[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Συγνώμη Ομπάμα για το Κοράνι
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέδωσε σε άγνοια Αμερικανού αξιωματούχου την καταστροφή αντιτύπων του βιβλίου στη ΝΑΤΟϊκή βάση Μπαγκράμ. Ερευνα ζήτησε ο Χαμίντ Καρζάι. 15 νεκροί στις διαδηλώσεις οργής που συνεχίστηκαν χθες για τρίτη ημέρα

Βράζει το Αφγανιστάν από τις διαδηλώσεις οργής για την καύση αντιτύπων του Κορανίου σε ΝΑΤΟϊκή βάση
Βράζει το Αφγανιστάν από τις διαδηλώσεις οργής για την καύση αντιτύπων του Κορανίου σε ΝΑΤΟϊκή βάση

Συγνώμη για το κάψιμο του Κορανίου ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον αφγανικό λαό και τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους, την ώρα που η οργή στη χώρα χτυπάει κόκκινο και οι αντιαμερικανικές διαδηλώσεις συνεχίστηκαν χθες για τρίτη ημέρα σε διάφορες πόλεις.

Ο Αφγανός πρόεδρος ζήτησε χθες από το ΝΑΤΟ να διεξαγάγει δίκαιη και δημόσια δίκη των υπευθύνων για την καύση των αντιτύπων του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων στη ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση Μπαγκράμ. «Ενας Αμερικανός αξιωματούχος» από «άγνοια» είναι ο υπεύθυνος της καύσης των αντιτύπων που βρέθηκαν πεταμένα στα σκουπίδια έξω από τις πύλες της βάσης, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, ενώ ακολούθησε επιστολή του Μπαράκ Ομπάμα προς τον Καρζάι: «Επιθυμώ να εκφράσω ειλικρινά τη λύπη μου για τα συμβάντα.

Ζητώ ειλικρινέστατα συγνώμη από εσάς καθώς και από τον αφγανικό λαό», γράφει διαβεβαιώνοντας ότι «θα ληφθούν μέτρα για να αποφευχθεί η επανάληψη (παρόμοιων πράξεων), που σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».

Τους τόνους έριξε και ο Αφγανός ομόλογός του, ο οποίος δήλωσε στο προεδρικό μέγαρο ενώπιον των βουλευτών του ότι ο υπεύθυνος «ενήργησε από άγνοια χωρίς να κατανοεί» τη σημασία του Κορανίου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι τα αντίτυπα κατασχέθηκαν γιατί υπήρχαν φόβοι ότι οι κρατούμενοι τα χρησιμοποιούσαν για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι χαμηλοί τόνοι που κράτησαν οι δύο ηγέτες δεν στάθηκαν, ωστόσο, αρκετοί για να κατευνάσουν την οργή που ξεχειλίζει στο Αφγανιστάν και που έχει οδηγήσει συνολικά σε 15 θανάτους.

Στις βίαιες διαδηλώσεις σκοτώθηκαν σήμερα άλλα οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Αμερικανοί στρατιώτες του ΝΑΤΟ από Αφγανό στρατιώτη που άνοιξε πυρ εναντίον τους στην ανατολική Νταντγκαρχάρ.

Πλήθη επιτίθεντο με πέτρες κατά στρατιωτών και έκαιγαν αμερικανικές σημαίες φωνάζοντας συνθήματα όπως «Θάνατος στην Αμερική» και «Θάνατος στον Ομπάμα».

Οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή τους κάλεσαν τους Αφγανούς «να μη σταματήσουν να διαμαρτύρονται και να επιτεθούν σε στρατιωτικές βάσεις και στρατιωτικό προσωπικό, ώστε να τους δώσουν ένα μάθημα».

Κύμα φυγής
Εγκαταλείπουν τις εστίες τους

Τετρακόσιοι Αφγανοί εκτοπίζονται καθημερινά εξαιτίας των συγκρούσεων, ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία. Η οργάνωση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μισό εκατ. Αφγανούς που εγκατέλειψαν τις εστίες τους και είναι αντιμέτωποι με την πείνα και τον θάνατο, καθώς δεν επαρκούν «τα πρόχειρα καταφύγια που έχουν στηθεί με τη βοήθεια της κυβέρνησης και διεθνών δωρητών».


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Συγνώμη Ομπάμα για το Κοράνι"

Leave a reply