[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Χάνει έδαφος ο Σαρκοζί - Μειώθηκε η διαφορά με τον Ολάντ για τον πρώτο γύρο
Τρίτη 10 Απριλίου 2012 Posted by -

Μειώθηκε το προβάδισμα του γάλλου προέδρου έναντι του σοσιαλιστή αντιπάλου του, για τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση, λίγες ημέρες πριν απο την εκλογική αναμέτρηση.

Το προβάδισμα του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί έναντι του σοσιαλιστή αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ φαίνεται να μειώνεται στον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο γύρο εξακολουθεί να είναι δεύτερος, σύμφωνα με τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν λίγες ημέρες πριν από την πρώτη τους αναμέτρηση, στις 22 Απριλίου.

Η διαφορά μεταξύ του Σαρκοζί και του Ολάντ μειώθηκε στη μισή ποσοστιαία μονάδα από δύο που ήταν πριν μία εβδομάδα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos Logica, σύμφωνα με την οποία ο γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται να κερδίζει το 29% των ψήφων και ο Ολάντ το 28,5%.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει τον σοσιαλιστή υποψήφιο να διατηρεί προβάδισμα 10 μονάδων στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου, με 55% έναντι 45% ο Σαρκοζί.

Και οι τρεις δημοσκοπήσεις εμφανίζουν την υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν στην τρίτη θέση και στην τέταρτη τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Δημοσκόπηση του Ifop Fiducial εμφανίζει τον Σαρκοζί να προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με 28,5% έναντι 27% ο Ολάντ, ποσοστό που δεν παρουσιάζει αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Όμως το προβάδισμα του σοσιαλιστή υποψηφίου μειώθηκε στον δεύτερο γύρο στις έξι μονάδες διαφορά από τον Σαρκοζί (53%), ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν οκτώ μονάδες.

Μια τρίτη δημοσκόπηση του Harris Interactive εμφανίζει τον Σαρκοζί να προηγείται με μία μονάδα στον πρώτο γύρο με 28%, πτώση τριών μονάδων σε σχέση με την προηγούμενο εβδομάδα. Στον δεύτερο γύρο ο Σαρκοζί παραμένει δεύτερος με 47% έναντι 53% ο Ολάντ.

Τα ποσοστά των Σοσιαλιστών στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών μειώθηκαν καθώς αυξανόταν η δημοτικότητα του Μελανσόν. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Ipsos ο Μελανσόν κερδίζει το 14,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο και σύμφωνα με το Ifop και το Harris 14%.

Σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη των αριστερών ψηφοφόρων του Μελανσόν, ο Ολάντ επανέλαβε τη Δευτέρα την πρότασή του να συμπεριλάβει τους Κομμουνιστές στην κυβέρνησή του, αν εκλεγεί.

"Όσοι με υποστηρίξουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών θα ανήκουν στην πλειοψηφία. Θα βοηθήσουν να κυβερνήσουμε τη Γαλλία", δήλωσε ο Ολάντ στο I-Tele.-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Χάνει έδαφος ο Σαρκοζί - Μειώθηκε η διαφορά με τον Ολάντ για τον πρώτο γύρο"

Leave a reply