[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε 45 λεπτά υπόσχεται το τρένο του μέλλοντος! [βίντεο & εικόνες]
Τρίτη 24 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Μπορεί ο Φιλέας Φογκ, του Ιουλίου Βερν, να χρειάστηκε 80 ημέρες για να κάνει το γύρο της γης με το αερόστατό του, στο μέλλον, όμως, είναι πολύ πιθανό, έξι ώρες να είναι αρκετές για ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω των τρένων που κινούνται σε σωλήνες κενού αέρα!

Σχεδιαστές δουλεύουν επάνω σε μια νέα, επαναστατική ιδέα: βαγόνια - κάψουλες τα οποία δεν θα κινούνται σε ράγες αλλά μέσα σε σωλήνες κενού αέρα, όπου δεν θα υπάρχει καθόλου τριβή.

Αν τα σχέδια δεν μείνουν στα χαρτία και τα «διαστημικά» τρένα γίνουν πραγματικότητα, οι αποστάσεις θα εκμηδενιστούν. Σενάρια όπως το «ζω στο Λονδίνο, αλλά εργάζομαι στη Νέα Υόρκη» θα μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα, αφού θα χρειάζεται μόνο τρία τέταρτα της ώρας για να μετακινηθεί από τη μία πόλη στην άλλη, ή, ουσιαστικά, από τη μία ήπειρο στην άλλη!

Μάλιστα οι σχεδιαστές που δουλεύουν πάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς θα είναι πολύ ασφαλέστερο, πολύ φθηνότερο και πολύ πιο αθόρυβο από τα σημερινά τρένα ή αεροπλάνα.
STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε 45 λεπτά υπόσχεται το τρένο του μέλλοντος! [βίντεο & εικόνες]"

Leave a reply