[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ρέππας: «Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο- Η εφεδρεία έκλεισε το κύκλο της»
Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στην ατζέντα μας» υποστήριξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας ότι το μέτρο της εφεδρείας «έκλεισε τον κύκλο του».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ Ρέππας σημείωσε ότι από την εφεδρεία βγήκαν 10.000 υπάλληλοι σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι με σχέση ιδιωτικού δικαίου (συνολικά ανέρχονται σε 54.000) ενώ τόνισε ότι στους καταλόγους «θα συμπεριλαμβάνουμε και εκείνους που επέλεξαν οικιοθελώς να αποχωρήσουν μετά την ψήφιση του νόμου γιατί γνώριζαν ότι θα τους έπιανε».

Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε ότι «εχει αξία να επισημαίνω ότι είχαμε αναλάβει πρωτοβουλία ζητώντας από κάθε υπηρεσία να προχωρήσει αμέσως σε πρόταση για συρρίκνωση των δομών σε ποσοστό τουλάχιστον 30%. Είχαμε διαπιστώσει ότι οι οργανισμοί πολλών υπουργείων έχουν οργανικές θέσεις που είναι κενές. Είναι κι αυτή η διαδικασία σε εξέλιξη».

Και πρόσθεσε ότι «στο δημόσιο συνολικά εργάζονται 720.000 υπάλληλοι. Από αυτούς οι 640.000 είναι μόνιμοι, οι 80.000 έκτακτο προσωπικό, συμβασιούχοι κλπ. Από αυτούς, 190.000 είναι οι εκπαιδευτικό και άλλες 150.000 ένστολοι. Μείωση προσωπικού κατά 150.000 μέχρι το 2015, αυτή είναι μνημονιακή υποχρέωση. Έχουμε συνεργασία με τους εκπροσώπους του μηχανισμού γιατί τους ενδιαφέρει πολύ αυτό το θέμα. Σε σχέση με το 2009 έχουμε θεαματική μείωση των υπαλλήλων στο δημόσιο. Εξοικονόμηση 2 εκ ευρώ έχουμε αυτά τα 2 χρόνια»STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ρέππας: «Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο- Η εφεδρεία έκλεισε το κύκλο της»"

Leave a reply