[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μυστικά για τον αυχένα
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Πριν βιαστείτε να βγάλετε διάγνωση ότι οφείλεται σε πιθανό αυχενικό σύνδρομο υπάρχει ένας απλός τρόπος να μειώσετε τον πόνο του αυχένα ή τους πόνους στην πλάτη: να βρείτε το σωστό μαξιλάρι. Κι όμως, ένα ακατάλληλο ή παλιό μαξιλάρι μπορεί να ευθύνεται για τους πόνους του αυχένα ή τον πονοκέφαλο.

Πριν αγοράσετε ένα καινούριο μάθετε τα εξής:

Ελέγξτε τη διάρκεια ζωής του
Το μαξιλάρι πρέπει κάθε δύο χρόνια να ανανεώνεται. Όπως έχουν υπολογίσει οι ειδικοί, μετά από αυτό το διάστημα, το 20% του μαξιλαριού αποτελείται από ακάρεα και άλλους βλαβερούς μικροοργανισμούς. Για να δείτε αν ήρθε η ώρα να το πετάξετε κάντε το εξής: αν περιέχει πούπουλα διπλώστε το στη μέση. Αν το αφήσετε και δεν επανέλθει από μόνο του, σημαίνει ότι είναι παλιό. Αν περιέχει πολυεστέρα διπλώστε το, και τοποθετήστε πάνω του μία παντόφλα. Αν το μαξιλάρι ξεδιπλωθεί και η παντόφλα πέσει τότε είναι μία χαρά. Αν η παντόφλα «κερδίσει» αγοράστε ένα καινούριο.

Ευθυγραμμιστείτε
Το μαξιλάρι σας θα πρέπει να κρατάει σε ευθεία γραμμή το κεφάλι με το λαιμό σας. Αν κοιμάστε συνήθως μπρούμυτα, χρειάζεστε ένα πιο επίπεδο και λεπτό μαξιλάρι, ενώ αν όταν βρίσκεστε ανάσκελα μπορείτε να δείτε τα πόδια σας, τότε μάλλον το μαξιλάρι σας είναι πολύ ψηλό.

Επίλεξε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
Είναι εξίσου βασικό, το μαξιλάρι σας να σας βολεύει και να μη σας δημιουργεί πρόβλημα στον ύπνο. Τα μαξιλάρια αφρού, για παράδειγμα, προσφέρουν καλύτερη υποστήριξη σε κεφάλι και λαιμό και ενδεχομένως να σας βολεύουν περισσότερο. Αν κοιμάστε μπρούμυτα προτιμήστε τα μαλακά μαξιλάρια, αν κοιμάστε ανάσκελα τα μέτρια ενώ αν κοιμάστε στο πλάι επιλέξτε πιο σκληρά και σταθερά μαξιλάρια γιατί χρειάζεστε περισσότερη στήριξη στον λαιμό και το κεφάλι.

Το μυστικό
Να θυμάστε πάντα τον χρυσό κανόνα: το σωστό μαξιλάρι πρέπει να διατηρεί το κεφάλι σας στο ίδιο ύψος με την πλάτη και την σπονδυλική σας στήλη.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μυστικά για τον αυχένα"

Leave a reply