[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Έμφραγμα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η προοπτική προώθησης της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών φαίνεται ότι τελικώς εξασθενίζει όσο περνάει ο καιρός και οι εκλογές πλησιάζουν. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην παρούσα κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, πάντως, φεύγοντας, θα επιχειρήσει να αφήσει με ισχυρή παρακαταθήκη. Ποια θα είναι αυτή; η έγκριση της απαραίτητης για την περίπτωση πράξης του υπουργικού συμβουλίου. Κι αυτόν ακριβώς το σκοπό θα εξυπηρετήσει η αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία, για πολλούς, δείχνει σχεδόν ...ανεξήγητη.

Ο πρωθυπουργός ωστόσο γνωρίζει ότι κατ' αυτόν τον τρόπο, θα προσφέρει μια μεγάλη υπηρεσία στην διαδικασία, η οποία, όμως, έχει αργήσει απελπιστικά.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η αρχική προθεσμία, για την έναρξη των εργασιών της ανακεφαλαιοποίησης στις 30 Απριλίου, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τηρηθεί.

Σύμφωνα με τους τραπεζίτες, που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, ως εκ της θέσεως τους, αν οι σχετικές εργασίες ξεκινήσουν τέλη Μαΐου θα πρόκειται περί επιτυχίας.

Οι χρόνοι όλοι έχουν πάει πολύ πίσω και το χειρότερο όλων είναι πως το καλοκαίρι πλησιάζει επικίνδυνα.

Ως γνωστόν, τον Αύγουστο δεν λειτουργεί τίποτα στην Ελλάδα, οπότε μέσα σε 60 μέρες θα πρέπει να γίνει ό,τι δεν έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Έμφραγμα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών"

Leave a reply