[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Επιχειρείτε πολιτική εξαπάτηση, κύριοι Βενιζέλε και Σαμαρά...
Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη


Κύριε Ευάγγελε Βενιζέλε, πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, κύριε Αντώνη Σαμαρά, πρόεδρε της ΝΔ.

Ακούω και διαβάζω καθημερινά την πλειοδοσία των υποσχέσεων σας στο χρηματιστήριο του προεκλογικού αγώνα. Ουδέποτε φανταζόμουν ότι υπάρχουν τόσες πολλές τελικά λύσεις ώστε να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα, που φυσικά σεις ως πρωταγωνιστές την οδηγήσατε.

Δεν το φανταζόμουν γιατί, σεις κύριε Βενιζέλε θυμάμαι να δείχνετε το δάχτυλο, με πολύ άγριο έως αυταρχικό τρόπο, σ’ όποιον σας έλεγε ότι τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος, καθώς υπάρχει κι άλλη πολιτική. Υψώνατε το δάκτυλο, φωνάζατε με χαρακτηριστικό αυταρχικό τρόπο. Ακόμη θυμάμαι τις φωνές και τις καταγγελίες σας το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου στη βουλή, όταν ψηφιζόταν το «μνημόνιο 2». Πώς περιγελούσατε και πόσο θυμώνατε με καθέναν που είχε διαφορετική γνώμη από εσάς!

Ακόμη ηχούν στα αυτιά μου οι δηλώσεις που κάνατε τους 10 μήνες της αντιπροεδρίας και της υπουργίας σας στα οικονομικά θέματα. Εσείς λέγατε ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος. Μόνο τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να πονέσουν οι Έλληνες. Και λαϊκίζει ασύστολα όποιος λέει κάτι το διαφορετικό.

Α! Θυμάμαι και κάτι άλλο που με εξέπληξε. Τον περασμένο Ιούνιο, μόλις αναλάβατε υπουργός Οικονομικών, εξοργιζόσασταν και μόνο με το ερώτημα αν υπήρχε περίπτωση να επιβληθεί χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Και λέγατε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, πώς θα ενταχθεί στους λογαριασμούς ένας φόρος; Αλλά, θυμάμαι πάλι, τον Σεπτέμβριο να μας ανακοινώνετε ότι φυσικά και θα εισπραχθεί το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Δεν το φανταζόμουν ότι υπήρχε άλλη πολιτική για τα προβλήματα της χώρας γιατί σεις κύριε Σαμαρά, ως αρχηγός του κόμματός σας, αρχικά μάς λέγατε ότι είστε κατά του μνημονίου και διαγράφατε όσους ήταν υπέρ. Μετά άλλαξε η στάση σας, στηρίξατε από κοινού με το ΠΑΣΟΚ και τον Καρατζαφέρη την κυβέρνηση Παπαδήμου που επιφορτίστηκε να υλοποιήσει τα μέτρα της τρόικα και να φέρει προς ψήφιση το δεύτερο μνημόνιο και το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου λέγατε, από το ίδιο βήμα που φωνασκούσε ο κύριος Βενιζέλος, ότι ήσασταν αναγκασμένος να στηρίξετε καθώς ήταν ένας μονόδρομος. Μάλιστα διαγράψατε (μάλλον θεατρικά) και μερικούς βουλευτές σας που ήταν κατά του μνημονίου.

Τώρα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ακούω και τους δυό σας να πλειοδοτείτε σε μέτρα υπέρ των αδικημένων Ελλήνων. Μιλάτε για κοινωνική πολιτική, κοινωνική αλληλεγγύη, μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, διευκολύνσεις στους μικρομεσαίους. Τη δυνατότητα να βρεθούν άλλοι δρόμοι να πληρώνουμε τα χρωστούμενα, χωρίς να κάνουμε περικοπές. Υπόσχεστε φοροελαφρύνσεις. Και εκφράζετε τη στενοχώρια και την αλληλεγγύη σας στους ταλαίπωρους Έλληνες.!

Μα για σταθείτε. Σεις οι δύο δεν είχατε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό που συμβαίνει σήμερα; Και ως πρωταγωνιστές των κομμάτων που κυβέρνησαν τόσα χρόνια και μας έφεραν στο χάλι αυτό, αλλά και ως πρωταγωνιστές της κυβέρνησης αυτής που πήρε και παίρνει τόσα μέτρα.

Σεις κύριε Βενιζέλε δεν ήσασταν ο πανίσχυρος υπουργός των Οικονομικών;

Σεις κύριε Σαμαρά δεν ήσασταν ο μεγάλος συνεταίρος της κυβέρνησης;

Δεν ξέρατε ότι μπορούσε να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική;

Ή μήπως απλώς μάς εξαπατάτε σήμερα προκειμένου να μας υφαρπάξετε την ψήφο;

Αν μπορούσε να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική, γιατί προτείνατε, ψηφίσατε και εφαρμόσατε αυτή τη βαρβαρότητα που υπάρχει σήμερα στις ζωές μας; Γιατί ξεπουλήσατε ακόμη και τα δισέγγονά μας και φυσικά την ίδια την πατρίδα μας; Γιατί εφαρμόσατε μια πολιτική που οδηγεί καθημερινά απελπισμένους Έλληνες στην αυτοκτονία;

Αν υπήρχε λοιπόν άλλη πολιτική και σεις επιλέξατε να σκύψετε τη μέση στις προσταγές των αγορών και του οικονομικού Ράιχ της Μέρκελ, αποδεικνύεστε κατώτεροι των περιστάσεων. Γιατί δεν μπορέσατε να υπερασπιστείτε τη χώρα. Πώς θα το κάνετε αύριο σε περίπτωση, ας πούμε, ενός άλλου κινδύνου που θα την απειλήσει;

Αν δεν υπάρχει ή αν δεν πιστεύετε σε μια άλλη πολιτική και γι αυτό επιλέξατε τη βαρβαρότητα, τότε γιατί σήμερα μάς υπόσχεστε λαγούς με πετραχήλια; Γιατί μας λέτε εντελώς διαφορετικά πράγματα απ’ αυτά που και υλοποιήσατε και δεσμευτήκατε; Ποντάρετε ότι ο Έλληνας ψηφοφόρος θα ξεχάσει και πάλι; Κι έτσι θα τον καταφέρετε να ψηφίσει ό,τι θέλετε, για να συνεχίσετε την πολιτική που έχετε δεσμευτεί; Γιατί φυσικά κι έχετε δεσμευτεί να εφαρμόσετε ακόμη αγριότερα μέτρα από την επομένη των εκλογών. Αυτό μας το λένε καθημερινά τα στελέχη της ΕΕ και του ΔΝΤ, όταν με άκομψο τρόπο, παρεμβαίνοντας στις ελληνικές εκλογές, μας συμβουλεύουν να μην ψηφίσουμε αντιμνημονιακά κόμματα. Το κάνουν απλώς επειδή τους αρέσουν οι φάτσες σας, άραγε;

Ξέρουμε πολύ καλά, κύριε Βενιζέλε, κύριε Σαμαρά, σε τι έχετε δεσμευτεί. Ξέρουμε ότι μας περιμένουν ακόμη αγριότερες μέρες, αν τα πράγματα στις εκλογές σας έλθουν δεξιά... Γιατί αυτή είναι η δέσμευσή σας. Ακόμη πιό άγρια μέτρα. Το έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. Τον Ιούνιο έχουμε νέα μέτρα. Αλλά και να μην μας το έλεγε, ξέρουμε ότι η επόμενη δόση των δανείων είναι τον επόμενο Ιούνιο. Και μάθαμε πια τους εκβιασμούς σας (μνημόνιο ή πτώχευση...) ενόψει κάθε νέας δόσης. Και κυρίως ξέρουμε ότι αυτοί οι εκβιασμοί γίνονται για να λαμβάνονται νέα μέτρα, ακόμη πιό σκληρά... Για να τα αποδεχόμαστε...

Λοιπόν, κι επειδή γνωρίζουμε σε γενικές γραμμές τι έχετε συμφωνήσει (σας το θυμίζω παρακάτω με τον κατάλογο των μέτρων που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται ή να ψηφίζονται από τον Ιούνιο), καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αυτό που κάνετε σήμερα, σ’ αυτές τις εκλογές, και οι δυό σας είναι μια ακόμη προσπάθεια πολιτικής εξαπάτησης των ψηφοφόρων. Συνεχίζετε να λειτουργείτε κι οι δυό ως άπειροι πολιτικάντηδες. Όπως ήταν το χαρακτηριστικό του ελληνικού πολιτικού συστήματος, που μας κατάντησε ως εδώ. Αυτό σημαίνει ότι ζείτε στον κόσμο σας, δεν έχετε καταλάβει τι βράζει στην ελληνική κοινωνία, δεν έχετε την παραμικρή εικόνα για το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, που εσείς προκαλέσατε, ή, τελικά, δεν σας νοιάζει...

Συνεχίζετε, λοιπόν, να ενεργείτε ως πολιτικάντηδες κακής εποχής. Και δεν λαϊκίζετε απλώς. Δεν δημαγωγείτε μόνο. Εξαπατάτε τον κόσμο, μπας και τσιμπήσετε μερικές ψήφους... Για πόσο όμως ο Έλληνας θα λειτουργεί ως ψηφοφόρος, μόνο με το θυμικό του; Πότε θα λειτουργήσει, επιτέλους, ως υπεύθυνος πολίτης, με την ψυχή και το νου του;

Νομίζετε πως η εξαπάτηση και αυτή τη φορά θα περάσει;

Σεις κύριε Βενιζελε πήρατε ένα πρώτο μάθημα στο Ηράκλειο την περασμένη Παρασκευή...

Σεις κύριε Σαμαρά ετοιμάζεστε για την επόμενη Κυριακή...

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Όπως και η πολιτική εξαπάτηση...

Δεν μας αρκεί, κύριε Βενιζελε, η ρητορία σας... Ούτε η εγγύησή σας ότι με εσάς πρωθυπουργό θα βγούμε από την κρίση...

Δεν μας αρκεί κύριε Σαμαρά η θλίψη για τον ταλαίπωρο Έλληνα. Δεν μας αφορά το άγχος σας να γίνετε πρωθυπουργός...

Έρχεται η ώρα που θα λειτουργήσουμε ως πολίτες, κι όχι ως ευκολόπιστοι ή συμφεροντολόγοι ψηφοφόροι...

Iδού τα μέτρα που έρχονται μετά τις εκλογές...


- Κατάργηση 13-14ου μισθού

- Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας , μαζί με όποιες μειώσεις επιφέρει σε μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ.!

- Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων

- Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας

- Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.

- Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων

- Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας

- Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα - Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά

- Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε από απόλυση είτε από σύνταξη.

- Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄ κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.

- Αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%

- Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά

- Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ

- Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα

- Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

- Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας

- Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου

- Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο

- Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης

- Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών

- Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.

- Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ένα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)

- Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου

- Χαράτσια εφορίας (Φόρος εισοδήματος, Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009, Έκτακτη εισφορά ακινήτων, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)

- Ιδιώτες φοροεισπράκτορες

-Ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Επιχειρείτε πολιτική εξαπάτηση, κύριοι Βενιζέλε και Σαμαρά..."

Leave a reply