[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον αυτόχειρα του Συντάγματος, Δημήτρη Χριστούλα
Σάββατο 7 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Τελέστηκε από το Α' Νεκροταφείο Αθηνώ η πολιτική κηδεία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος. Μετά από δική του η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί. Ο Δημήτρης Χριστούλας, άλλωστε, είχε συμμετάσχει ενεργά στους αγώνες υπέρ της δυνατότητας καύσης των νεκρών στην Ελλάδα, κάτι που όμως δεν έχει ακόμη γίνει εφικτό.

Η κόρη του 77χρονου, Έμμυ, τόνισε ότι «η πράξη του πατέρα μου είναι βαθύτατα πολιτική» και διάβασε ένα από τα σημείωματα που χιλιάδες πολίτες άφησαν στο σημείο όπου ο Δημήτρης Χριστούλας αυτοκτόνησε, «Είμαστε 11 εκατομμύρια ζωντανοί και το όνομάς μας είναι αντίσταση». Όταν η σορός έφτασε οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν συνθήματα.


Στη διάρκεια της πολιτικής κηδείας διαβάστηκαν μηνύματα από οργανώσεις, ενώ ακούστηκε το τραγούδι του Μάνου Ελευθερίου και του Μίκη Θεοδωράκη, «ποιος τη ζωή μου».




Ο 77χρονος ήταν άνθρωπος που μετείχε στα κοινά, έντονα πολιτικοποιημένος στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, αλλά και οργισμένος με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Ο αυτόχειρας δεν φαίνεται να είχε χρέη, ώστε εξαιτίας τους να οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, είχε υποστεί όμως, όπως όλοι οι συνταξιούχοι, σημαντικές περικοπές στη σύνταξή του.




Η αυτοκτονία του προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση και σόκαρε την κοινή γνώμη.
Η απελπισία του άτυχου ηλικιωμένου από την οικονομική κρίση τον οδήγησε στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του στην καρδιά της Αθήνας, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων από πολίτες που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση αλλά και ρίγος συγκίνησης σε όλο τον κόσμο.








STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον αυτόχειρα του Συντάγματος, Δημήτρη Χριστούλα"

Leave a reply