[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το πανόραμα της 27ης αγωνιστικής
Κυριακή 1 Απριλίου 2012 Posted by -

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-1

Πρωταθλητής Ελλάδας για 39η φορά στην ιστορία του στέφθηκε ο Ολυμπιακός με τη νίκη του με 1-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τη διαφορά των 10 βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και έτσι τρεις στροφές πριν το τέλος της φετινής σεζόν κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο.
Ο Κέβιν Μιραλάς με ωραίο πλασέ στο 54' πέτυχε το μοναδικό γκολ στη συνάντηση. Με αυτό ο Βέλγος επιθετικός έφτασε τα 19 τέρματα στη σεζόν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κατακτήσει και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.
Αντιθέτως, τον δρόμο της επιστροφής στη Football League φαίνεται να παίρνει ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου έμεινε στους 25 πόντους και παραμένει τρίτη από το τέλος και ένα τρίποντο μακριά από τον Εργοτέλης, ο οποίος εξασφάλισε έναν βαθμό την ισοπαλία του στο Ηράκλειο με τον Ατρόμητο (2-2).
Μετά το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ξέσπασαν σε έξαλλα πανηγύρια μαζί με τον προπονητή τους, Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ το σκηνικό της χαράς που είχε στηθεί συνεχίστηκε και στα αποδυτήρια.


Παναθηναϊκός-Αρης 1-0

Ο αδιάφορος βαθμολογικά Παναθηναϊκός, παίζοντας με 10 για πάνω από ένα μισάωρο, υποχρέωσε τον Αρη σε ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ.

Τη νίκη στους «πράσινους» έδωσε ο Ρούντολφ Γκέργκελι με το πρώτο γκολ που πέτυχε με τη φανέλα του «τριφυλλιού» στο 82ο λεπτό της συνάντησης. Ο Ούγγρος φορ είδε τον Κουίνσι να πραγματοποιεί όμορφη κούρσα από τα αριστερά και να του γυρνάει την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα, ώστε εκείνος με σουτ να νικήσει τον Βελλίδη.
Κατά τ' άλλα το παιχνίδι ήταν φτωχό σε φάσεις και γρήγορα θα ξεχαστεί, αφού καμία από τις δυο ομάδες δεν έδειξε να καίγεται πραγματικά για να το κερδίσει, αν και ο Αρης θα είχε την ευκαιρία -αν έπαιρνε τη νίκη- να πλησιάσει την πέμπτη ΑΕΚ στο τρίποντο.
Ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν από το 60' και με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω της αποβολής του Νίκου Σπυρόπουλου με απευθείας κόκκινη γιατί σε λεκτικό διαπληκτισμό που είχε με τον Γιάννη Γιαννιώτα τον έπιασε από τον λαιμό.


ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Την παραμονή στου στη Σούπερ Λίγκα και την ερχόμενη σεζόν εξασφάλισε ο ΠΑΣ Γιάννινα με το πολύ μεγάλο διπλό που έκανε στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ (1-2).

Παίζοντας με πάθος κόντρα σε έναν αδιάφορο αντίπαλο οι Γιαννιώτες κατάφεραν να πάρουν ένα «χρυσό» τρίποντο, που τους επιτρέπει να ανασάνουν για μια φορά φέτος χωρίς να κοιτάνε με φόβο στην πλάτη τους.
Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος επέστρεψε μετά από 10 χρόνια στην Τούμπα, περίμενε και χτύπησε, όταν έπρεπε, αφού και τα δυο γκολ της ήρθαν σε αντεπιθέσεις. Το πρώτο στο 7ο μόλις λεπτό με τον Βίλα και το δεύτερο στο 70' με τον Γεωργίου.
Το μόνο που κατάφερε ο «δικέφαλος» του Βορρά ήταν να μειώσει με τον Παπάζογλου ένα λεπτό μετά το 2-0.

Πανιώνιος-Λεβαδειακός 2-0

Τον κίνδυνο του υποβιβασμού διέφυγε οριστικά ο Πανιώνιος με τη νίκη του με 2-0 επί του Λεβαδειακού στη Νέα Σμύρνη.

Σε ένα ματς με πολλές φάσεις και για τις δυο ομάδες, οι «κυανέρυθροι» στάθηκαν πιο τυχεροί από τους αντιπάλους τους, αφού κατάφεραν να στείλουν έστω και μετά χιλίων κόπων και βασάνων τη μπάλα στα δίχτυα.
Με το πρώτο ημίχρονο να έχει εξελιχθεί σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και το παιχνίδι να έχει μπει στην τελική του φάση, όλα έδειχναν πως η ισοπαλία θα έμενε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης. Το χέρι του Τόμας, όμως, μέσα στην περιοχή στο 74' θα άλλαζε τις ισορροπίες, αφού ο Πανιώνιος κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο ο Κούτσι άνοιξε το σκορ.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Κούρντι πέτυχε και δεύτερο τέρμα με το οποίο σφράγισε την επικράτηση της ομάδας του Ακη Μάντζιου.

Εργοτέλης-Ατρόμητος 2-2

Ζωντανός στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού έμεινε ο Εργοτέλης με την ισοπαλία 2-2 που απέσπασε από τον Ατρόμητο στο Παγκρήτιο

Οι Κρητικοί επιβεβαίωσαν ότι είναι «πολύ σκληροί για να πεθάνουν». Αν και βρέθηκαν με 2-0 πίσω στο σκορ από τον Ατρόμητο και με 10 παίκτες (έκλεισαν το ματς με 9 καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Γιαλούσης) από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, όπως ακριβώς έκαναν και μία εβδομάδα νωρίτερα, όταν με 9 ποδοσφαιριστές πήραν βαθμό μέσα στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα.
Με τα γκολ-πέναλτι των Ηλία Αναστασάκου και Κώστα Μήτρογλου, στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Γιώργου Δώνη έδειξε να «καθαρίζει» το ματς και να «σφραγίζει» τη συμμετοχή της στα play off.
Το συγκρότημα του Νίκου Καραγεωργίου, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. «Απάντησε» μέσα σε λίγα λεπτά με τους Γιοβάανοβιτς και Κατσικοκέρη, πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στην κατηγορία και στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν χρειάζεται οπωσδήποτε άλλη μία νίκη, εκτός κι αν οι ομάδες που βρίσκονται πιο πίσω (Παναιτωλικός και Κέρκυρα) εξακολουθήσουν να του κάνουν…δώρο τη σωτηρία.
Σε ένα ακόμη ματς, οι Κρητικοί δεν έβγαλαν το 90λεπτο με 11 παίκτες. Ο γκολκίπερ Καβουσάκης υπέπεσε σε πέναλτι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κι από τη στιγμή που ο Αναστασάκος ήταν ψύχραιμος από την «ασβεστένια βούλα» το έργο των γηπεδούχων για το θετικό αποτέλεσμα έγινε ακόμη πιο δύσκολο. Τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο κορυφαίος σκόρερ των «κυανόλευκων» και δεύτερος στο πρωτάθλημα, Κώστας Μήτρογλου κέρδισε και νέο πέναλτι, από τον Πίρσον, εκτέλεσε ψύχραιμα κι έκανε το 0-2.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ατρόμητος θα έφευγε νικητής από το γήπεδο, μέσα σε πέντε λεπτά, ο Γιοβάνοβιτς αρχικά και ο Κατσικοκέρης στη συνέχεια διαμόρφωσαν το τελικό 2-2.

Κέρκυρα-ΑΕΚ 2-2

Το βαθμό της ισοπαλίας «τσίμπησε» στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ΑΕΚ η Κέρκυρα (2-2) χάρη στο γκολ του Τσίγκα, αλλά το όνειρο της παραμονής της στη Σούπερ Λίγκα απομακρύνθηκε κι άλλο.
Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στην Κέρκυρα, η Ένωση ανέτρεψε γρήγορα τα εις βάρος της δεδομένα, προηγήθηκε με 2-1, αλλά δέχτηκε το γκολ στα καθυστερήσεις κι έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη συμμετοχή της στους αγώνες που θα κρίνουν ποια ομάδα θα παίξει στα προκριματικά του Champions League και ποιες στο Europa League.
Το ντεμπούτο του Τιμόθεου Καβακά στον πάγκο των «Φαιάκων» δεν στέφθηκε με νίκη, που τόσο πολύ χρειαζόταν η ομάδα του νησιού του Ιονίου, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα αποτελέσματα στα άλλα ματς, ακόμη κι ο ένας πόντος μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικός. Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν το έργο της παραμονής στα σαλόνια της Super League παραμένει δύσκολο για την Κέρκυρα, αλλά όχι ακατόρθωτο.
Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Οσμάν, ενώ νωρίτερα ο διαιτητής Δελφάκης άλλαξε την απόφασή του και το πέναλτι που είχε καταλογίσει υπέρ της Κέρκυρας (χέρι του Κοντοέ)…μετατράπηκε σε κόρνερ μετά από συνεννόηση με τους συνεργάτες του.
Η «απάντηση» της ΑΕΚ ήταν άμεση και σε λιγότερο από 25 λεπτά, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ με τα τέρματα των Κλωναρίδη (κεφαλιά) και Λυμπερόπουλου (σουτ).
Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τσίγκας «νίκησε» τον Κωνσταντόπουλο και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ξάνθη-Δόξα Δράμας 1-0

«Τέλος» στο αρνητικό σερί των οκτώ διαδοχικών ηττών της έβαλε η Ξάνθη, η οποία νίκησε τη Δόξα Δράμας στα Πηγάδια με 1-0.
Η ήττα αυτή οδήγησε τους «μαυραετούς» και μαθηματικά στη Β΄ Εθνική, τρεις αγωνιστικής πριν το φινάλε της σεζόν.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκε αποφασισμένη να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, έτσι ώστε να φύγει το άγχος από τα πόδια των παικτών της και τα κατάφερε πριν τη συμπλήρωση του 15ου λεπτού. Από μπαλιά του Μαρσελίνιο, ο Βασιλακάκης με σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Στο υπόλοιπο διάστημα του ματς η Δόξα προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς να τα καταφέρει, ενώ οι γηπεδούχοι κράτησαν σχετικά εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα.


Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 2-2


Η παράδοση που θέλει τον ΟΦΗ να μην χάνει στην Τρίπολη από τον Αστέρα Τρίπολης διατηρήθηκε για τρίτη φορά σε ισάριθμες συναντήσεις των δύο ομάδων.

Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας, σε ένα ματς που βαθμολογικά ήταν λίγο πολύ αδιάφορο για τους δύο αντιπάλους.

Ο ΟΦΗ, μάλιστα, λίγο έλλειψε να πάρει και το «τρίποντο» στο τέλος, αλλά το σουτ του Παπουλή σταμάτησε στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά το ματς, προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Βάντο στο ξεκίνημα κι έχασαν ευκαιρίες για δεύτερο γκολ.

Ο Βαγγέλης Μάντζιος στο ημίωρο του αγώνα ισοφάρισε με κεφαλιά, αλλά και πάλι η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πήρε προβάδισμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Φρανκού.

Την «τελευταία λέξη» στο παιχνίδι είπε ο Φώτης Παπουλής, περίπου 15 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης.


-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το πανόραμα της 27ης αγωνιστικής"

Leave a reply