[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι Αόρατες Ερπύστριες
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

της Σοφίας Λαμπίκη
Στην αρχή ήταν η στα όρια της λαικής εντολής απόφαση του κου Παπανδρέου να προσφύγει στο ΔΝΤ χωρίς να έχει λάβει ψήφο απ΄τον ελληνικό λαό για κάτι τέτοιο.
Κάποιοι τότε ψιθύρισαν την λέξη εκτροπή αλλά πολύ σιγανά και δεν την άκουσε κανείς.
Μετά ήρθε η κατά παράβαση του Συντάγματος ψήφιση του Μνημονίου με αριθμό βουλευτών κάτω απ τους 180 που προβλέπεται για Διεθνείς Συμβάσεις.(ήρθε μετά 2 χρόνια η ετυμηγορία του ΣτΕ ότι είναι συνταγματική καταδεικνύοντας και τον νέο εθελόδουλο ρόλο που θα παίξει η Δικαιοσύνη πιά)
Ακολούθησε η εν λευκώ εξουσιοδότηση που ψήφισε πάλι η Βουλή προς τον υπουργό των Οικονομικών να υπογράφει ό,τι γουστάρει με τους Δανειστές.
Βροχή Νόμων και Υπουργικών Αποφάσεων έπεσε σαν ακρίδα πάνω απ΄τη χώρα, οι μισές αντισυνταγματικές.
Ύπνος στο φιλοθεάμον κοινό.
Και φτάσαμε σιγά-σιγά στο μόρφωμα Παπαδήμος.
Με την έγκριση του ΠτΔ στήθηκε κατάφωρα αντισυνταγματικά μια κυβέρνηση συγκεκριμένης και δοτής εντολής , όχι βέβαια λαικής. Βρέθηκαν στην κυβέρνηση υπουργοί ακροδεξιοί κόμματος -αποκόμματος του 5%.Και άρχισαν να τα υπογράφουν όλα.Μέχρι και ένα διαφημιστικό από ντελίβερυ πιτσαρίας λέγεται ότι υπέγραψαν μέσα στη μανία τους.

Κι η ζωή τραβά την κατηφόρα.
Στο δρόμο και στις διαδηλώσεις τα πράγματα έσφιξαν. Εκατοντάδες προσαγωγές πριν τις συγκεντρώσεις, σωματικές έρευνες σε σταθμούς του Μετρό παντελώς άσχετων ανθρώπων, αλλά και η μόνιμη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ μόλις η συγκέντρωση άρχιζε να μεγαλώνει, οδήγησε ακόμα και την Αγγλική εφημερίδα Guardian να γράψει ότι στην Ελλάδα οι συγκεντρώσεις είναι στην ουσία απαγορευμένες.
Σε λίγο η κατάργηση τους Συνέρχεσθαι θα γίνει και με Νόμο.
Ταυτόγχρονα , διαβάζουμε ότι σε Νόμο που περνάει ο Άδωνις θα καταργηθεί το Αυτόφωρο για αδικήματα που διαπράττουν όργανα των Δυνάμεων Καταστολής χαρίζοντας τους στην πράξη Ασυλία και αφήνοντάς τους λυτούς να κάνουν ό,τι γουστάρουν.
Και φτάσαμε στο χτες όταν ο συνταγματολόγος Βενιζέλος μας είπε (mega) με ύφος μουσολίνειο ότι δεν μετράει η γνώμη της πλειοψηφίας αν είναι να σωθεί η πατρίδα., μάλιστα βάρος είναι στις συζητήσεις με τους τοκογλύφους.Δεν μας εξήγησε βέβαια πώς είναι δυνατόν να προστεθεί στο Σύνταγμα το επαίσχυντο Άρθρο περί Υποχρέωσης αποπληρωμής του Χρέους, χωρίς η Βουλή να είναι Αναθεωρητική ή Συντακτική.Ψιλά γράμματα για έναν συνταγματολόγο.

Η χώρα οδηγείται με γοργά και σταθερά βήματα στην μέγγενη ενός Ολοκληρωτικού Καθεστώτος.
Άλλωστε αυτά που συμφωνήθηκαν είναι ανθρωπίνως αδύνατον να εφαρμοστούν με άλλο τρόπο πλην του ρόπαλου και της απειλής φυλάκισης (δεν προβλέπονται ξερονήσια διότι αυτά θα δοθούν εις επενδυτάς για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών).

Ο μόνος πολιτικός χώρος που θα μπορούσε να αντιληφθεί πού βαδίζουμε είναι η Αριστερά (πλήν της ΔΗαθέσιΜης).
Και όμως , πλήρης μαλάκυνση εγκεφάλου. Σαν να ξαναζούμε το πρωτοσέλιδο της Αυγής την 21η Απριλίου 1967 που έγραφε στο κύριο άρθρο της :" Να γιατί δεν θα γίνει Δικτατορία" , ενώ ακουγόντουσαν ήδη τα τάνκς.
Η κοινοβουλευτική Αριστερά οφείλει να αντιληφθεί ότι αποτελεί κομμάτι μιας Βουλής που δεν έχει πια ΚΑΜΜΙΑ λαική νομιμοποίηση. Κανένα κόμμα, ούτε το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν,όπως δεν έχουν και τα υπόλοιπα αφού πριν κάτι αιώνες που έγιναν εκλογές όλοι κατέβηκαν με άλλο πρόγραμμα.
Η παρουσία των αριστερών κομμάτων (ΚΚΕ -ΣΥΡΙΖΑ) μέσα σ΄αυτό το τσίρκο το μόνο που κάνει είναι να νομιμοποιεί τους Έκπτωτους.

Επειδή από την Αριστερά δεν περιμένω πολλά , μιας και μάλλον υποφέρει ακόμα από το σύμπλεγμα της ήττας του Εμφυλίου και τον Τρόμο της Παρανομίας, η μόνη μας ελπίδα, εκτός απ΄τους πολίτες , είναι να γίνει γνωστό στην Ευρώπη ότι στην Ελλάδα η Δημοκρατία πέθανε και ότι οδηγούμαστε σε μαύρη εκτροπή.Οφείλουν, λογοτέχνες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι , όποια πέννα μπορεί να στείλει άρθρα, επιστολές , κείμενα , στις ευρωπαικές εφημερίδες που να κρούει τον κώδωνα.
Η Ευρώπη δεν είναι μόνο το νόμισμα ή οι τοκογλύφοι, η Ευρώπη είναι και ο Διαφωτισμός και ο Μάης του ΄68.
Άμεσα αυτό πρέπει να γίνει γιατί πολύ σύντομα θα είναι αργά.

Μπορεί να μην ακούμε τις ερπύστριες ,άλλωστε πετρέλαιο δεν υπάρχει για να κινηθούν λόγω της κρίσης.
Μπορεί να μην ακούμε εμβατήρια.
Φτάνει όμως που ακούμε το μουσικό σήμα εκκίνησης των ειδήσεων των 8 (και των 9) στην τηλεόραση.
Το ίδιο και χειρότερο είναι.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι Αόρατες Ερπύστριες"

Leave a reply