[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Συρία απορρίπτει την αποστολή στρατευμάτων του Αραβικού Συνδέσμου
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η κυβέρνηση της Συρίας απέρριψε την Τρίτη την πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων του Αραβικού Συνδέσμου στη χώρα, όπως εισηγήθηκε ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης, Χαμάν μπιν Καλίφα αλ Θάνι, λέγοντας ότι ο λαός της χώρας θα αντιδρούσε σε μια τέτοια εξέλιξη.

«Η Συρία απορρίπτει δηλώσεις αξιωματούχων του Κατάρ για την αποστολή Αραβικών στρατευμάτων..., (ενέργεια) που θα χειροτέρευε την κρίση και θα προετοίμαζε το έδαφος για ξένη επέμβαση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο λαός της Συρίας αρνείται οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στο όνομα του οποιουδήποτε. Θα αντισταθούν σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπόσκαψης της κυριαρχίας της Συρίας και της ακεραιότητας του εδάφους της», προστίθεται.

«Θα ήταν λυπηρό να χυθεί αραβικό αίμα στο έδαφος της Συρίας στην υπηρεσία γνωστών (συμφερόντων)», συμπληρώνεται χωρίς περαιτέρω διευκρίνιση στην ανακοίνωση του συριακού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση καλεί τον Αραβικό Σύνδεσμο να σταματήσει «την εκστρατεία κινητοποίησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης», ζητώντας επίσης τη βοήθεια του Οργανισμού «για να εμποδισεί η παρείσφρηση τρομοκρατών και όπλων» στην επικράτεια της Συρίας.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος των 22 κρατών-μελών απέστειλε στις 26 Δεκεμβρίου δεκάδες παρατηρητές για να επιβλέψουν την εφαρμογή εκ μέρους της Κυβέρνησης της Συρίας μιας συμφωνίας που έχει ως στόχο τον τερματισμό της βίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ το θάνατο 5.000 ανθρώπων από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή στην Αμερική, ο Εμίρης του Κατάρ είπε ότι προκρίνει τη λύση της αποστολής αραβικών στρατευμάτων στη Συρία για «να σταματήσουν τους σκοτωμούς».

Ο επικεφαλής του Συνδέσμου, Ναμπίλ αλ- Αραμπί, έχει ανακοινώσει ότι η Υπουργική συνάντηση του Συνδέσμου την επόμενη Κυριακή θα εξετάσει την πρόταση αυτή.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Τυνησίας, Μονσέφ Μαρζουκί, κατά τη διάρκεια συνέντευξής εξέφρασε τη διαφωνία του με πιθανή ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, λέγοντας ότι θα προκαλούσε μια «έκρηξη» σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Συρία απορρίπτει την αποστολή στρατευμάτων του Αραβικού Συνδέσμου"

Leave a reply