[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Στη νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου που ξεκινάει σε λίγη ώρα με τον επικεφαλής του IIF Τσάρλς Νταλάρα για το PSI αλλά και στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στρέφεται το ενδιαφέρον καθώς η έκβαση τους θεωρείται κρίσιμη για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που αφορούν την πορεία της χώρας.

Μέχρι στιγμής, οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία και όπως δήλωσε ο Λουκάς Παπαδήμος στο Reuters "η Ελλάδα αναμένει να ολοκληρώσει τις δύσκολες συνομιλίες για το χρέος με τους ιδιώτες πιστωτές μέσα σε λίγες μέρες και τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ για μια νέα συμφωνία διάσωσης από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας".

Μέχρι και την ύστατη ώρα γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να μετατίθεται καθώς όλα δείχνουν για την Κυριακή στις 13:00 μετά το μεσημέρι.

Ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει είναι η δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη που χαρακτήρισε δύσκολη τη διαπραγμάτευση.

Εάν η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς καταλήξει σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία αποδοχής των δεσμεύσεων που θέτουν οι πιστωτές ως προϋπόθεση για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης, είναι πιθανό να κλείσει σε πρώτη φάση η συμφωνία για το PSI και να δρομολογηθεί η σύμβαση του νέου δανείου.

Κάτι τέτοιο προϋποθέτει πως θα έχουν ήδη εγκριθεί τα μέτρα που συνοδεύουν την έγκριση του νέου δανείου ενώ το επόμενο δύσκολο βήμα θα είναι η έγκρισή τους από την Βουλή.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα"

Leave a reply