[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η συμφωνία...
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Του ΓΙΩΡΓΟY Χ.ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥΑμφιθυμία και αμφισημία μετά τη νέα δανειακή σύμβαση. Ανακούφιση και αγωνία. Ανάσα από την πίστωση χρόνου αλλά και σκεπτικισμός. Η χώρα σώθηκε από την εξωτερική, την άτακτη χρεοκοπία, αλλά η εσωτερική χρεοκοπία, η εκπτώχευση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων Ελλήνων είναι γεγονός.

Οι νεοφιλελεύθεροι του Βορρά υπό την ηγεσία του Β. Σόιμπλε επέβαλλαν πλήρως τους όρους τους. Έτσι τώρα, η Ελλάδα δεν είναι in extremis(σε εξαιρετικά δύσκολη θέση) έναντι των δανειστών της, αλλά είναι σε κατάσταση «θανάτου» η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων μέσω της νέας άγριας λιτότητας. Πως θα πετύχει η επαναλαμβανόμενη υφεσιακή συνταγή χωρίς ανάπτυξη; Καθιστώντας τη χώρα μας Μπαγκλαντές ως προς τους μισθούς είναι η απάντηση των νεοφιλελεύθερων.

Αυτή είναι η περίφημη ανταγωνιστικότητα σύμφωνα με την οποία οι επενδυτές δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στην Ασία, αφού η Ελλάδα είναι πολύ πιο κοντά! Αγκαλά με την ανακούφιση και την αγωνία έχουμε και την ταπείνωση. Την εθνική ταπείνωση, καθώς όπως επισημαίνει ο διεθνής Τύπος «Τα ελληνικά δημόσια οικονομικά τέθηκαν υπό κηδεμονία(tutelle)…»(Le Monde).

Έτσι, στην Ελλάδα έχουμε ένα καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας επί του Προϋπολογισμού με «επιτρόπους» σε κάθε οικονομικό υπουργείο. Απλώς η «επιτροπεία» ονομάσθηκε «τεχνική βοήθεια» για να μην θιγεί η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού. Ακόμα κι έτσι, όμως, είναι δυνατόν να φέρει αποτέλεσμα η νέα σύμβαση με βάση την ίδια αποτυχημένη συνταγή; Όλοι συμφωνούν ότι χωρίς ανάπτυξη και το Μνημόνιο2 θα αποτύχει. Σ’ αυτή την περίπτωση, μάλιστα, η χρεοκοπία της Ελλάδας θα είναι χαοτική ή θα χρειαστεί νέο δάνειο όπως προεξοφλεί η Le Monde. Οι Έλληνες «πρέπει να βοηθηθούν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να ξαναβρούν το δρόμο της ανάπτυξης», επισημαίνει η ίδια εφημερίδα.

Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί όσο στην Ευρώπη κυριαρχούν οι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί και το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο-καζίνο. Δεν πρόκειται, επίσης, να συμβεί, όταν κάποιοι στην Ελλάδα βρίσκουν την ευκαιρία σε συνεργασία με τους ξένους –κυρίως τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους του Βορρά- να εξαλείψουν κάθε ανταγωνιστική τους μικρομεσαία επιχείρηση στην κατεύθυνση μιας πρωτοφανούς υπερσυγκέντρωσης των μέσων παραγωγής και της υπερσυσσώρευσης πλούτου, κυριολεκτικά πάνω στα «πτώματα» εκατομμυρίων ανέργων και φτωχών.

Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση με τους ξένους και την εγχώρια καθεστωτική(μνημονιακή) ελίτ της διαπλοκής, η οποία σε αγαστή συνεργασία με την «επιτροπεία» και προκειμένου να κάνει τις «δουλειές» της δεν ορρωδεί προ ουδενός, λειτουργώντας ακόμη και εις βάρος του ελληνικού λαού και τελικά εναντίον της χώρας.

Γιατί η Ελλάδα θα σωθεί, δηλαδή θα βγει από την κρίση, με τον ελληνικό λαό μαζί, αλλιώς δεν θα είναι Ελλάδα, αλλά μία έρημος χώρα, ένα ορυχείο όπου το καναρίνι-πειραματόζωο θα έχει πεθάνει.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η συμφωνία..."

Leave a reply