[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Συναγερμός στην Ρώμη για το νέο κύμα κακοκαιρίας
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει την Ιταλία, τις δυο επόμενες ημέρες. Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται στην πρωτεύουσα, Ρώμη, όπου το χιόνι προβλέπεται να φθάσει τα 30 εκατοστά. Η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως την Σερβία, όπου συνολικά έχουν χάσει την ζωή τους 13 άτομα, ενώ 38 δήμοι βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Βατικανό, Ρώμη
Βατικανό, Ρώμη

Το δριμύ ψύχος επανέρχεται στην Ιταλία η οποία ήδη μετρά 40 νεκρούς εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. Το νέο κύμα θα συνοδεύεται από έντονες χιονοπτώσεις και θα πλήξει περιοχές όπως η Εμιλία Ρομάνια, το Αμπρούτσο, η Τοσκάνη, η Ούμπρια, και το Λάτσιο.

Η Ρώμη ετοιμάζεται για τη νέα επίθεση του χιονιά, αφού οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για χιόνι που θα φθάνει τα 30 εκατοστά. Σχολεία και γραφεία θα παραμείνουν κλειστά το επόμενο διήμερο. Συνιστάται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών είναι ασυνήθιστες για την Ιταλία και θυμίζουν εκείνες που επικρατούσαν «τον Ιανουάριο του '85 ή τον Φεβρουάριο του '56» δήλωσε η υπουργός εσωτερικών, Άννα Μαρία Καντσελιέρι.

Σερβία

Παβία, Ιταλία
Παβία, Ιταλία
Πολικές θερμοκρασίες εξακολουθούν να επικρατούν στην Σερβία, όπου συνολικά 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Στην πόλη Πάντσεβο βρέθηκε νεκρή μία ηλικιωμένη γυναίκα. Ο θάνατός της, σύμφωνα με τους γιατρούς, οφείλεται σε υποθερμία. Στη συνοικία Μπάνιτσα του Βελιγραδίου, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν αποκολλήθηκε από τη στέγη του σπιτιού της και έπεσε πάνω της σωρός από χιόνι και πάγο.

Ρώμη, Ιταλία
Ρώμη, Ιταλία

Σύμφωνα με τον κ. Μάριτς, σωστικά συνεργεία κατάφεραν να διασώσουν 190 ανθρώπους που κινδύνευσαν αποκλεισμένοι στα χιόνια, μεταξύ άλλων και ένα βρέφος 20 ημερών.

Ρώμη, Ιταλία
Ρώμη, Ιταλία

Συνολικά 38 δήμοι της χώρας είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες με τη συμμετοχή 1400 στρατιωτών. Καθημερινά, με τη βοήθεια ελικοπτέρων διανέμονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε αποκλεισμένα χωριά.

Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές έχει σημειώνει κατακόρυφη πτώση. Στις πόλεις Νόβι Σαντ και Νέγκοτιν το θερμόμετρο έδειξε στις 6 το πρωί - 27 βαθμούς Κελσίου, στην Κίκιντα και στο Κρούσεβατς - 24 βαθμούς Κελσίου και στο Βελιγράδι - 15 βαθμούς Κελσίου.

Κροατία
Στην Κροατία η κακοκαιρία έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στον τομέα των μεταφορών. Λόγω του κλεισίματος οδικών αξόνων, οι μεταφορείς καταγράφουν ζημίες 300 ευρώ σε ημερήσια βάση.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Συναγερμός στην Ρώμη για το νέο κύμα κακοκαιρίας"

Leave a reply