[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» το φλερτ με την Λε Πεν
Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Την ώρα που οι δυο αντίπαλοι για την προεδρία της Γαλλίας, δίνουν μάχη για την πολύτιμη στήριξη των ψηφοφόρων της Μαρίν Λε Πεν που μπορεί να τους χαρίσει την νίκη, ο Νικολά Σαρκοζί ανακοινώνει ότι δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία με το Εθνικό Μέτωπο της Λε Πεν, παρότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Way, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του επιθυμεί το αντίθετο. Το κερασάκι στην τούρτα της αντιπαράθεσης βάζει σήμερα η Liberation, που κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο ένα βλοσυρό, ασπρόμαυρο πορτρέτο του Σαρκοζί και την ατάκα του: «Η Λε Πεν είναι συμβατή με την δημοκρατία».

«Η Λε Πεν είναι συμβατή με την δημοκρατία. Νικολά Σαρκοζί, 24 Απριλίου 2012» είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο της Liberation.
«Η Λε Πεν είναι συμβατή με την δημοκρατία. Νικολά Σαρκοζί, 24 Απριλίου 2012» είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο της Liberation.

Κανείς δεν μπορεί να της αρνηθεί ότι μέχρι τις 6 Μαΐου θα είναι πρωταγωνίστρια των εκλογικών ζυμώσεων, αφού οι ψηφοφόροι της αποτελούν μήλον της έριδος για Σαρκοζί και Ολάντ.

Η Λε Πεν έχει γίνει η αφορμή για διαξιφισμούς μεταξύ αριστεράς και δεξιάς, με τον Σαρκοζί να δηλώνει σήμερα στο σταθμό France Info ότι δεν θα υπάρξει καμία συνεργασία με το Εθνικό Μέτωπο και ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν υπουργοί προερχόμενοι από το κόμμα της Λε Πεν στην μελλοντική κυβέρνησή του, εφόσον εκλεγεί.

«Αρνούμαι ωστόσο να δαιμονοποιήσω τους εκλογείς που ψήφισαν για την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου…Πρέπει να τους ακούσω» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί.

Πρόκειται για μια απόπειρα να καθησυχάσει τους μετριοπαθείς δεξιούς και αρκετά στελέχη του κόμματος που δεν επιθυμούν προσέγγιση της Λε Πεν; Πιθανώς.

Ωστόσο, αυτή η δήλωση- αποκλεισμού των στελεχών του FN ίσως αποδειχθεί μπούμερανγκ για τον Σαρκοζί αν λάβει κανείς υπόψη ότι το 64% των ψηφοφόρων του κόμματός του, UMP, δηλώνει ότι επιθυμεί μια συνεργασία με τη Λε Πεν και 59% των ψηφοφόρων της Λε Πεν, είναι θετικοί στην προοπτική μιας συνεργασίας με το UMP. Aντίθετα, το 64% του συνόλου των Γάλλων, είναι αντίθετο σε μια τέτοια συμμαχία, σύμφωνα με γκάλοπ της OpinionWay Fiducial για την εφημερίδα «Les Echos».

Οργή της δεξιάς για την Liberation
Το κερασάκι στη τούρτα της αντιπαράθεσης γύρω από το σχεδόν 18% που έλαβε η Λε Πεν στον πρώτο γύρο της 22ας Απριλίου, έβαλε σήμερα η εφημερίδα «Liberation» κυκλοφορώντας με ένα βλοσυρό, ασπρόμαυρο πορτρέτο του Νικολά Σαρκοζί στο εξώφυλλό της, συνοδευόμενο από την ατάκα « Η Λε Πεν είναι συμβατή με την δημοκρατία». Στο άρθρο της η εφημερίδα, αναφέρει ότι ο πρόεδρος στρέφει προς τα δεξιά την καμπάνια του «δίχως ντροπή, προκειμένου να κερδίσει τους εκλογείς της ακροδεξιάς».

Το πρωτοσέλιδο και το άρθρο κατακρίθηκαν εντόνως από τον επικεφαλής του κόμματος UMP, Ζαν Φρανσουά Κοπέ, ως μια «χονδροειδή, κακόβουλη και απαράδεκτη απόπειρα παραπληφόρησης εκ μέρους της Liberation» η οποία προσπάθησε- όπως σημείωσε ο Κοπέ- να αλλοιώσει το νόημα των λεχθέντων του γάλλου προέδρου.

«Ο Νικολά Σαρκοζί (κατά την διάρκεια προχθεσινής προεκλογικής συγκέντρωσης) αναρωτήθηκε για το γεγονός ότι του έχει απαγορευθεί να μιλήσει στους εκλογείς του Εθνικού Μετώπου, την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ δήλωνε την πρόθεσή του να πείσει τους εκλογείς του FN στο πρωτοσέλιδο της Liberation με μιντιακή…ατιμωρησία….Ο Νικολά Σαρκοζί, απλώς θύμισε ότι αυτή η ψήφος (για το FN) δεν είναι αξιόμεμπτη, η Μαρίν Λε Πεν έχει το δικαίωμα να παρουσιαστεί, συνεπώς είναι συμβατή με την Δημοκρατία…Ο κύριος Ολάντ θέλει να απαγορεύσει το Εθνικό Μέτωπο και να θέσει εκτός Δημοκρατίας τα εκατομμύρια των Γάλλων που έχουν ψηφίσει για το FN;» αναρωτήθηκε κλείνοντας, ο γενικός γραμματέας του UMP.

«Η Λε Πεν θα καταβροχθίσει τον Σαρκό»
Ο σοσιαλιστής βουλευτής Αρνό Μοντμπούρ, πρώην αντίπαλος του Ολάντ για το χρίσμα των σοσιαλιστών, απεφάνθη σήμερα ότι η Λε Πεν «θα καταβροχθίσει» τον Σαρκοζί, γιατί «είναι πιο δυνατή από εκείνον», εξαιτίας της «αδυναμίας» του απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ και εξαιτίας της δύναμης των αγορών.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» το φλερτ με την Λε Πεν"

Leave a reply