[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Υποπτα ουρολογικά προβλήματα
Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 Posted by -

Υποφέρετε από συχνουρία; Νιώθετε έντονο αίσθημα καύσου όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα; Ή, αντίθετα, δυσκολεύεστε να ουρήσετε; Παρότι το συγκεκριμένο θέμα συζήτησης αποτελεί ταμπού, ωστόσο τα προβλήματα ούρησης ταλαιπωρούν μεγάλη μερίδα του -ηλικιωμένου κυρίως- πληθυσμού. Οι ουρολόγοι εξηγούν ότι τα συμπτώματα μαρτυρούν ποια μπορεί να είναι η πάθηση από την οποία υποφέρουμε.

Ετσι, όπως εξηγεί ο Ζάκι Αλμάλαχ, χειρουργός ουρολόγος από την Κλινική του Μπέρμιγχαμ, η ξαφνική επιτακτική ανάγκη για ούρηση μπορεί να δείχνει μόλυνση της κύστης. Διαφορετικά, εφόσον τα συμπτώματα επιμένουν, ίσως πρόκειται για σύνδρομο υπερλειτουργικής ουροδόχου κύστης, που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτες συσπάσεις του μυ ο οποίος περιβάλλει την ουροδόχο κύστη.

Σε περίπτωση αισθήματος καύσου κατά την ούρηση υπάρχει περίπτωση να πάσχετε από κυστίτιδα ή πυελονεφρίτιδα. Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για μια αρκετά κοινή βακτηριδιακή μόλυνση της κύστης, πιο συχνή στις γυναίκες, που συνοδεύεται επίσης από σκουρόχρωμα ούρα. Η πυελονεφρίτιδα, μόλυνση των νεφρών, χαρακτηρίζεται συνήθως και από πόνο χαμηλά στην πλάτη, ενώ μια τρίτη εξήγηση μπορεί να είναι η εμφάνιση πέτρας στην ουροδόχο κύστη.

Αν πάλι επισκέπτεστε την τουαλέτα πολύ συχνότερα από το φυσιολογικό και αυτό δεν οφείλεται απλά στην ηλικία, υπάρχει περίπτωση ο οργανισμός να σας προειδοποιεί για διαβήτη ή καρδιοπάθεια! Σύμφωνα με τον σύμβουλο ουρολογίας στην Κλινική Χάμσαϊρ, Κρίστοφερ Ιντεν, τα υψηλά ποσοστά σακχάρου στο αίμα στον αδιάγνωστο διαβήτη αυξάνουν τα ουρικά υγρά.

Στην περίπτωση πάλι που κάποιος νιώθει ανάγκη ούρησης η οποία τελικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε καλοήθη υπερτροφία του προστάτη. Ωστόσο μπορεί απλώς αυτή την αντίδραση να την προκαλέσουν παυσίπονα, που παίρνει κάποιος μετεγχειρητικά ή στη διάρκεια γρίπης.

Τέλος, η ακράτεια ούρων και η νυκτουρία, δηλαδή η συχνή ούρηση στη διάρκεια της νύχτας, είναι δύο παθήσεις που εμφανίζονται με την ηλικία. Στη δεύτερη περίπτωση πάντως καλό θα είναι οι ηλικιωμένοι άνδρες να ελέγξουν προληπτικά και την υγεία του προστάτη τους.



Πηγη







-

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Υποπτα ουρολογικά προβλήματα"

Leave a reply