[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η μάχη του Μονάχου! (video)
Τρίτη 17 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνουν απόψε (21:45 live από το woop.gr) τα ξίφη τους στον πρώτο ημιτελικό του Champions League



Ένα βήμα πριν τον τελικό της 19ης του Μάη, Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρώνται στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό (21:45 περιγραφή από το woop.gr) στο ''Αλιάνζ Αρίνα''.

Οι ''μερένχες'' προβάλουν ως το φαβορί για την πρόκριση, αλλά οι Βαυαροί έχουν το χαρακτήρα και το πνεύμα νικητή, ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις των κρίσιμων ημιτελικών.

Εξάλλου η προϊστορία είναι με το μέρος της ομάδας του Γιουπ Χάινκες, αφού τα δύο σύνολα έχουν συναντηθεί 18 φορές στη διοργάνωση με τους Γερμανούς να μετρούν 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Το πρώτο ιστορικό ραντεβού των δύο ομάδων πραγματοποιήθηκε το 1976 στα ημιτελικά του θεσμού στη Μαδρίτη, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1.

Η Μπάγερν στη ρεβάνς του Μονάχου πανηγύρισε την πρόκριση , επικρατώντας με 2-0, χάρη σε δύο τέρματα του ''θρυλικού'', Γκερντ Μίλερ.

Το τελευταίο ραντεβού σημειώθηκε το 2007 στη φάση των ''16'' με τους Βαυαρούς να πανηγυρίζουν ξανά την πρόκριση, αφού μπορεί να ηττήθηκαν με 3-2 στο ''Σαντιάγκο Μπερναμπέου'', αλλά πήραν τη νίκη με 2-1 στον επαναληπτικό του Μονάχου, χάρη στα τέρματα των Ρόι Μακάι και Λούσιο.

Το αποψινό παιχνίδι για τον προπονητή των γηπεδούχων, Γιουπ Χάινκες, έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού ο 66χρονος έζησε στο παρελθόν επικές στιγμές στον πάγκο της ''Βασίλισσας'', την περίοδο 1997-98, κατακτώντας το Champions League.

Ο πρώην τεχνικός της Λεβερκούζεν έχει για μία ακόμη φορά στο απουσιολόγιο του , τους Φαν Μπούιτεν και Μπρένο και θέλει να σπάσει μία ιδιαίτερα αρνητική προϊστορία, αφού ποτέ στην καριέρα του δεν έχει καταφέρει να αποκλείσει ισπανική ομάδα σε νοκ- άουτ παιχνίδια.

Η Μπάγερν πλέον βρίσκεται οκτώ βαθμούς πίσω από την Ντόρτμουντ στην Bundesliga , μετά τη ''λευκή ισοπαλία με τη Μάιντς και ο αποψινός αγώνας είναι ο κρισιμότερος της σεζόν.

Στο στρατόπεδο της Ρεάλ επικρατεί αισιοδοξία μετά τη νίκη με 3-1 επί της Σπόρτινγκ Χιχόν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και σκοράρει με χαρακτηριστική άνεση, οδηγώντας τους ''μερένχες'' από επιτυχία σε επιτυχία.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλει να διατηρηθεί ανέπαφη η εστία της ομάδας του, αφού η καλή αμυντική λειτουργία έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη μέχρι τώρα πορεία.

Η Ρεάλ διαθέτει την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση σε σχέση με τις υπόλοιπες τρεις διεκδικήτριες του θεσμού, έχοντας παθητικό μόλις 6 τέρματα.

Μάλιστα η ισπανική ομάδα μακριά από τη Μαδρίτη έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα, στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, στη Μόσχα.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο συμπεριέλαβε όλους τους ποδοσφαιριστές στην αποστολή του, αφού στο Μόναχο ταξίδεψαν οι Τσάμπι Αλόνσο, Ρικάρντο Καρβάλιο, Λασανά Ντιαρά και Χαμίτ Άλντιντοπ, που δεν αγωνίστηκαν απέναντι στη Σπόρτινγκ.

Η Ρεάλ δεν είναι μόνο η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στη διοργάνωση, αλλά και το σύνολο με τις περισσότερες συμμετοχές στα ημιτελικά.

Απόψε η ''Βασίλισσα'' συμμετέχει για 23η φορά στην ημιτελική φάση του Champions League ενώ η Μπάγερν δίνει το παρών για 14η φορά, έχοντας τη 2η καλύτερη επίδοση στη διοργάνωση.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος, Χάουαρντ Γουέμπ.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η μάχη του Μονάχου! (video)"

Leave a reply