[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Μπάγερν στον τελικό του Champions League (videos)
Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στα πέναλτι, η Μπάγερν Μονάχου προκρίθηκε στον τελικό του Champions League



Πολλές φορές οι λέξεις φαντάζουν "φτωχές" για να περιγράψεις κάτι...

Έχεις τόσα πράγματα μέσα στο μυαλό σου, τόσες σκέψεις διάσπαρτες που δεν μπορείς να τις βάλεις σε μια τάξη, ώστε να αποτυπώσεις σε ένα κείμενο όλα όσα διαδραματίστηκαν σε 120 λεπτά ενός αγώνα και μια γκραν γκινιόλ διαδικασία πέναλτι!

Τι και αν η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε... φουριόζα και στο πρώτο τέταρτο ήταν μπροστά με δυο γκολ διαφορά.

Τι και αν χρειάστηκε ο Νόιερ να δείξει την τεράστια κλάση σε αρκετές περιπτώσεις.

Τι και αν παραλίγο να γυρίσει "τούμπα" το σκηνικό στη "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτι.

Τι σίγουρο είναι ένα: Η Μπάγερν Μονάχου προκρίθηκε στον τελικό του Champions League για 2η φορά την τελευταία 3ετία και αντίπαλός της στις 19 Μαϊου μέσα στο "σπίτι" της θα είναι η Τσέλσι, η οποία μια ημέρα πριν πέτυχε το απόλυτο θαύμα κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Clasico περίμεναν όλοι, το εντελώς ανάποδο συνέβη στην πράξη, αλλά ποιος μπορεί να πει πως άδικα Γερμανοί και Άγγλοι θα διεκδικήσουν το "Άγιο Δισκοπότηρο" στην "Allianz Arena".

Το 2-1 που είχε διαμορφωθεί από το 27' χάρη στα γκολ των Ρονάλντο (2) και Ρόμπεν έμεινε μέχρι το τέλος, ενώ στην παράταση δεν άλλαξε κάτι. Στα πέναλτι, ο Νόιερ έπιασε δυο, άλλα τόσα ο Κασίγιας, όμως ο Ράμος έστειλε στην δική του εκτέλεση την μπάλα... εκτός "Μπερναμπέου", ο Σβαϊνστάιγκερ ευστόχησε στο δικό του και οι "Βαυαροί" πανηγύρισαν την πρόκριση μέσα στη Μαδρίτη.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ονειρεμένα το ματς και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 6', όταν ο διαιτητής θεώρησε πέναλτι το χέρι του Αλάμπα στο γύρισμα του Ντι Μαρία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε απέναντι από τον Νόιερ και το 1-0 ήταν γεγονός με το... καλημέρα. Σκορ πρόκρισης από νωρίς για την "βασίλισσα", που έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε, μπαίνοντας με ορμή στο ματς.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Άριεν Ρόμπεν έχασε μια απίστευτη ευκαιρία, αφού δεν κατάφερε να σκοράρει εξ επαφής και με τον Κασίγιας εξουδετερωμένο, μπαίνοντας ο ίδιος... γκολ! Ό,τι δεν μπόρεσε, λοιπόν, ο Ολλανδός, το έκανε πράξη εκ νέου ο "CR7", ο οποίος στο 14' έκανε το 2-0 με ωραίο πλάσε έπειτα από ασίστ του Εζίλ.

Η Μπάγερν όμως ανέβασε την απόδοση της και στο 26’ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι, όταν ο Πέπε ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Γκόμεζ. Ο Κασίγιας έπεσε στην σωστή γωνία, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του Ρόμπεν (27’) για το 2-1. Πλέον, τα πάντα ξεκινούσαν από την αρχή, αλλά ουδείς περίμενε ότι το σκορ θα... πάγωνε μέχρι το τέλος και δεν θα άλλαζε!

Δεν άλλαξε τίποτα...

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, με τις δυο ομάδες να μοιάζουν εν πολλοίς συμβιβασμένες στο 2-1, μη θέλοντας να ρισκάσουν πάρα πολύ. Πολύ καλή στιγμή δημιουργήθηκε στο 85', όταν ο Γκόμεζ βρέθηκε απέναντι από τον Κασίγιας, αλλά προσπάθησε να κάνει το κάτι παραπάνω και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της Ρεάλ.

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού έληξε 2-1 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση όπου η Ρεάλ έδειξε ότι έχει περισσότερες δυνάμεις και προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα τις έδινε την πρόκριση στον τελικό αλλά δεν τα κατάφερε και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι.

"Special One" ο Νόιερ!

Στην διαδικασία των πέναλτι, ήταν εξαιρετικοί και οι δυο τερματοφύλακες, που έπιασαν από δυο πέναλτι, αλλά τελικά ο Νόιερ ήταν εκείνος που "χαμογέλασε" στο τέλος. Ο Γερμανός απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ρονάλντο και Κακά, ο Ισπανός αυτές των Κρόος και Λαμ, εν συνεχεία ο Ράμος έστειλε την μπάλα στα... πουλιά και ο Σβαϊνστάιγκερ ήταν ψύχραιμος, κάνοντας το 3-1 και στέλνοντας την Μπάγερν στον τελικό!

Η σειρά των πέναλτι:

0-1 Αλάμπα

Ρονάλντο Απόκρουση

0-2 Γκόμεζ

Κακά Απόκρουση

Κρόος Απόκρουση

1-2 Αλόνσο

Λαμ Απόκρουση

Ράμος Αουτ

1-3 Σβαϊνστάιγκερ

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε, Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (75’ Κακά), Οζίλ(111΄Γκρανέρο), Μαρσέλο, Ρονάλντο, Μπενζεμά (106’ Ιγκουαΐν).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μποάτενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ , Γκουστάβο, Ρόμπεν, Κρόος, Ριμπερί (95΄Μίλερ), Γκόμεζ.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Μπάγερν στον τελικό του Champions League (videos)"

Leave a reply