[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Die Welt: «Οι γκρινιάρηδες Έλληνες πηγαίνουν να ψηφίσουν»
Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 Posted by -

Εκτενείς είναι οι αναφορές του γερμανικού και του αυστριακού τύπου στις ελληνικές εκλογές με ιδιαίτερα αιχμηρό τόνο.

«Οι γκρινιάρηδες Έλληνες πηγαίνουν να ψηφίσουν» είναι ο τίτλος που επιλέγουν οι ανταποκριτές της εφημερίδας Die Welt στις Βρυξέλλες και στην Κωνσταντινούπολη για να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Απανωτές εκλογές είναι το τελευταίο που θέλουν αυτή τη στιγμή οι Βρυξέλλες», επισημαίνουν. «Η οργή της Ε.Ε. για το κόστος της εκλογικής διαδικασίας είναι μεγάλη. Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε το ποσό των 29 εκατομμύρίων ευρώ για τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων, ένα τεράστιο ποσό. Μελέτη του Συνδέσμου Ελλήνων Φορολογούμενων έδειξε ότι τα ελληνικά κόμματα σε σχέση με τα φορολογικά έσοδα χρειάζονται έξι φορές περισσότερα χρήματα για τις προεκλογικές τους δαπάνες από ότι τα γερμανικά κόμματα» καταλήγουν.

«Εκλογές στην Ελλάδα: η άνοιξη των εξτρεμιστών» είναι ο τίτλος άρθρου στην αυστριακή Die Presse εκφράζοντας την ανησυχία για την αποδυνάμωση των μεγάλων κομμάτων και η ενίσχυση των μικρών, αριστερά και δεξιά του πολιτικού καλειδοσκοπίου. «Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα νέα κόμματα, πολλές φορές όμως με παλαιά χαρακτηριστικά» σημειώνει η αρθρογράφος. «Περισυλλέγουν τους δυσαρεστημένους από τα δύο μεγάλα κόμματα δεξιά και αριστερά του κεντρώου χώρου, τα οποία και οδήγησαν τη χώρα στην κρίση. Όμως περιέργως αυτά τα δύο κόμματα είναι οι μόνοι εγγυητές της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας, ενώ αντίθετα τα αντιμνημονιακά κόμματα προσελκύουν ψηφοφόρους από τα δύο άκρα».


-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Die Welt: «Οι γκρινιάρηδες Έλληνες πηγαίνουν να ψηφίσουν»"

Leave a reply