[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δημοσκοπήσεις «φωτιά» για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Δεν συσπειρώνουν τους οπαδούς τους
Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού βρίσκονται τα επιτελεία του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που παίρνουν καθημερινά από γνωστές εταιρίες με τις οποίες συνεργάζονται δείχνουν ότι, μέχρι στιγμής, αδυνατούν να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους και να αυξήσουν τα ποσοστά τους.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr , αν και μας χωρίζουν μόλις δέκα ημέρες από την εκλογική αναμέτρηση, τόσο η Νεα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ κινούνται στα επίπεδα που βρίσκονταν την περασμένη εβδομάδα όταν και έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που μπορούσαν με βάση το νόμο να δημοσιοποιηθούν.

Το ακόμα χειρότερο μήνυμα που έρχεται από τα καθημερινά «κύματα» των ερευνών , είναι πώς υπάρχουν και μικρές τάσεις αποσυσπείρωσης, γεγονός πρωτοφανές για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απομένει ως τις εκλογές.

Η απόφαση αρχικά του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας να πραγματοποιήσουν ανοικτές συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη δεν είναι άσχετη με τα κάθε άλλο παρά αισιόδοξα μηνύματα από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Η κινητοποίηση των μηχανισμών τους για να πετύχουν ευπρεπείς σε όγκο και παλμό συγκεντρώσεις αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονη προκειμένου να κερδίσουν μάχες εντυπώσεων που εκτιμούν ότι θα τους βοηθήσουν στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, με τον ίδιο στόχο, καθημερινά οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου αλλά και των στελεχών των δύο κομμάτων. Υπενθυμίζεται ότι οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη Παρασκευή έδειχναν την ΝΔ να προηγείται με ποσοστά που ξεκινούσα από το 17,5% και έφταναν το 25,5% ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο με ποσοστά που ξεκινούσαν από το 12% και στην καλύτερη περίπτωση άγγιζαν το 19,1% Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις τα δυο κόμματα θα μπορούσα να συγκεντρώσουν μαζι μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που δεν θα ξεπερνούσε κατά πολύ τους 151 βουλευτές και κατά συνέπεια θα ήταν ιδιαίτερα εύθραυστη.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Δημοσκοπήσεις «φωτιά» για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Δεν συσπειρώνουν τους οπαδούς τους"

Leave a reply