[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ> Ληστεία στη χρεοκοπημένη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων
Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της ένοπλης ληστείας στο παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Τα διεθνή ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο χτύπημα με στόχο προβεβλημένο πολιτιστικό χώρο και το συνδέουν με την βαθιά περίοδο ύφεσης στην οποία έχει βουλιάξει η χώρα.

Ληστεία στη χρεοκοπημένη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων

«Ένοπλη ληστεία, παραιτείται υπουργός» είναι ο τίτλος στο τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου AFP στο οποίο σημειώνεται: «Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη ληστεία που φέρνει σε αμηχανία τους αρμόδιους του τομέα του πολιτισμού μέσα σε ένα μήνα, καθώς η χώρα παλεύει με την πιο σοβαρή ύφεση εδώ και δεκαετίες».

«Εισβολή ληστών στο Μουσείο της Ολυμπίας. Κλάπηκαν τεχνουργήματα», μεταδίδει το CNN, κάνοντας αναφορά και την αφή της Ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία. Αναφέρεται επίσης στην παραίτηση του Π. Γερουλάνου, επισημαίνοντας ότι το γραφείο του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, ανέφερε στο αμερικανικό δίκτυο ότι ο υπουργός Πολιτισμού υπέβαλε την παραίτησή του έπειτα από την κλοπή, αλλά δεν διευκρίνισε αν έγινε δεκτή.

«Ληστές εισβάλουν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας» γράφει η εφημερίδα Guardian, σημειώνοντας ότι το μουσείο είναι στα «200 μίλια περίπου δυτικά της Αθήνας, εκεί όπου διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της αρχαιότητας», ενώ γίνεται επίσης αναφορά την αφή της ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και στην παραίτηση του Π. Γερουλάνου.

«Ως και 70 σπουδαία τεχνουργήματα εκλάπησαν από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας» μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο Fox News, υπενθυμίζοντας ότι η εν λόγω κλοπή ακολουθεί αυτή του περασμένου Ιανουαρίου όταν έκαναν φτερά πίνακες μεταξύ άλλων και του Πικάσο, από την Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα.

Το Fox News θυμίζει και την συγκυρία, αναφέροντας: «Οι ληστείες έρχονται την ώρα που η Ελλάδα έχει πληγεί από τα χρέη και βρίσκεται βυθισμένη σε μια βαθιά ύφεση, εν μέσω φόβων για το μέλλον της στην ευρωζώνη, με την ανεργία και την κοινωνική αναταραχή να αυξάνονται».

Δεύτερη κλοπή σε μουσείο σημειώνεται μέσα σε δύο μήνες στην Ελλάδα, αναφέρει το Associated Press. Μετά την κλοπή πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα, στόχος ληστών έγινε το παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ενοπλοι εισέβαλαν στο εσωτερικό του και αφού έδεσαν μία υπάλληλο, άρπαξαν από τις προθήκες αρχαία αντικείμενα. Μετά την κλοπή παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Κλοπή στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία σημειώθηκε σήμερα, όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε μουσείο αρπάζοντας δεκάδες εκθέματα, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC.

Με αφορμή την κλοπή, ο Ελληνας υπουργός Πολιτισμού υπέβαλε την παραίτησή του, επεσήμανε το δίκτυο.

Ενοπλοι λεηλάτησαν μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, αρπάζοντας χάλκινα και πήλινα αντικείμενα, λίγες εβδομάδες μετά την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας, αναφέρει το Reuters.

Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος υπέβαλε την παραίτησή του, αλλά η αποχώρησή του από την κυβέρνηση δεν αναμένεται να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, η οποία βιάζεται να εξασφαλίσει το νέο πακέτο βοήθειας προκειμένου να αποφύγει την χρεοκοπία.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ> Ληστεία στη χρεοκοπημένη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων"

Leave a reply