[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μας απαγορεύουν και να χρεοκοπήσουμε !!!
Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«Αρνούμαστε να δεχθούμε μια χρεοκοπία της Ελλάδας». Με αυτή τη φράση, που είναι προφανές πως ‘σηκώνει’ μεγάλη συζήτηση, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την έντονη αντίθεση της στο ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ως αποτέλεσμα μιας αποτυχίας σύναψης συμφωνίας με τους δανειστές της στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα.

Η κυρία Μέρκελ μίλησε νωρίτερα στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, την ίδια ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί παραχωρούσε συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2. Ουσιαστικά επρόκειτο για μια κοινή συνέντευξη των δύο ηγετών, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών των χωρών τους, και στην οποία εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να διατηρήσουν πάση θυσία την ενότητα της Ευρωζώνης. Κάτι που η κυρία Μέρκελ έσπευσε να «μεταφράσει» στο ότι θα δοθεί ένα δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας με την προϋπόθεση όμως προηγουμένως «να έχει διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της οικονομίας της Ελλάδας».

Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι είχαν το πρωί της Δευτέρας συνάντηση στο Παρίσι, επανέλαβαν και στα ακροατήρια των χωρών τους πως «το ελληνικό ζήτημα πρέπει να λυθεί», λέγοντας παράλληλα πως «οι Έλληνες ηγέτες έχουν προβεί σε δεσμεύσεις τις οποίες όμως πρέπει να σεβαστούν»!

Σε όλους τους τόνους ξεκαθάρισαν επίσης ότι οι Ευρωπαίοι «θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ». Ιδιαίτερα η κυρία Μέρκελ, μιλώντας στο ZDF, τόνισε πως τόσο η ίδια, όσο και ο Νικολά Σαρκοζί, «πιστεύουν ότι η θέση της Ελλάδας είναι στη ζώνη του ευρώ αλλά πως δεν μπορεί να υπάρξει νέο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την Τρόικα».STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μας απαγορεύουν και να χρεοκοπήσουμε !!!"

Leave a reply