[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δεν χρειάζεται άλλο θέατρο..
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Λένε τώρα οι τοκογλύφοι στούς πολιτικάντηδες.Μέχρι την Κυριακή το βράδυ να έχει ψηφιστεί η συμφωνία για το PSI, τα νέα μέτρα και η διάταξη για την επανακεφαλοποίηση των τραπεζών.Η ιστορία θα είναι αμείλικτη προς κάθε κατεύθυνση..γιατί η τραγωδία για τον τόπο και τις ζωές μας θα είναι πρωτοφανής.

Βοηθούντος και του καιρού ο οποίος ελαχιστοποίησε τη χθεσινή λαική παρουσία στούς δρόμους, φαίνεται ότι η χώρα οδεύει χωρίς καθυστέρηση στήν βίωση της μεγαλύτερης μεταπολεμικής τραγωδίας που αφορά άμεσα τη ζωή της πλειοψηφίας των πολιτών.Η αντίσταση την οποία προβάλουν όσοι έχουν σταθεί όρθιοι απέναντι στο καθεστώς απαιτεί άμεση δημιουργία μίας οργανωτικής δομής η οποία θα την πολλαπλασιάσει και θα ενεργοποιήσει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις.

Αυτές τις ώρες της αλήθειας όλοι κρίνονται.Οι μπροστάρηδες και οι διστακτικοί.Αυτοί που είναι φοβισμένοι και αυτοί που βγήκαν στο δρόμο του σοβαρού αγώνα και μετά κάνουν πίσω.Οι θαρραλέοι που με ρίσκο ζωής εκφέρουν δημόσιο λόγο απο την πρώτη γραμμή.Οι οπορτουνιστές καρριερίστες και δημοσιοσχετίστες των διάφορων συνάξεων, οι φλύαροι και οι ουσιαστικοί.Τώρα αποφασίζεται ποιοί λένε ναί σε αυτό που πρέπει να έρθει και ποιοί γυρνάνε την πλάτη στο κάλεσμα της ανατροπής σφυρίζοντας στον αέρα..

Περιθώριο 4 ημερών δίνουν οι τοκογλύφοι στο εσωτερικό καθεστώς για να ολοκληρώσει τη θεατρική παράσταση εξαπάτησης του λαού.Μέχρι την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να έχει να ψηφίσει τη συμφωνία για το PSI, την διάταξη για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το νομοσχέδιο με τα μέτρα του νέου Μνημονίου.

Σε ότι αφορά το νέο πακέτο μέτρων ύψους 3,2 δις. ευρώ που ζητά για φέτος η τρόικα και το οποίο εκτιμάται ότι θα εντείνει δραματικά την ύφεση, την ανεργία και τη λιτότητα, έχει προκαλέσει αδιέξοδη αμηχανία στους τρεις πολιτικούς που στηρίζουν τον δοτό διοικητή της χώρας. Η αδυναμία να εξηγηθούν στούς πολίτες τα αδικαιολόγητα που έχουν επιβληθεί απο τους διαχρονικούς κομματικούς χρηματοδότες τους,έχει έντεχνα μασκαρευτεί και παρουσιάζεται σαν δήθεν διαφωνία

Χθες,άφησαν να φανεί ότι υπήρξε δήθεν νέα εμπλοκή στις συζητήσεις που διεξάγουν για την οριστικοποίηση των μέτρων του Μνημονίου την οποία τροφοδότησε η -νέα υποτίθεται -πρόταση των τοκογλύφων για μείωση κατά 20% των κύριων και των επικουρικών συντάξεων-επιβεβαιώνοντας όλες τις προηγούμενες εκτιμήσεις του STOPCARTEL..

Χθες λοιπόν,οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας αποφάσισαν να παρουσιάσουν στους 3 πολιτικούς τέσσερα σενάρια μειώσεων επικουρικών και κύριων συντάξεων, προκειμένου να επιλέξουν (!) με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί η (αποφασισμένη) μείωση των 550-600 εκατ. ευρώ που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο έχει αποφασίσει και τους έχει επιβάλει η συμμορία των τοκογλύφων.Με απλά λόγια ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος για τα χρεοκοπημένα κομματικά τους φέουδα,για να εφαρμοστεί η σφαγή..

Τα προβαλλόμενα απο τα καθεστωτικά ΜΜΕ σενάρια περιλαμβάνουν συνδυασμό μειώσεων επικουρικών και κύριων συντάξεων, έτσι ώστε το οικονομικό βάρος των περικοπών να μοιράζεται αναλόγως και να ελαχιστοποιούνται οι λαικές αντιδράσεις. Τα τέσσερα σενάρια είναι:

1. Μείωση 10% στις κύριες και 5% στις επικουρικές συντάξεις.
2. Μείωση 5% στις κύριες άνω των 1.000 ή 1.200 ευρώ και 10% στις επικουρικές.
3. Μεσοσταθμική μείωση 15% μόνο στις επικουρικές συντάξεις άνω των 150 ευρώ
4. Μείωση 20% στις κύριες πάνω από 1.200 ευρώ.

Έτσι στη νέα συνάντηση που θα έχουν σήμερα με τον Λ.Παπαδήμο, οι τρεις πολιτικοί καλούνται θεατρικά να επιλέξουν ένα από τα παραπάνω σενάρια, που τελικά βέβαια παράγουν το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικότερα, όμως το νέο πακέτο μέτρων ενάντια στούς πολίτες σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει:

-Νέες περικοπές στις κρατικές δαπάνες:

- 1,1 δις. ευρώ στον τομέα της υγείας (φάρμακα και περίθαλψη),
-400εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων,
-300 εκατ. στις αμυντικέςδαπάνες,
-50 εκατ. στις εφημερίες γιατρών,
-40 εκατ. στο πολυτεκνικό επίπεδο
-400 εκατ. σε άλλες δαπάνες (όπως εκλογικό επίδομα κ.λπ.).

-Τη μείωση των επικουρικών συντάξεων προκειμένου να εξοικονομηθεί όφελος 450 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το υψηλό ποσοστό μείωσης των επικουρικών έχουν και εναλλακτικά σενάρια, τα οποία όμως φθάνουν ακόμα και στη μείωση των κύριων συντάξεων σε ποσοστό μέχρι και 20%.

-Τη μείωση των κύριων συντάξεων σε «πλούσια» Ταμεία, όπως ΔΕΚΟ και τράπεζες.

-Μείωση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό ενδεχομένως 22% -ποσοστό το οποίο ξεκίνησε από το 15% σύμφωνα με την αρχική πρόταση της τρόικα. Αφορά το σύνολο των μισθών χωρίς να αποκλείεται να αυξάνει στο 30% για τους νέους.

-Διατήρηση του δικαιώματος του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων σε μισθούς και βασικά επιδόματα για ένα τρίμηνο (αντί εξάμηνο αρχικώς), με εξαίρεση των νεοπροσλαμβανόμενων. Μετά τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων θα ακολουθούν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.

-Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η τρόικα έχει απαιτήσει συνολικά 50.000 απολύσεις. Έτσι, εκτός των 15.000 απολύσεων που είχαν συμφωνήσει με το Δημήτρη Ρέππα θα προστεθούν άλλοι 22.500 ωρομίσθιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και 10.000 χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονται σε Δήμους, ΟΤΑ, Υπουργεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.



Και φυσικά λέξη γι αυτούς που έχουν ήδη χάσει όλα τα παραπάνω:Τούς 1.500.000 ανέργους.


Η ώρα της αλήθειας για όλους έφθασε.Καιρός ο καθένας να πάρει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Η ιστορία θα είναι αμείλικτη προς κάθε κατεύθυνση..γιατί η τραγωδία για τον τόπο και τις ζωές μας θα είναι πρωτοφανής.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Δεν χρειάζεται άλλο θέατρο.."

Leave a reply