[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πέρασε η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 Posted by -

Με απολύτως οριακή πλειοψηφία και συνολικά 46 διαρροές πέρασε από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία η τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Συνολικά ψήφισαν 214 βουλευτές. Υπερψήφισαν οι 155, καταψήφισαν 56 και 3 δήλωσαν «παρών».

Είχε προηγηθεί δριμύτατη αντιπαράθεση στη Βουλή με τους εκπροσώπους των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης να ζητούν να αποσυρθεί η τροπολογία -με την οποία αποδεσμεύονται τρεις δόσεις της χρηματικής επιχορήγησης των κομμάτων ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ- την οποία χαρακτήρισαν αντισυνταγματική. Επισήμαναν μάλιστα ότι δεν είναι δυνατόν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να ορίζει ότι τα δικά της χρέη είναι ακατάσχετα.

Από τα κόμματα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑΟΣ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΔΗΜΑΡ, της ΔΗΣΥ καταψήφισαν. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν «παρών».

Μεταξύ αυτών που καταψήφισαν ήταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Άννα Νταλάρα, Όλγα Ρενταρή , Γιώργος Χαραλαμπόπουλος. Την τροπολογία καταψήφισε επίσης και η Βάσω Παπανδρέου.

Ηχηρά ονόματα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των απόντων της ψηφοφορίας.

Από το ΠΑΣΟΚ οι Γιάννης Ραγκούσης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Ελενα Παναρίτη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Βασίλης Τόγιας, ο Γιώργος Ντόλιος, ο Μανώλης Στρατάκης, η Χρύσα Αράπογλου, η Ευα Καϊλη, η Αντζελα Γκερέκου, ο Σωκράτης Ξυνίδης, ο Ιωάννης Διαμαντίδης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μανώλης Οθωνας, ο Χρήστος Μαγκούφης, η Σούλα Μερεντίτη και ο Σήφης Βαλυράκης, η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, ο Ανδρέας Μακρυπίδης, ο Χαρά Κεφαλίδου, ο Θανάσης Παπαδόπουλος, η Ελένη Τσιαούση, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Ηλίας Καρανίκας, η Μαρία Κλαυδιανού, ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο Αθανάσιος Γικόνογλου, ο Μαρία Σκραφνάκη, ο Σάκης Οικονόμου, ο Στάθης Κουτμερίδης, ο Μαρία Τζελέπη, ο Βασίλης Γιουματζίδης, ο Άννα Κατσαρού, η Ευαγγελία Κουρουπακη, ο Ευτύχιος Δαμιανάκης

Από τη Νεα Δημοκρατία ο αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Δημήτρης Σταμάτης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Γιώργος Βλάχος, η Ελενα Ράπτη, ο Αλέκος Κοντός και η Ολγα Κεφαλογιάννη.


Πηγη

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πέρασε η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων"

Leave a reply