[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το πανόραμα της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα
Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 (διακοπή)

Τα σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες έγιναν η αιτία να διακοπεί το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ Τα σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες έγιναν η αιτία να διακοπεί το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ
Στο 82΄ διεκόπη οριστικά τελικά ο αγώνας στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό λόγω νέου….γύρου επεισοδίων, καθώς μερίδα οπαδών των γηπεδούχων έπαψε προ πολλού να ασχολείται με το παιχνίδι και επιδόθηκε στο γνώριμο «σπορ» ρίψης μολότοφ, αντικειμένων και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους προς τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα ο Κάκος να καλέσει και πάλι τους 22 ποδοσφαιριστές προς τα αποδυτήρια. Κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ του διαιτητή και της Αστυνομίας αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πλέον άμεσα με βαριά τιμωρία ο Παναθηναϊκός.
Το σκορ ήταν στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού, ένα σκορ που είχε διαμορφωθεί από το 51΄ όταν ο Αμπντούν στην πρώτη κιόλας επίσκεψη των παικτών του Ολυμπιακού στο 2ο ημίχρονο στα καρέ του Παναθηναϊκού με πολύ ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά αφού απέφυγε τον αντίπαλό του σημάδεψε με πλασέ σωστά στην αριστερή γωνία του Καρνέζη. Με 50 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο λόγω εκτεταμένων επεισοδίων στις εξέδρες ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και δυνάμεων των ΜΑΤ που "απάντησαν" με ρίψη δακρυγόνων στην "βροχή" από αντικείμενα που άρχισαν να τους πετούν οι οπαδοί των γηπεδούχων.

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-1

Στη ζώνη του υποβιβασμού διατηρήθηκε ο Παναιτωλικός, που αναδείχθηκε ισόπαλος, 1-1, με τον ΠΑΟΚ, στο προτελευταίο χρονικά ματς της 25ης αγωνιστικής.
Στη ζώνη του υποβιβασμού διατηρήθηκε ο Παναιτωλικός, που αναδείχθηκε ισόπαλος, 1-1, με τον ΠΑΟΚ, στο προτελευταίο χρονικά ματς της 25ης αγωνιστικής.
Το γκολ του Μπρούνο Τσιρίλο στο 85΄ μπορεί να αποβεί μοιραίο για τους Αγρινιώτες, που είχαν τον έλεγχο του ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του, ακόμη και στο δεύτερο μέρος που ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε την κατοχή της μπάλας, χωρίς, όμως, να είναι απειλητικός για την εστία του Τσενάμο.
Η ομάδα του Τάκη Λεμονή έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να βάλει από κάτω τον Εργοτέλη και να έχει το «πάνω χέρι» στην υπόθεση της παραμονής. Προηγήθηκε με τον Θεοδωρίδη στο 28΄, είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς, την ευκαιρία να το «καθαρίσει» στο δεύτερο μέρος με τον Χαριστέα, αλλά τιμωρήθηκε από τον Ιταλό αμυντικό μετά από το κόρνερ του Γκαρσία.
Για τρίτο διαδοχικό ματς έμεινε αήττητος ο Παναιτωλικός (2 νίκες, μία ισοπαλία), αλλά ο σημερινός βαθμός δεν του ήταν αρκετός, τόσο ώστε να μπορεί να πανηγυρίζει. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη μεριά με τον πόντο που απέσπασε έμεινε μόνος στην 4η θέση, ένα βαθμό μπροστά από την ΑΕΚ.

Λεβαδειακός-Ατρόμητος 2-2



Η κλάση του Κώστα Μήτρογλου «μίλησε» και στη Λιβαδειά, απ' όπου ο Ατρόμητος απέδρασε με το «Χ»
Ο Λεβαδειακός έχασε σημαντική ευκαιρία να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία της.
Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε 2-0 της ομάδα του Περιστερίου, ωστόσο, η είσοδο του διεθνή σέντερ φορ στο δεύτερο μέρος άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού και με δικό του γκολ τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, ο Ατρόμητος έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2), διατηρώντας παράλληλα το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει έναντι των αντιπάλων για να παίξει στα play off.
Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έχασε σημαντική ευκαιρία να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία της. Παρά το άσχημο αποτέλεσμα, πάντως, έχει πολλές ελπίδες για να παίζει και τη νέα χρονιά στη Super League, αρκεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της.
Το πολύ κακό πρόσωπο που έδειξε ο Ατρόμητος στα πρώτα 40 λεπτά του αγώνα εκμεταλλεύτηκε ο Λεβαδειακός, που χωρίς να είναι ιδιαίτερα πιεστικός, κατάφερε να προηγηθεί 2-0. Ο Ναπολεόνι ακριβώς με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου με σουτ άνοιξε το σκορ και λίγο πριν το ημίωρο της συνάντησης, ο Ζησόπουλος έκανε το 2—0 με σουτ μετά από κόρνερ του Σουμπίνιο. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ με τον Βραζιλιάνο, αλλά ο Ιτάνζ απέκρουσε σωτήρια.
Ο αγνώριστος (σ.σ. προς το χειρότερο), πραγματικά, Ατρόμητος των πρώτων 45 λεπτών, κατάφερε στην πρώτη του οργανωμένη επιθετική προσπάθεια να μειώσει με το δυνατό σουτ του Οικονόμου, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
Η είσοδος του Μήτρογλου στο δεύτερο μέρος έκανε πιο επιθετική την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Ο διεθνής στράικετ «σήκωσε στις πλάτες του» τον προβηματικό Ατρόμητο του πρώτου ημιχρόνου κι αφού έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο 78΄ και 84΄, στο 86΄ με προβολή, μετά από σέντρα του Πίτου Γκαρσία, ισοφάρισε για τους Περιστεριώτες.

Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2


Το πιο σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη πήρε σπουδαίο «διπλό» στα Πηγάδια από τη Ξάνθη (1-2) και, πλέον, μπορεί να ελπίζει βάσιμα στην παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια.
Το πιο σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Η... κατηφόρα που έχει πάρει η Ξάνθη δεν έχει τελειωμό. Για 7ο διαδοχικό ματς το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη γνώρισε την ήττα, γεγονός που έφερε την ομάδα πολύ κοντά στη διακεκαυμένη ζώνη. Οι Ακρίτες έχουν να «γευτούν» την χαρά της νίκης από τις 22 Ιανουαρίου, όταν στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής είχαν επικρατήσει 1-0 του Ολυμπιακού.
Τον απόλυτο έλεγχο του ματς είχε η Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο. Η ακριτική ομάδα έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ, αλλά η αστοχία των παικτών της δεν της επέτρεψε να προηγηθεί απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, που είχε μόλις μία καλή φάση με τον Γεωργίου.
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του ματς στο δεύτερο μέρος. Ιδιαίτερα στο ξεκίνημα όπου οι Γιαννιώτες, που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, έφτασαν τρεις φορές σε θέσεις βολής, έναντι μόλις μίας των γηπεδούχων. Τα σουτ των Βίλα και Μπεσέρα πέρασαν ελάχιστα άουτ από την εστία του Βιβιανί, ενώ ο Κηπουρός είπε «όχι» στον Μαρκόφσκι από πολύ κοντά.
Από το λάθος του Βιβιανί (κακή εκτίμηση της μπάλας) η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη πήρε…κεφάλι στο σκορ λίγο πριν το 60ο λεπτό. Το σουτ του Μπεσέρα αιφνιδίασε τον Γάλλο γκολκίπερ και μ’ αυτό τον τρόπο έγινε το 0-1. Η υπόθεση νίκη «κλείδωσε» για τους «κυανόλευκους» στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Βίλα εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στα καρέ της Ξάνθης και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Με ωραίο σουτ του Βλαχοδήμου στο 86΄ η Ξάνθη μείωσε σε 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Πανιώνιος-Δόξα Δράμας 2-0

Αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής του στη Σούπερ Λίγκα έκανε ο Πανιώνιος, ο οποίος επικράτησε με 2-0 της Δόξας Δράμας στη Νέα Σμύρνη.
Αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής του στη Σούπερ Λίγκα έκανε ο Πανιώνιος, ο οποίος επικράτησε με 2-0 της Δόξας Δράμας στη Νέα Σμύρνη.
Αν και θεωρητικά οι «μαυραετοί» έπαιζαν ένα από τα τελευταία χαρτιά τους στη μάχη της σωτηρίας, κάτι τέτοιο δεν φάνηκε ποτέ μέσα στον αγωνιστικό χώρου, όπου οι «κυανέρυθροι» κυριάρχησαν και πριν καν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα είχαν προηγηθεί με δυο τέρματα.
Μόλις στο 6' ο Αντούνιες με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Ρόκα για το 1-0, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Ντιμπαλά θα έβγαινε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και θα έστελνε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα.
Σαστισμένη από την αρνητική τροπή που είχε πάρει γι' αυτή η εξέλιξη του παιχνιδιού, η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη προσπάθησε να αντιδράσει και κατάφερε από τα μισά του πρώτου μέρους και ύστερα να ισορροποίησει. Παρόλα αυτά, δεν μπορέσε σε καμία περίπτωση να επιβάλει το ρυθμό της και να εμφανιστεί απειλητική.
Απευλευθερομένος από το άγχος ο Πανιώνιος εμφανίστηκε με ακόμα πιο επιθετικές διαθέσεις στην επανάληψη, αλλά αυτή τη φορά η τύχη δεν του έκανε το ίδιο εύκολα το χατήρι και έτσι το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους. Για να διατηρηθεί το 2-0 βοήθησε και ο Ρόκας, που στο 68' πρόλαβε με υπερένταση να βγάλει σε κόρνερ κοντινή προβολή του Κούτσι.

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 1-1

Ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ με τον Παναθηναϊκό, ήταν αυτός που γλίτωσε την ΑΕΚ από την ήττα στην Τρίπολη, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία του πρώτου μέρους της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Με γκολ του Λεονάρντο, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, η ΑΕΚ έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας στο ματς με τον Αστέρα
Με γκολ του Λεονάρντο, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, η ΑΕΚ έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας στο ματς με τον Αστέρα (1-1), που είχε προηγηθεί με το…μόνιμο σκόρερ του στα τελευταία ματς, Ναβάρο.
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη συνέχισε την εκπληκτική πορεία που διαγράφει στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, έχοντας εκπληκτικά ποσοστά. Σε 10 αγώνες κατέγραψε απόψε μόλις τη δεύτερη ισοπαλία της, ενώ μετράει 8 νίκες! Η Ένωση από την πλευρά της με τον πόντο που απέσπασε παρέμεινε σε θέση ισχύος, όσον αφορά τη συμμετοχή της στα play off.
Στο πρώτο μέρος δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, με την ΑΕΚ να είχε περισσότερο τον έλεγχο του ματς, έστω κι αν οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ελέγξουν το ρυθμό με συνεχόμενο passing game.
Το γκολ του εξαιρετικού παίκτη, Ναβάρο, στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους άλλαξε την εικόνα του ματς. Ο Αστέρας με την ψυχολογία στα ύψη θα μπορούσε εάν ήταν πιο προσεκτικός να «καθαρίσει» νωρίτερα το ματς, αλλά η είσοδος του Κλωναρίδη αποδείχθηκε καθοριστική για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς από δική του ενέργεια ο Βραζιλιάνος βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Αρης-ΟΦΗ 1-0

Στις νίκες επέστρεψε ο Αρης, επικρατώντας του ΟΦΗ με 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αποτέλεσμα που του επιτρέπει να συνεχίσει να ελπίζει για την είσοδό του στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.
Οι «κίτρινοι» πέτυχαν το μοναδικό τους γκολ στη συνάντηση στο 73' με κεφαλιά του Λαζαρίδη
Με τους δυο αντιπάλους να μην κινδυνεύουν βαθμολογικά, αλλά και να έχουν μείνει πίσω στην κούρσα για τα πλέι οφ, κίνητρο ιδιαίτερο στο παιχνίδι δεν υπήρχε. Μοιραία, λοιπόν, ο ρυθμός και το θέαμα στο ματς κινήθηκαν με μέτρια επίπεδα και οι φάσεις που βγήκαν ήταν απελπιστικά λίγες.
Οι «κίτρινοι» πέτυχαν το μοναδικό τους γκολ στη συνάντηση στο 73' με κεφαλιά του Λαζαρίδη στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από σέντρα του Νέτο.
Κακός ο ΟΦΗ χωρίς θέληση και ουσία στο παιχνίδι του, περιορίστηκε σε έναν παθητικό ρόλο και έδειξε να μένει ικανοποιημένος και με την ισοπαλία, την οποία όμως έχασε.

Εργοτέλης-Κέρκυρα 1-0


Την πρώτη του νίκη μετά από οκτώ ολόκληρες αγωνιστικές πέτυχε ο Εργοτέλης κόντρα στην Κέρκυρα (1-0), μένοντας ζωντανός στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Κρητικούς ήταν ο Σέρχιο Λεάλ, καθώς ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος στον αγώνα
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Κρητικούς ήταν ο Σέρχιο Λεάλ, καθώς ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος στον αγώνα, το οποίο έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Το γκολ ήρθε στο 57ο λεπτό μετά από επέλαση του Βασίλη Κουτσιανικούλη από τα αριστερά και σέντρα, που επέτρεψε στον Αργεντινό να στείλει με κοντινή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.
Ο Εργοτέλης ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια έφτασε στη νίκη, ενώ θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ και πιο νωρίς, αλλά τόσο ο Λεάλ, όσο και ο Φραγκουλάκης ήταν απρόσεκτοι σε δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες που τους δόθηκαν στον ξεκίνημα της επανάληψης.
Η Κέρκυρα απογοήτευσε ξανά και με την ήττα της αυτή έπεσε στη προτελευταία θέση της βαθμολογίας με συγκομιδή 24 πόντων.


















-

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το πανόραμα της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα"

Leave a reply