[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μεγάλη απάτη εναντίον τράπεζας
Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 Posted by -

Εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από καταγγελία, υπόθεση εξαπάτησης χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, από εγκληματική οργάνωση, η οποία με τη χρήση πλαστογραφημένων εγγράφων και πιστοποιητικών εξασφάλιζε την έγκριση και χορήγηση δανείων αγοράς αυτοκινήτων.

Μέχρι τώρα έχει συλληφθεί ένας 35χρονος Σύριος, ενώ αναζητούνται ακόμα 4 άτομα, τα οποία συμμετείχαν στην οργάνωση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα αρχικά εξασφάλιζε εικονικές τηλεφωνικές συνδέσεις, πλαστά ΑΦΜ και εκκαθαριστικά σημειώματα και άλλα δικαιολογητικά, τα οποία προωθούσε διαδικτυακά στη συγκεκριμένη τράπεζα για την έγκριση και χορήγηση δανείων.

Με αυτήν τη μέθοδο αποκτούσαν αυτοκίνητα από διάφορες αντιπροσωπείες, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν με πλαστές άδειες κυκλοφορίας, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Εξετάστηκαν επίσης περιπτώσεις στις οποίες τα μέλη του κυκλώματος προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά σε καταστήματα εμπορίας αυτοκινήτων της ίδιας εταιρείας και με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, ζητούσαν την αγορά αυτοκινήτων, μέσω δανειοδότησης.

Έπειτα από έρευνα και ψηφιακή ανάλυση ταυτοποιήθηκε ότι ο 35χρονος Σύριος είναι μέλος της οργάνωσης και συνελήφθη στις 22 Μαρτίου.

Σε έρευνα, στο σπίτι του στην περιοχή του Ζωγράφου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένας φορητός υπολογιστής, τρία δελτία ταυτότητας, δύο διαβατήρια καθώς και φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, έξι βιβλιάρια καταθέσεων, μία κάρτα ανάληψης, πέντε κινητά τηλέφωνα, ένα USB STICK, πέντε βεβαιώσεις απόδοσης ΑΦΜ και ανάλογα εκκαθαριστικά σημειώματα, 25 κάρτες SIM και πλήθος ιδιόχειρες σημειώσεις.

Η ζημιά που προκλήθηκε, όπως εκτιμάται, ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο συλληφθείς κατηγορείται επιπλέον και για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και σήμερα απολογείται στον αρμόδιο ανακριτή.


-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μεγάλη απάτη εναντίον τράπεζας"

Leave a reply