[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ποδόσφαιρο-Φιλικός: Ιρλανδία-Ελλάδα 0-1
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 Posted by -


 Η εθνική, παίζοντας για πρώτη φορά χωρίς «εκπρόσωπο» της χρυσής γενιάς του 2004, έδειξε πανέτοιμη για το Mundial 2014, επικρατώντας στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας με 1-0 με το πρώτο «γαλανόλευκο» γκολ του Χολέμπας!

«Χαμένη» έμοιαζε στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα η εθνική ομάδα και ήταν τυχερή που δεν βρέθηκε να χάνει από το πρώτο κιόλας λεπτό, όταν ο Ισραηλινός διαιτητής δεν είδε το χέρι του Σταφυλίδη. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Ιρλανδοί είχαν κάνει δύο φάσεις (άστοχο σουτ του ΜακΚλιν, άουτ η κεφαλιά του Κοξ) και οι Έλληνες διεθνείς δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα.

Οι παίκτες του Σάντος υστερούσαν στις προσωπικές μονομαχίες και στην κυκλοφορία και οι γηπεδούχοι έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι. Φτάνοντας προς το 20λεπτο, η «γαλανόλευκη» άρχισε να ισορροπεί το ματς και στο 23' είχε την πρώτη καλή στιγμή με την ατομική ενέργεια και το σουτ του Νίνη, το οποίο απέκρουσε ο Φορντ.


 Η Ελλάδα πήρε τα... πάνω της και στο επόμενο λεπτό ο Τοροσίδης έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Μήτρογλου, αλλά πριν ο διεθνής φορ απειλήσει τον Φορντ, ο Ο' Σέι με υπερένταση απομάκρυνε με κεφαλιά την μπάλα. Οι... προειδοποιητικές βολές της εθνικής έγιναν γκολ λίγο μετά!

Στο 29' οι διεθνείς άλλαξαν με ταχύτητα την μπάλα έξω από την ιρλανδική περιοχή, με τον Χολέμπας να βρίσκει τον Σαμαρά, αυτός τον Μήτρογλου, ο τελευταίος ξανά τον αρχηγό και ο Σαμαράς εκ νέου τον Χολέμπας στο ύψος της περιοχής και αυτός με δυνατό δεξί συρτό σουτ νίκησε τον Φορντ για το 1-0, με το παρθενικό του γκολ με την εθνική!


Το προβάδισμα της Ελλάδας προκάλεσε νεύρα στους Ιρλανδούς που έκαναν πολύ δυνατά φάουλ και το ημίχρονο έκλεισε με ένταση, ενώ στις καθυστερήσεις ο Καρνέζης κράτησε το μηδέν στην άμυνα, καθώς όντας σε ετοιμότητα εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπρέιντι.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πολλές αλλαγές από ελληνικής πλευράς, με τους Σαλπιγγίδη, Φορτούνη, Αθανασιάδη, Βύντρα, Μανιάτη και Σπυρόπουλο να παίρνουν θέση στον αγωνιστικό χώρο. Ο ρυθμός δικαιολογημένα λοιπόν έπεσε, δίνοντας το δικαίωμα στην γηπεδούχο ομάδα να «απειλήσει» για την ισοφάριση.

Στο 47' ο ΜακΚάρθι ελίχθηκε έξω από την ελληνική περιοχή, έπιασε δυνατό σουτ, ο Καρνέζης απόκρουσε ασθενώς, ο Παπασταθόπουλος πρόλαβε τον Ντίολ πριν γίνει επικίνδυνος, αλλά η μπάλα έφτασε στον Κοξ, ο οποίος σούταρε προς την ελληνική εστία με τον Καρνέζη να αποκρούει εκ νέου, αυτή τη φορά σε κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά ο Κοξ, από πάσα του ΜακΚάρθι που «τρύπησε» την ελληνική άμυνα, βγήκε απέναντι στον Καρνέζη, αλλά την ώρα που επιχείρησε να σουτάρει ο Παπαδόπουλος με αποφασιστική προβολή έδιωξε τη μπάλα.

Η «απάντηση» της ελληνικής ομάδας ήταν μια καλή εκτέλεση φάουλ του Ταχτσίδη στο 53', αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η Ιρλανδία ξαναβγήκε μπροστά στο 68΄, όταν από εκτέλεση φάουλ του ΜακΚλιν, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Μακ Κάρθι, που ήταν αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής του Καρνέζη και αριστερά, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Στο τελευταίο 25λεπτο του φιλικού, δεν είχαμε άλλες φάσεις, με τους Ιρλανδούς να συμβιβάζονται με ακόμα μία ήττα και να μην μπορούν να κλείσουν τις πληγές από το 1-6 του περασμένο μήνα από την Γερμανία στα προκριματικά του Mundial. Όσο για τους Έλληνες, γιόρτασαν το φινάλε του 2012 με μια νίκη ψυχολογίας...


Πηγή: sentragoal

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ποδόσφαιρο-Φιλικός: Ιρλανδία-Ελλάδα 0-1"

Leave a reply