[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Βουλή: Διαξιφισμοί στη συζήτηση για τον εφαρμοστικό νόμο
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Αντιδράσεις από βουλευτές της Αριστεράς για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα με τον οποίο προσήλθε στη Βουλή το νομοσχέδιο. Αντιδράσεις και για άσχετες διατάξεις που προστέθηκαν.

Με ένταση διεξήχθη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου, αρμοδιότητας των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει, τη σύσταση ενός Ενιαίου Ταμείου για την Επικουρική Ασφάλιση.

Η διαδικασία του επείγοντος με την οποία εισήχθη προς συζήτηση το νομοσχέδιο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Αριστεράς που έκαναν λόγο για κατάργηση της δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής.

Οι πέντε μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης έκανε λόγο για πέντε μεγάλες αλλαγές που θεσμοθετούνται, τονίζοντας παράλληλα ότι για πρώτη φορά «μπαίνουν οι βάσεις για ένα βιώσιμο και καλύτερο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα καταργούνται προνόμια δεκαετιών και διασφαλίζεται η κύρια σύνταξη».

Οι πέντε μεγάλες αλλαγές, όπως τις προσδιόρισε ο κ. Κουτρουμάνης, είναι το Ενιαίο Καθεστώς Ασφάλισης και Συνταξιοδότησης, ο Ενιαίος Φορέας Υγείας, το Ενιαίο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, ο Ενιαίος Φορέας Επικουρικής Ασφάλισης και ο Ενιαίος Φορέας Πρόνοιας.

«Η εποχή που κάποιοι παρασιτούσαν έχει περάσει. Το πάρτι τελείωσε στον τομέα της υγείας. Πρέπει να οργανώσουμε ένα σύστημα, ώστε ο πολίτης να έχει και εύκολη πρόσβαση και καλύτερες αποδοχές στο τομέα της υγείας», τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική επισήμανση του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στο θέμα του εργόσημου, καθώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει ανταπόκριση και προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί σχετική ρύθμιση που θα προβλέπει την υποχρεωτική επιβολή του.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, όταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αικατερίνη Περλεπέ κτύπησε καμπανάκι κινδύνου για τον ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι με το ενιαίο νοσήλιο κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα σε ένα μήνα και «να μην έχει φράγκο».

«Είχαμε κι εμείς την ίδια ανησυχία. Παρακολουθούνται οι δαπάνες μήνα -μήνα, υπάρχουν αποκλίσεις, είναι υπό παρακολούθηση και θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις», συμπλήρωσε ο κ. Κουτρουμάνης.

Ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, τάχθηκε υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, ωστόσο διατύπωσε ενστάσεις για ορισμένες διατάξεις, όπως αυτές που αφορούν το φάρμακο και τα φαρμακεία.

Κατηγορηματικά αντίθετοι με το νομοσχέδιο εμφανίστηκαν οι εισηγητές Νίκος Παπακωνσταντίνου (ΚΚΕ), Μιχάλης Κριτσωτάκης (ΣΥΡΙΖΑ) και Ουρανία Παπανδρέου (ΛΑΟΣ), υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα οδηγούν στην εξαθλίωση και τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Βουλή: Διαξιφισμοί στη συζήτηση για τον εφαρμοστικό νόμο"

Leave a reply