[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στην τελική ευθεία η προεκλογική αντιπαράθεση Σαρκοζί - Ολάντ
Τρίτη 17 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Χιλιάδες υποστηρικτές τους συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις στο ΠαρίσιΟ γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, και ο σοσιαλιστής αντίπαλός του, Φρανσουά Ολάντ, προσέλκυσαν την Κυριακή δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές τους σε αντίπαλα συλλαλητήρια στο Παρίσι, μία εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για τις προεδρικές εκλογές.

«Νόμιζαν ότι δεν θα έρθετε, ότι ο λαός της Γαλλίας δεν θα ερχόταν» είπε ένας μαχητικός Νικολά Σαρκοζί – ο οποίος βρίσκεται πίσω από τον Φρανσουά Ολάντ στις δημοσκοπήσεις – ενώπιον των υποστηρικτών του που συγκεντρώθηκαν στην Πλας ντε λα Κονκόρντ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ελπίδες του Σαρκοζί να επανεκλεγεί μειώνονται, καθώς η πρόσφατη άνοδός του φάνηκε να μην επαρκεί, ενώ ο Ολάντ φέρεται ότι ανακτά το προβάδισμα στον πρώτο γύρο και εκλέγεται με διαφορά από 9 ως 14 ποσοστιαίων μονάδων στον δεύτερο.

«Θέλω να μιλήσω στη σιωπηλή πλειοψηφία, η οποία κρατάει ακόμη τη μοίρα της Γαλλίας στα χέρια της» είπε ο Ν. Σαρκοζί προς το πλήθος που ανέμιζε γαλλικές σημαίες και φώναζε ρυθμικά «Νικολά, Νικολά, Νικολά».

«Το θέμα δεν είναι να διαλέξετε πλευρά. Είναι να αποφασίσετε για το μέλλον. Πού θέλουμε να πάμε εμείς, οι Γάλλοι;» πρόσθεσε. Και συνέχισε λέγοντας ότι οι «ακραίες» – όπως τις χαρακτήρισε – λύσεις στην οικονομική κρίση που προτείνει ο Ολάντ «θα κάνουν τη Γαλλία να υποφέρει περισσότερο, επειδή είναι ψέματα».

Ο Νικολά Σαρκοζί δεσμεύθηκε ότι, εφόσον επανεκλεγεί, θα ανοίξει μια «συζήτηση» σχετικά με τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην υποστήριξη της ανάπτυξης των χωρών της Ευρωζώνης.

«Θα ανοίξουμε τη συζήτηση σχετικά με τον ρόλο της ΕΚΤ στην υποστήριξη της ανάπτυξης και θα προχωρήσουμε το θέμα στην Ευρώπη. Αν η Κεντρική Τράπεζα δεν υποστηρίξει την ανάπτυξη, τότε δεν θα έχουμε αρκετή ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή που ο Σαρκοζί προειδοποιούσε για τις τρομερές συνέπειες που θα έχει μια νίκη των Σοσιαλιστών, στην άλλη πλευρά της πόλης, στο πάρκο Μπουά ντε Βινσέν, ο Ολάντ απευθυνόταν σε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του λέγοντας ότι «η έκκληση στον φόβο είναι ήδη κάλεσμα υποχώρησης».

«Αυτή η πλειοψηφία δεν θα είναι σιωπηλή, θα είναι τολμηρή» πρόσθεσε, μιλώντας για μια «μεγάλη... όμορφη πλειοψηφία για αλλαγή».

Και τα δύο κόμματα εκτίμησαν ότι συγκέντρωσαν περίπου 100.000 οπαδούς.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στην τελική ευθεία η προεκλογική αντιπαράθεση Σαρκοζί - Ολάντ"

Leave a reply