[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Φτάσαμε στο μεταίχμιο
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

του Μενελαου Τασιοπουλου




Ελάχιστες ώρες απομένουν μέχρι οι τρεις αρχηγοί, στο γραφείο του Παπαδήμου υπογράψουν τους επαίσχυντους όρους της Τρόικας και την επίσημη επικυριαρχία του Βερολίνου και του Παρισιού, επί της Ελλάδος. Η τελική πρόταση της Τρόικας έχει ήδη κατατεθεί και δείχνει από το περιεχόμενο της ότι δεν υφίσταται ουσιώδης διαπραγμάτευση, επί ενός τελεσίγραφου.

Στα μέτρα που επιβάλλονται περιέχονται από μειώσεις μισθών και επιδομάτων, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κατάργηση κλαδικών και ναρκοθέτηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, απολύσεις στον δημόσιο τομέα αλλά και σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς.

Αποκρατικοποιήσεις-απεθνικοποιήσεις των επιχειρήσεων του Δημοσίου, που στις σημερινές συνθήκες ύφεσης σημαίνει εκποίηση. Θέσπιση ειδικών οικονομικών ζωνών με φορολογικά και εργασιακά κίνητρα, που σημαίνει «μαύρες επιχειρηματικές ζώνες» , με λίστες εργαζομένων τύπου Σίντλερ, που δεν θα αποδίδουν φόρο στο ελληνικό κράτος, αλλά μόνον έσοδα στη Γερμανία ή την Γαλλία , είτε τις άλλες χώρες καταγωγής των επιχειρήσεων , με μισθούς των 200-300 ευρώ , απασχολούμενων Ελλήνων ή αλλοδαπών και λαθρομεταναστών, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Χθες Μέρκελ και Σαρκοζί στον 14ο κοινό υπουργικό Συμβούλιο Γερμανίας- Γαλλίας αποφάσισαν για την Ελλάδα ερήμην μας, την συγκρότηση ειδικού λογαριασμού όπου θα μπαίνουν τα δάνεια μας για την εξόφληση των ξένων πιστωτών , τα επόμενα δηλαδή 100 δις ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τα 30 δις που θα πάνε για επαν -ακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών , αλλά και τα ποσά από την ελληνική φορολογία για τα τοκοχρεολύσια. Εν ολίγοις όπως όλες τις προηγούμενες εβδομάδες γράφουμε στη δανειακή σύμβαση που έρχεται η Ελλάδα θα υπογράψει την υποχρέωση αποπληρωμής των τοκοχρεολυσίων κατά προτεραιότητα από τη φορολογία της και με τα υπόλοιπα ποσά θα καλύπτει μισθούς, συντάξεις και τη λειτουργία του κράτους, στο βαθμό που αυτά επαρκούν για την εσωτερική της οικονομία.

Το παραγόμενο ΑΕΠ της χώρας δεν φθάνει και για τα δύο . Έτσι με τον τρόπο αυτό αν υπάρξει παύση πληρωμών ή καθυστέρηση πληρωμών θα είναι σε μισθούς και συντάξεις ή στις δημόσιες δαπάνες για να υπάρχει στρατός, αστυνομία, σχολεία, αστυνομία, δήμοι και όχι προς τους ξένους πιστωτές. Η διαδικασία αυτή θα φέρει από μόνη της αυτόματες μειώσεις μισθών, συντάξεων ή υπολειτουργία του κράτους, με δεδομένο ότι και τα νέα μέτρα εμπεδώνουν ρυθμούς μεγαλύτερης μάλσιτα ύφεσης , μείωσης των εισοδημάτων άρα και του ΑΕΠ και απεθνικοποίηση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων., με τις ειδικές οικονομικές ζώνες.

Η Ελλάδα πρώτη θα νοιώσει τον νέο-αποικισμό του Βερολίνου στο εσωτερικό της ευρωζώνης και τι σημαίνει η νέα Συνθήκη του Ευρώ, που έρχεται πριν αυτή αποφασισθεί η ψηφισθεί από τις χώρες-μέλη.

Πριν λίγες ώρες στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα κάηκε η πρώτη γερμανική σημαία. Θα ακολουθήσουν εκατοντάδες. Χιλιάδες οι συγκεντρωμένοι στις πόλεις της Ελλάδας , διαμαρτυρόμενοι γι' αυτό που έρχεται. Η καθεστωτική προπαγάνδα συνεχίζει και σήμερα να θέτει το δίλημμα « σωτηρία ή χρεοκοπία» δείχνοντας ως μονόδρομο το νέο Μνημόνιο και τη επαίσχυντη δανειακή σύμβαση που το συνοδεύει. Κρίσιμη η ψηφοφορία στη Βουλή, που έρχεται. Εκεί που ο κάθε βουλευτής κατά μόνας αλλά και κατά ομάδες θα πει το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο « όχι» για το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Εκτίμηση μας ότι το νέο μνημόνιο και η δανειακή θα ψηφισθούν . Κανείς όμως δεν μπορεί να υπολογίσει πόσους ψήφους θα πάρουν από τους 255 βουλευτές, που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Μετά απ' αυτά και όταν συνειδητοποιηθεί η νέα πραγματικότητα το σοκ για μια χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου και της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα θα είναι τεράστιο.

Η «εξέγερση των απελπισμένων» που θα ακολουθήσει θα μείνει στην ιστορία, όπως αυτό που συνέβη πριν περίπου μια δεκαετία στην Αργεντινή. Το πολύ σημαντικό θα αποτελέσει αφετηρία μιας συνολικότερης «Ευρωπαϊκής Άνοιξης», με τους λαούς και στις άλλες χώρες του Νότου και όχι μόνον να ξεσηκώνονται, «πριν είναι αργά και γι' αυτούς όπως για τους Έλληνες».

Με τη Γαλλία να έχει ήδη σχηματίσει μια νέα Συνομοσπονδία του Ρήνου με τη Γερμανία, τον ιδιαίτερο ρόλο της μεγάλης Δύναμης της Μεσογειακής Ευρώπης θα αναλάβει η Ιταλία σχηματίζοντας τη «Λίγκα του Νότου». Το όραμα της Γερμανίας για την κυριαρχία στην Ευρώπη , μέσα από την εξαθλίωση των κοινωνιών, την αποδόμηση των δημοκρατικών θεσμών και την διάλυση των Εθνών υπέρ της δικής της αυτοκρατορίας, της τρίτης Ρώμης, θα πέσει στο κενό. Η Ευρώπη των τραπεζών και των τεχνοκρατών θα κλειστεί στα στενά σύνορα της Φρανκφούρτης και οι Γερμανοί θα δοκιμάσουν την απέχθεια της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων και ενός εμπορικού αποκλεισμού, που θα αποτελέσει την τιμωρία , προτεσταντικού τύπου, για την αλαζονεία και την νέα ύβρη τους.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Φτάσαμε στο μεταίχμιο"

Leave a reply