[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πάρτε μέτρα, μην ελπίζετε σε στήριξη, λέει στους Ισπανούς η ΕΚΤ
Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

O επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ «έκοψε μαχαίρι» τις ελπίδες των Ισπανών για βοήθεια, καθώς τα spread των ομολόγων της χώρας καλπάζουν.

Πάρτε μέτρα, μην ελπίζετε σε στήριξη, λέει στους Ισπανούς η ΕΚΤ

Με αποκλειστικές δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters ο Γιαν Βάιντμαν ξεκαθάρισε ότι εάν η Ισπανία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος δανεισμού, θα πρέπει να προωθήσει μεταρρυθμίσεις για να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των αγορών.

«Δεν πρέπει να ανακοινώνουμε πρόωρα το τέλος του κόσμου εάν τα επιτόκια μακροπρόθεσμου δανεισμού μίας χώρας ξεπεράσουν το 6%», υποστήριξε. «Αυτό είναι την ίδια στιγμή έναυσμα για τους πολιτικούς να κάνουν τη δουλειά τους και να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των αγορών μέσω του δρόμου των μεταρρυθμίσεων».

Την ώρα που το πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ παραμένει «αδρανές» για πέμπτη συνεχή εβδομάδα και η απόδοση των ισπανικών ομολόγων φλερτάρει με το 7%, ο Βάιντμαν ξακαθάρισε ότι «έχουν γίνει σαφή τα όρια του προγράμματος ... δεν νομίζω ότι θα βρείτε συνάδελφο στην ΕΚΤ που να πιστεύει ότι η κεντρική τράπεζα υπάρχει για να εγγυάται ένα συγκεκριμένο όριο επιτοκίου για μία συγκεκριμένη χώρα».

Δεν είναι δουλειά μας να παρέχουμε οικονομική βοήθεια ώστε να μετατίθενται χρονικά οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ... αυτό είναι ακριβώς που κάνει το πακέτο σωτηρίας».

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά κρατικών ομολόγων για μείωση του κόστους οδήγησε πέρυσι σε έντονες τριβές στην ΕΚΤ και οδήγησε στην παραίτηση των γερμανών προκατόχων του Βάιντμαν.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πάρτε μέτρα, μην ελπίζετε σε στήριξη, λέει στους Ισπανούς η ΕΚΤ"

Leave a reply