[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το πανόραμα της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα
Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-0

Το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι είχε χρώμα κιτρινόμαυρο. Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού και πλέον οι «πράσινοι» βρίσκονται στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
To γκολ του Λεονάρντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και άλλο ένα τέρμα από τον νεαρό Κλωναρίδη έδωσαν τη νίκη στην Ένωση, που ήθελε τη νίκη για να σιγουρέψει τη θέση της στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.
Η φετινή πορεία του «τριφυλλιού» ήταν από κάθε άποψη εντυπωσιακή. Μια ομάδα με πάμπολλα προβλήματα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά κατάφερνε να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας σε κάθε παιχνίδι τον εαυτό της. Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να ξεφύγει και πέντε ολόκληρους βαθμούς του «αιωνίου» του αντιπάλου, δείχνοντας ότι μπορεί ίσως να φτάσει εύκολα στην κατάκτηση του τίτλου. Το ερώτημα, όμως, παράμενε για το κατά πόσο μπορεί να αντέξει μέχρι τέλος και η απάντηση μέχρι στιγμής είναι αρνητική...
Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική, που τον γκρέμισε από το ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, το «τριφύλλι» ήθελε τουλάχιστον ισοπαλία με την ΑΕΚ, για να πάει στο ντέρμπι της άλλης Κυριακής με τον Ολυμπιακό και να μπορέσει με νίκη να βρεθεί ξανά στη θέση του οδηγού. Απέναντι στους «κιτρινόμαυρους», όμως, δεν πήρε ούτε τον πόντο και πλέον κόντρα στον «αιώνιό» του αντίπαλο μάχεται απλώς για να παραμείνει ζωντανός και όχι για να ανατρέψει την κατάσταση υπέρ του.
Βάσει του πως αγωνίστηκαν, η θέση στην οποία βρίσκονται τώρα οι «πράσινοι» κρίνεται απολύτως δίκαια, αφού για δεύτερο συνεχόμενο ματς έδειξαν να μη πιστεύουν στον εαυτό τους και να καταρρέουν ψυχολογικά.
Η ΑΕΚ έχει και αυτή τα μύρια όσα προβλήματα, αλλά στο ντέρμπι μπήκε με πίστη ότι μπορεί να το κερδίσει. Σίγουρα στάθηκε τυχερή από το γεγονός, πως ύστερα από ένα κακό πρώτο μέρος, κατάφερε να προηγηθεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο, για την οποία φέρει μεγάλη ευθύνη ο Ορέστης Καρνέζης. Παρόλα αυτά, δεν πανικοβλήθηκε ούτε όταν ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να πιέσει απεγνωσμένα για την ισοφάριση.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ρίσκαρε με την αφαίρεση του δεξιού του μπακ Στέργου Μαρίνου και την είσοδο στη θέση αυτού του Γιώργου Καραγκούνη και ο Νίκος Κωστένογλου δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί υπέρ του την κατάσταση, στέλνοντας τον νεοεισελθόντα Βίκτωρ Κλωναρίδη να απειλεί από τα αριστερά την περιοχή του Παναθηναϊκού.
Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε ματ, καθώς στο 71' ο 20χρονος επιθετικός είδε την άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων να του κάνει δώρο μια λανθασμένη απομάκρυνση και στη συνέχεια να του αφήνει το χώρο για να μπει στην περιοχή και να πλασάρει για το 2-0.
Μη έχοντας τίποτα άλλο να χάσει, ο Παναθηναϊκός θα έβγαινε ακόμα πιο ψηλά στη συνέχεια, αλλά χωρίς αρχή και τέλος στο παιχνίδι του. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος προσπαθούσε να τα κάνει όλα μόνος του, όμως δεν μπορούσε. Και η είσοδος του Σωτήρη Νίνη στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει τα δεδομένα.

Ολυμπιακός-Αρης 3-0

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Ολυμπιακός καθάρισε τον Αρη στο Καραϊσκάκη (3-0) και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ απολαμβάνει ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην κορυφή.
Με φόρα από το πολύ μεγάλο διπλό στο Χάρκοβο με τη Μέταλιστ οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδωσαν κανένα περιθώρια αντίδρασης στους «κιτρίνους», που υποτάχθηκαν εύκολα στην ανωτερότητά τους.
Ο Μαρκάνο με κεφαλιά μετά από εξαιρετική σέντρα του Ιμπαγάσα στο 18' άνοιξε το σκορ, ενώ λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο ο Χολέμπας σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, που κέρδισε ο Αμπντούν στο 45' μαζί με την αποβολή του Μιχάλη Σηφάκη.
Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι για τον τερματοφύλακα του Αρη αυτό ήταν το πρώτο του παιχνίδι μετά από πολύμηνη απουσία, λόγω ενός προβλήματος που τον ταλαιπώρησε στη μέση.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα, αλλά εν τέλει πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Μιραλάς στο 69'.

Παναιτωλικός-Εργοτέλης 2-0

Σπουδαία νίκη στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού πέτυχε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο με 2-0 επί του Εργοτέλη, ο οποίος κατρακύλησε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.
Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, που πλέον έχει 24 βαθμούς και κατατάσσεται τρίτη από το τέλος σε ισοβαθμία με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Με τις δυο ομάδες να καίγονται για τους βαθμούς, το παιχνίδι ήταν γεμάτο άγχος και απολύτως λογικά φτωχό σε θέαμα. Οι φάσεις ελάχιστες μπροστά από τα δυο καρέ και έτσι ακόμα και το ένα γκολ έμοιαζε αρκετό για να κάνει τη διαφορά.
Ο Αγγελος Χαριστέας ήταν ο ποδοσφαιριστής που έδωσε τη λύση στους γηπεδούχος, γράφοντας με μια όμορφη έμπνευσή του το 1-0 στο 23'.
Στην επανάληψη συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό του κακού ρυθμού, αλλά ο Παναιτωλικός κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 51' για να σφραγίσει την επικράτησή του. Και πάλι ο Χαριστέας είχε ανάμειξη στη φάση, αφού ανατράπηκε από τον Καβουσάκη μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και κέρδισε το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Καμαρά.

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 2-0

Νίκη που ισοδυναμεί με... μισή παραμονή πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, επί του Λεβαδειακού με 2-0 στο πλαίσιο της 24ης ημέρας της Σούπερ Λίγκας.
Μέσα σε τέσσερα 24ωρα, η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη πήρε έξι βαθμούς (νίκησε την περασμένη Τετάρτη και τη Δόξα Δράμας σε εξ αναβολής ματς) και κατάφερε μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.
Κομβικό σημείο στο ματς ήταν η αποβολή του Αλεξίου με δεύτερη κίτρινη κάρτα μόλις στο 18ο λεπτό, γεγονός που σαφώς επηρέασε την ομάδα του Λεβαδειακού. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά μετά την αποβολή του αμυντικού παίκτη των Βοιωτών, ήρθε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων με την «φωτοβολίδα» του Μπεσέρα, ο απέφυγε με προσποίηση έναν αντίπαλό του και με εκπληκτικό σουτ από περίπου 25 μέτρα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κυριακίδη.
Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο από πολύ νωρίς, με τη συμπλήρωση του ημιώρου έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν το σουτ του Μαχαίρα έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κηπουρού.
Την ευκαιρία να «καθαρίσει» από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους την αναμέτρηση έχασε ο ΠΑΣ. Ο Μπεσέρα αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Ντάσιος από τον Κόρμπο (έστειλε τη μπάλα άουτ), αλλά ευτυχώς για τους Γιαννιώτες δεν το πλήρωσαν. Στο 61΄ ο Ντάσιος με ωραία προσπάθεια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και από κει και πέρα το ματς απέκτησε τυπική διαδικασία.

Κέρκυρα-Ξάνθη 2-0



Νίκη με κάθε κόστος ήθελε η Κέρκυρα, που υποδεχόταν την Ξάνθη και την πήρε με 2-0.
Οι Φαίακες δίνουν μάχη για να διατηρηθούν στην Σούπερ Λίγκα και όντας δεύτεροι από το τέλος μαζί με τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα (ισοβαθμούς στους 21 πόντους), δεν είχαν κανένα περιθώριο για απώλεια βαθμών.
Το πείσμα, λοιπό, ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς η Κέρκυρα πέτυχε τα γκολ που έκαναν τη διαφορά σε ένα παιχνίδι, που δεν ήταν και τόσο ανώτερη των αντιπάλων της.
Οι δυο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο η κάθε μια, με τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι στο πρώτο μισό του αγώνα και τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο. Έτσι, μάλλον παράδοξο ήταν το γεγονός, ότι και τα δυο γκολ της Κέρκυρας ήρθαν στην επανάληψη.
Το 1-0 έγινε στο 60'. Ο Μάρτιν έβγαλε τη σέντρα και ο Καλαντζής με ωραίο γυριστό άφησε άγαλμα τον Βιβιανί, που δεν κατάφερε να αντιδράσει.
Το 2-0 ήρθε εννιά λεπτά αργότερα με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο. Αυτή τη φορά ο Γκουστάβο ήταν ο σκόρερ με φοβερό σουτ από τα αριστερά έξω από την περιοχή της Ξάνθης.
Οι Ακρίτες θα έμεναν με 10 παίκτες στο 82', όταν ο Ντάνι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Θάνου για κάτι που του είπε. Η αποβολή εξόργισε τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα με συνέπεια να αποβληθεί και αυτός.


ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-3


Στις 9 αγωνιστικές (24η) του δεύτερου γύρου ο Αστέρας Τρίπολης είναι…πρωταθλητής! Η ομάδα-τρένο του Σάκη Τσιώλη επικράτησε 3-2 στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ και διεύρυνε το σερί που έχει στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος (8 νίκες μία ισοπαλία).

Η μοναδική ήττα που έχουν γνωρίσει οι Αρκάδες στο διάστημα αυτό είναι από τον Λεβαδειακό, αλλά πρόκειται για εξ αναβολής ματς του πρώτου γύρου.

Μία εβδομάδα μετά το «διπλό» στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού ο ΠΑΟΚ δέχτηκε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς βρέθηκε να χάνει στο 17΄ με 3-0, χάρη στα γκολ των Περόνε (2) και Ναβάρο.

Το τέρμα του Αθανασιάδη στο ημίωρο έδωσε κάποιες ελπίδες στους Θεσσαλονικείς, οι οποίες αναπτερώθηκαν με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όταν ο Γεωργιάδης μείωσε σε 2-3. Είχε προηγηθεί το δοκάρι του Χουανίτο για τους Αρκάδες, που προς στιγμή έδειξαν να…χάνουν τον έλεγχο του ματς.

Το παιχνίδι είχε…χιτσκοκικό φινάλε, μιας και οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στις καθυστερήσεις από μαρκάρισμα του Πιπίνη στον Σαλπιγγίδη. Ο Λίνο, όμως, εκτέλεσε κι έστειλε τη μπάλα άουτ στερώντας από την ομάδα του έστω το βαθμό της ισοπαλίας.


ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-1


Τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε ο Πανιώνιος στην Κρήτη επί του ΟΦΗ με 1-0, χάρη στο γκολ του Πιερ λίγο πριν τη λήξη του ματς.

Οι «κυανέρυθροι», που πανηγύρισαν το πρώτο τους «τρίποντο» μετά από τέσσερα ματς (τρεις ήττες, μία ισοπαλία), έμειναν με 10 παίκτες από το 86΄ λόγω αποβολής του Σκέμπρι.

Ο ΟΦΗ, που έμεινε χωρίς νίκη για 4ο συνεχόμενο ματς έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη που δίνει για να μπει στην πρώτη πεντάδα και να παίξει στα πλέι οφ.

Το ματς ήταν κακό στο πρώτο 20λεπτο, με τις δύο ομάδες να συναγωνίζονται η μία την άλλη στα λάθη. Στο 23΄ το σουτ του Χόρχε Λόπεθ απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Μιχαηλίδης, ενώ τέσσερα λεπτά μετά η μπάλα βρήκε τη ρίζα της δεξιάς δοκού του γκολκίπερ των "κυανέρυθρων", μετά το συρτό σουτ του Ζόρντι Λόπεθ.

Η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους για τους νεοσμυρνιώτες καταγράφηκε στο 36΄ με τον Βεζυρίδη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Αντούνες.

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 56΄ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Καμπάνταη να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η σειρά του Πανιωνίου να απειλήσει, τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Ρόκα να βρίσκεται σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και να αστοχεί. Το ματς κρίθηκε επτά λεπτά πριν τη λήξη του, με την κεφαλιά του Πιέρ μετά από εκτέλεση κόρνερ (0-1).


Ατρόμητος-Δόξα Δράμας 2-0


Την 11η εφετινή του νίκη πέτυχε σήμερα ο Ατρόμητος, αυτή την φορά επί της Δόξας Δράμας με 2-0, στο πλαίσιο της 24ης ημέρας της Σούπερ Λίγκας.

Ο «συνήθης ύποπτος», Κώστας Μήτρογλου «σφράγισε» τη νίκη των «κυανόλευκων» περίπου 15 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ενώ προηγουμένως ο Μπρίτο είχε δώσει το προβάδισμα.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Γιώργου Δώνη προσπέρασε την ΑΕΚ στη βαθμολογία και πέρασε στην 4η θέση, σε αντίθεση με τους «μαυραετούς» που έμειναν στην τελευταία και δείχνουν να μην προλαβαίνουν το τρένο της παραμονής.

Η αντίσταση της Δόξας διήρκεσε μόνο για το ένα ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία των «μαυραετών». Ο Μάκης Κατσαβάκης ατύχησε, όταν υποχρεώθηκε να προβεί νωρίς σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, με τους Αγτζίδη και Σικαλιά να αντικαθιστούν τους Γελαδάρη και Βέρτζο, που τραυματίστηκαν.

Μετά το γκολ του Μπρίτο οι Δραμινοί «κατέρρευσαν» και αυτό φάνηκε με το γρήγορο δεύτερο τέρμα του Μήτρογλου που «καθάρισε» το παιχνίδι.

24η Αγωνιστική
Ημερομηνία Ομάδες Αποτέλεσμα
10/03/12 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 2 - 0
10/03/12 ΟΦΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0 - 1
10/03/12 ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2 - 3
11/03/12 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2 - 0
11/03/12 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2 - 0
11/03/12 ΚΕΡΚΥΡΑ - SΚODA ΞΑΝΘΗ 2 - 0
11/03/12 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 3 - 0
11/03/12 ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2 - 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το πανόραμα της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα"

Leave a reply