[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Πρόντι ζητά κοινό μέτωπο κατά των γερμανικών σχεδίων λιτότητας
Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Αντάρτικο κατά του Βερολίνου και της λιτότητας κήρυξε ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, μετά την υποβάθμιση-σοκ της Ισπανίας από τον οίκο Standard & Poor's.

Με το κλίμα στις χρηματαγορές να είναι βαρύ λόγω της ισπανικής υποβάθμισης, όλο και περισσότεροι αναλυτές και μεγαλοεπενδυτές καταφέρονται ανοιχτά κατά της πολιτικής λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ανάμεσα στους επικριτές προστείθενται και ο διάσημος νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς καθώς και ο Τζορτζ Σόρος.

Στη σταυροφορία κατά της Γερμανίας προστέθηκε όμως και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος πρότεινε δημοσίως τη «δημιουργία κοινού μετώπου Ιταλίας, Γαλλίας και Ισπανίας κατά των γερμανικών σχεδίων για ασφυκτική λιτότητα» ενώ ζήτησε «αλλαγή στο τιμόνι της ΕΕ και συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών για την ανάκαμψη της Ευρώπης».

Ειδικότερα, ο Ρομάνο Πρόντι τόνισε: «Αν η Γερμανία εμφανίζεται πεπεισμένη ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνη της, Ιταλία Γαλλία και Ισπανία πρέπει να συνεργαστούν για την ανάκαμψη της Ευρώπης. Η αλλαγή πολιτικής είναι απαραίτητη».

Οι εξελίξεις είναι πλέον κατεγιστικές και φαίνεται πως το αραγές μέτωπο υπέρ της λιτότητας έχει αρχίσει να σπάει οδηγώντας το Βερολίνο σε ένα ιδιότυπο απομονωτισμό, αφού ακόμα και χώρες όπως η Ολλανδία βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο...


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο Πρόντι ζητά κοινό μέτωπο κατά των γερμανικών σχεδίων λιτότητας"

Leave a reply