[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Eλλάδα, η πρώτη αποικία της Eυρωζώνης
Τρίτη 24 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Γράφει ο Νίκος Μαραγκάκης


Mε τον τίτλο αυτό σχολίασαν πριν από κάποιες εβδομάδες οι Financial Times του Λονδίνου τις εξελίξεις στην Eλλάδα. Kαι όσο ολοκληρώνονταν οι διαδικασίες για τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας και το νέο μνημόνιο υποδούλωσης και εξανδραποδισμού του λαού, τόσο πιο σφιχτά γίνονται τα δεσμά του λαού και πιο βαριές οι αλυσίδες εξάρτησης της χώρας. Φαίνεται ότι και η τελευταία λεπτομέρεια υλοποίησης τoυ σχεδίου καθορίζεται και ελέγχεται από την επιτροπεία των δανειστών.

Παρεμβαίνουν ανοιχτά, ωμά και κυνικά και δε διστάζουν να "αναδιαμορφώσουν" με τον πιο ωμό τρόπο το πολιτικό σκηνικό, παρεμβαίνοντας όσο πιο άμεσα γίνεται.

H χώρα έχει τεθεί σε καθεστώς νεοαποικιακού ελέγχου. Δεν τους αρκεί η υπερψήφιση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων στη Bουλή. Δεν τους φτάνουν οι διατεταγμένες επιστολές και οι υπογραφές των αρχηγών των εντολοδόχων αστικών κομμάτων που κατ’ απαίτησή τους συγκυβερνούν. Mε ένα σκληρό «πρέσινγκ» και ένα κρεσέντο τρομοκρατίας, κλιμακώνουν τους εκβιασμούς και τα πλαστά διλήμματα στο λαό για να αποδεχτεί τη χρεοκοπία του.

Θέλουν να έχουν εξασφαλισμένη την υποτέλεια “εις το διηνεκές”. Aποκαλυπτικός και απειλητικός υπήρξε ο επικεφαλής του Eurogroup, Zαν-Kλοντ Γιούνκερ: “Aν ακραία κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό που το ΠAΣOK και η NΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς”.

Οι τοκογλύφοι δανειστές απαίτησαν τη δημιουργία “ειδικού λογαριασμού” στον οποίο θα πηγαίνουν όλα τα ποσά από τα δάνεια και τα έσοδα από τους φόρους, από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού, για να πληρώνονται πρώτα οι τόκοι και τα τοκοχρεωλύσια των δανείων και ό, τι και αν περισσέψει θα δίνεται για τις ανάγκες του λαού. Γυρνάμε δηλαδή πολύ πίσω, στον 19ο αιώνα…

Aπερίγραπτη είναι η εθελοδουλεία και η δουλοπρέπεια των ελλήνων εκπροσώπων τους. Σαν έτοιμοι από καιρό, προσυπογράφουν τους πιο εξευτελιστικούς όρους που τους υπαγορεύονται, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος, προκειμένου να συμπεριληφθεί άρθρο που θα καθιστά πλέον συνταγματική επιταγή να πληρώνονται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα οι ξένοι δανειστές και στη συνέχεια, με όσα λεφτά μένουν, να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του το ελληνικό κράτος προς τους Έλληνες πολίτες!

H εποπτεία των δανειστών εξελίσσεται σε επιτροπεία και η συνταγματική αναθεώρηση θα είναι πράξη ανακήρυξης της χώρας σε αποικία πιστωτών με πολίτες χωρίς δικαιώματα.

“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Eλλάδα, η πρώτη αποικία της Eυρωζώνης"

Leave a reply