[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μείωση του εργατικού κόστους ζητά η Κομισιόν
Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Την απαίτηση για νέα μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά 15% και την λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων την ερχόμενη τριετία για τη μείωση του χρέους κάτω από το 120% του ΑΕΠ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η 40σέλιδη έκθεση που παρουσιάζει την Τετάρτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά στην κατάσταση στην Ελλάδα και στα διαρθρωτικά μέτρα που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.

Από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Μπαρόζο αναμένεται να ένα "πλάνο ανάπτυξης", στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για νέα χρηματοδότηση αλλά θα επιμένει στα διαρθρωτικά μέτρα τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν στο κοντινό μέλλον.

Με στόχο την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, οι Βρυξέλλες δείχνουν να επιμένουν στην συνέχιση της πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης, ενώ ζητούν "χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση του συστήματος της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας μέχρι τον Ιούλιο του 2012".

Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι η κατά γράμμα εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου "μπορεί να βάλει τα θεμέλια της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της κοινωνικής αναγέννησης" τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα.

Ο Μπαρόζο θα ανακοινώσει επίσης και ένα πακέτο χρηματοδότησης, το οποίο όμως θα αφορά υπάρχοντα κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, ύψους 15 δισ. ευρώ, τα οποία παραμένουν αχρησιμοποίητα.

Σύμφωνα με το Reuters, στην έκθεση αναφέρεται ότι η Ελλάδα πρέπει να απελευθερώσει την αγορά εργασίας και το επιχειρηματικό της περιβάλλον, ενώ γίνεται αναφορά στην έλλειψη ικανότητα να εφαρμόσει τις πολιτικές, να διαχειριστεί τα δημόσια οικονομικά της, να συλλέξει φόρους, να ανοίξει τις αγορές στον ανταγωνισμό, να καταστήσει πιο αποτελεσματικό και καινοτόμο τον μηχανισμό προμηθειών του δημοσίου, να πληρώνει τους προμηθευτές και να παρέχει έγκαιρο δικαστικό έλεγχο.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μείωση του εργατικού κόστους ζητά η Κομισιόν"

Leave a reply