[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ερχονται καταργήσεις δημοσίων φορέων και απολύσεις προσωπικού
Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Με την πλήρη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών στο Δημόσιο Τομέα αναμένονται σαρωτικές αλλαγές, αφού θα προκύψουν νέες διοικητικές δομές και κατά συνέπεια θα έρθει και η κατάργηση οργανικών θέσεων. Από τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν δεν θα ξεφύγουν ούτε οι μεγάλοι οργανισμοί όπως ο ΟΑΕΔ, ο ΟΓΑ, το ΤΕΑΔΥ, η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης.

Βάσει των νέων δεδομένων καταργούνται 2.174 υπηρεσίες και αυτομάτως μπαίνει τέλος σε 280 οργανικές μονάδες που απασχολούσαν έναν υπάλληλο. Εξάλλου με το νέο οργανόγραμμα των υπηρεσιών θα δημιουργηθεί και ανάγκη για κάλυψη θέσεων και κατά συνέπεια μετακινήσεις προσωπικού.

Με τα νέα δεδομένα λοιπόν καταργούνται:

  • 83 αυτοτελή γραφεία και 317 γραφεία
  • 12 γενικές διευθύνσεις
  • 8 ειδικές γραμματείες
  • 6 γενικές γραμματείες
  • 326 διευθύνσεις
  • 1 υποδιεύθυνση και 52 αυτοτελή τμήματα
  • 1.369 τμήματα

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας ανέφερε πως ο στόχος για την έξοδο 150.000 υπαλλήλων από το στενό και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα παραμένει και αναμένεται να επιτευχθεί «αφενός μέσω των συνταξιοδοτήσεων-αποχωρήσεων, μέσω της κατάργησης φορέων όταν έχουμε ιδιωτικοποίηση σε ένα φορέα, που το προσωπικό δεν θα μεταφερθεί στο Δημόσιο. Επίσης, μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέσα στο 2012, όταν οι υπηρεσίες που προσφέρουν θεωρείται πλέον ότι πρέπει να προσφερθούν από άλλη υπηρεσία ή το Κράτος δεν χρειάζεται να δραστηριοποιείται πλέον σε αυτούς τους τομείς. Οι απολύσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με έναν τρόπο ο οποίος εντάσσεται στη μείωση του προσωπικού κατά 150 χιλιάδες ως το 2015. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό», κατέληξε ο κ. Ρέππας.


Πηγη

-

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ερχονται καταργήσεις δημοσίων φορέων και απολύσεις προσωπικού"

Leave a reply