[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Άγγιξε το θαύμα η Άρσεναλ, πέρασαν Μίλαν, Μπενφίκα (video)
Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η Άρσεναλ έφτασε μια… ανάσα από το να πετύχει μια από τις πιο ιστορικές ανατροπές στο ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το… θαύμα.

Οι «κανονιέρηδες» που έσφιξαν για τα καλά την… θηλιά στο λαιμό της Μίλαν, σε ένα παιχνίδι που θεωρητικά θα έπρεπε να έχει τυπικό χαρακτήρα μετά το 4-0 στο «Σαν Σίρο», επιβλήθηκαν 3-0 στο «Έμιρέιτς», αλλά το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Champions League πήγε στους «ροσονέρι».

Στον άλλο αγώνα ρεβάνς για τους «16» της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης, η Μπενφίκα νίκησε 2-0 στο «Ντα Λουζ» την Ζενίτ και πήρε την πρόκριση για τους «8» του θεσμού.

Οι Πορτογάλοι που είχαν ηττηθεί με 3-2 στη Ρωσία έφεραν... τούμπα την κατάσταση και πέρασαν στην επόμενη φάση.

Άρσεναλ-Μίλαν 3-0 (0-4)

Η χαρά για κάθε ποδοσφαιρόφιλο ήταν η εξέλιξη του αγώνα στο "Έμιρέιτς", σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια στην ιστορία του Champions League. Η Άρσεναλ ξεκίνησε «ζεστή» από τα πρώτα λεπτά με τον Κοσιελνί να ανοίγει το σκορ στο 7΄ της αναμέτρησης και να πιέζει συνέχεια την αποσυντονισμένη άμυνα των παικτών του Αλέγκρι.

Το τέρμα του Ροζίτσκι (26΄) ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να κάνει τους γηπεδούχους να πιστέψουν ακόμα περισσότερο πως μπορούν να φτάσουν σε μια απίστευτη ανατροπή. Ο Τσάμπερλεϊν στο 41’ έκανε ανάστατη την περιοχή των φιλοξενούμενων και πήρε το πέναλτι από τον Μεσμπά. Ο Φαν Πέρσι έστειλε ψύχραιμα την μπάλα στα δίχτυα στο 43’ από τα έντεκα βήματα και η έκπληξη ήταν πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Ο γρήγορος ρυθμός διατηρήθηκε και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους με την Μίλαν να ψάχνει το γκολ που θα έδιωχνε το άγχος από πάνω της.

Οι παίκτες του Βενγκέρ, όμως ήταν εκείνοι που έχασαν ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία, αρχικά σε σουτ του Ζερβίνιο που κόντραρε και στην συνέχεια σε κοντινό πλασέ του Φαν Πέρσι που απέκρουσε ο Αμπιάτι. Το σουτ του Ιμπραϊμοβιτς μετά από λάθος του Σέζνι θα μπορούσε να κάνει την… ζημιά, όμως δεν κατέληξε στα δίχτυα. Παρ’ όλα αυτά, η Μίλαν κατάφερε να μαζέψει το κέντρο της με την είσοδο του Ακουϊλάνι και σε συνδυασμό με την κούραση από την υπερπροσπάθεια της Άρσεναλ το 3-0 έμεινε μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Μπενφίκα-Ζενίτ 2-0 (2-3)

Πιο εύκολα από όσο και η Μπενφίκα περίμενε, πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Οι «αετοί» της Λισαβόνας μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού. Το τέρμα, ωστόσο αυτό δεν ερχόταν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν περιορίσει πολύ καλά τους Ρώσους στο γήπεδο.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ με τον Μάξι Περέιρα και έκαναν το πρώτο βήμα. Η Ζενίτ αντί στο δεύτερο μέρος να βγει από το «καβούκι» της παρέμεινε κλεισμένη με αποτέλεσμα η Μπενφίκα να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση. Το 1-0 φαινόταν πως θα έμενε μέχρι τη λήξη, όμως στο 90+3 ο Νέλσον Ολιβέιρα έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης.




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Άγγιξε το θαύμα η Άρσεναλ, πέρασαν Μίλαν, Μπενφίκα (video)"

Leave a reply