[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Επικίνδυνη αποστολή» για τους παρατηρητές του ΟΗΕ η Συρία
Τρίτη 17 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

"Δύσκολη" χαρακτήρισε την αποστολή επίβλεψης της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία, ο συνταγματάρχης Αχμέντ Χιμίς, επικεφαλής της ομάδας των παρατηρητών του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητος ένας συντονισμός ανάμεσα στην κυβέρνηση της Δαμασκού και την αντιπολίτευση.

Εικόνα χάους στην πολύπαθη πόλη Χομς.
Εικόνα χάους στην πολύπαθη πόλη Χομς.

"Πρέπει να προχωρούμε με μικρά βήματα, δεν είναι εύκολο και πρέπει να συντονίζουμε το έργο μας με όλες τις πλευρές, πρωτίστως με την κυβέρνηση της Δαμασκού και ύστερα με όλες τις άλλες πλευρές", δήλωσε ο συνταγματάρχης Χιμίς, επικεφαλής της ομάδας των παρατηρητών που έφθασαν την Κυριακή στη Συρία.

"Είναι μια δύσκολη αποστολή που απαιτεί συντονισμό και σχεδιασμό", τόνισε.

Η αποστολή αυτή που εγκρίθηκε ομόφωνα το Σάββατο από το Συμβούλιο Ασφαλείας, θεωρείται υψηλού κινδύνου για τους έξι άοπλους παρατηρητές και μια από τις πιο επικίνδυνες που έχει αναλάβει ποτέ ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ, πρώτο μέλημα της προπαρασκευαστικής αποστολής θα είναι η "εγκατάσταση ενός επιχειρησιακού γενικού επιτελείου" στη Δαμασκό.

Στη συνέχεια, οι παρατηρητές θα έλθουν σε επαφή με τις κυβερνητικές δυνάμεις και με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για να τους εξηγήσουν την αποστολή τους και για να δημιουργήσουν ένα "σύστημα ελέγχου" πριν εγκαταστήσουν βάσεις σε άλλες πόλεις της χώρας.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Επικίνδυνη αποστολή» για τους παρατηρητές του ΟΗΕ η Συρία"

Leave a reply