[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ηλεκτρονικός «μεγάλος αδελφός» στην υπηρεσία του ΚΕΠΥΟ για το «μαύρο χρήμα»
Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το Κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εντοπίζει ύποπτες κινήσεις λογαριασμών και περίεργες χρηματοικονομικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό super μάτι, το οποίο θα παίρνει στοιχεία κάθε μέρα και ώρα, καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από εφορίες, τράπεζες, κτηματολόγιο, χρηματιστήριο και άλλες υπηρεσίες, οι οποίες ενδέχεται να χρησιμοποιούνται για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Τα δεδομένα αυτά θα συγκρίνονται με τις δηλώσεις πόθεν έσχες και το περιουσιολόγιο, το οποίο θα δημιουργηθεί με βάση τα όσα κληθούν να δηλώσουν όλοι οι φορολογούμενοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργείται μια νέα ηλεκτρονική φόρμα, η οποία θα παρακολουθεί το τι αλλάζει ανά πάσα στιγμή στην περιουσία – κινητή και ακίνητη – των υπόχρεων. Π.χ., αν έχει αγοράσει σπίτι, τι είδους και ύψους είναι οι καταθέσεις του.

Αν διαπιστώνεται πως η απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματα του φορολογουμένου, τότε αυτοί θα υποβάλλονται σε περαιτέρω εξονυχιστικό φορολογικό έλεγχο.

Για την όσο το δυνατόν αμεσότερη υλοποίηση της εφαρμογής, θα διενεργηθεί διεθνής διαγωνισμός. Ενεργό ρόλο στη συγκεκριμένη διαδικασία θα έχει και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ηλεκτρονικός «μεγάλος αδελφός» στην υπηρεσία του ΚΕΠΥΟ για το «μαύρο χρήμα»"

Leave a reply