω καλύτερο, εννοώ Δίκαιο, Ισότιμο, Ελεύθερο, «Συμμετοχικό» Μέλλον.

Λυπάμαι αλλά το Μετά δεν θα υπάρχει!

Όσο και αν ακούγεται υπερβολικό στο μυαλό μας, το ΜΕΤΑ θα είναι η τραγωδία που θα ζήσουμε όλοι μας.

Μην περιμένουμε τον ένα, τον Ηγέτη να μας σώσει, γιατί αυτός ο ένας δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε. Όπως μας δίδαξε η Ιστορία, ένας ακόμη «Ηγέτης» , από όπου και αν προέρχεται, δεν γίνεται εξορισμού να μην γίνει μετά πιο εξουσιαστής από τους εξουσιαστές (το έχει διδάξει η Ιστορία του Ανθρώπινου Γένους).

Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια μας, όπως ο Οδυσσέας, στις Σειρήνες και αυτές θα γίνονται όλο και πιο δυνατές για να αποπροσανατολίσουν και να εγκλωβίσουν. Οι Σειρήνες είναι πολλές και προέρχονται από το παλιό αλλά και από το δήθεν «καινούργιο» που χτίζετε με τα ίδια μέσα και εργαλεία, είτε αυτό είναι κόμμα, κίνημα, ομάδα….

Αγαπητοί, «έτυχε» να ζούμε όλοι μαζί σε αυτή εδώ τη χώρα, αυτή την χρονική στιγμή. Δεν θα γράψω ούτε για Πολιτικά, ούτε Οικονομικά, ούτε Χρηματοοικονομικά. Η ρίζα του κακού ξεπερνάει τα νούμερα, ξεπερνάει τις Οικονομικές και πολιτικές θεωρίες. Το εκάστοτε νόμισμα, σύστημα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από το μέσο, για την επίτευξη του σκοπού που βλέπουμε και βιώνουμε όλοι μας. Ο σκοπός ξεκινάει από τους Ανθρώπους που αφήσαμε να ορίσουν την μοίρα μας και καταλήγει ως συνέπεια σε εμάς, τους «άλλους», καθόλου άμοιρους ευθυνών ανθρώπους.

Πρέπει να πάψουμε να εναποθέτουμε στους άλλους, σε πολιτικούς ή δημαγωγούς, τη ζωή μας, είτε γιατί βολευόμαστε, είτε γιατί μας κάνουν να νομίζουμε ότι είμαστε αδύναμοι.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια!!

Μετά την υπογραφή της νέας Δανειακής Σύμβασης, οι σκηνές που θα ζήσουμε θα είναι ΤΡΑΓΙΚΕΣ και ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ, για όλους μας, πλην αυτών που μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Όλοι μετά θα είμαστε ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ !

Μην σκέφτεστε τι μπορώ να κάνω μόνος, μην σκέφτεστε μα κανείς δεν κάνει τίποτα, μη σκέφτεστε και μετά τι? πως?

Αυτοί που ξέρουν το κακό, γνωρίζουν και τον άλλο δρόμο, αλλά δεν θέλουν, δεν τους συμφέρει.

Εμείς θα τους αναγκάσουμε, εμείς έχουμε την δύναμη.

ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΠΑΘΕΙΣ!!

Ας θυμηθούμε ξανά τους γείτονες, τη γειτονιά μας. Ας θυμηθούμε την Ελλάδα που μιλούσαμε και βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο. Όλα μπορούν να αρχίσουν από τη γειτονιά, την πολυκατοικία, το διπλανό μας σπίτι. Ας κατεβάσουμε / πετάξουμε τις σημαίες, τις ταμπέλες, δεν μας βοήθησαν ποτέ, ούτε και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θα βοηθήσουν.

Ας μιλήσουμε ξανά μεταξύ μας και ας πούμε ότι είναι σήμερα 25η Μαρτίου ή μια από τις τόσες ημερομηνίες που έχουν γραφτεί στην Ιστορία μας!!!!!

Ας υψώσουμε της δικιάς μας εποχής το Λάβαρο!!

Ας γίνουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και ΆΝΘΡΩΠΟΙ!!

ΥΓ. Δεν είμαι καλύτερος άνθρωπος, θέλω όμως να γίνω, δεν περιμένω από κανένα, δεν έχω άλλες δικαιολογίες, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου εδώ και τώρα.
Δεν περιμένω κανέναν να γίνει ο Ήρωας του παρελθόντος, που σκοτώθηκε για τους άλλους και οι άλλοι κάθονταν, περίμεναν, απόλαυσαν και μετά ξέχασαν!!!


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ήρθε η στιγμή"

Leave a reply