[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αλέξης Τσίπρας: Το Μνημόνιο δεν θα υπάρχει στις 18 Ιουνίου
Κυριακή 20 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη, αλλά με αλλαγή πολιτικής για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε», τόνισε σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας «ανόητη κινδυνολογία» την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει επιστροφή στη δραχμή, η οποία -όπως είπε- εξυπηρετεί μόνο τους κερδοσκόπους και αποσταθεροποιεί την οικονομία.

Αναφερόμενος στη δανειακή σύμβαση επεσήμανε την ανάγκη να την αναθεωρήσουμε και να την επαναδιαπραγματευτούμε. Για το Μνημόνιο δήλωσε ότι το ακυρώνει ο λαός με την ψήφο του και «τώρα ήρθε η ώρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει το δικό του σχέδιο στην Ευρώπη, που έχει στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά χωρίς να διαλύει τους μικρομεσαίους και τους ανέργους, καθώς στόχος του είναι η ανάπτυξη.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν λέει πως «λεφτά υπάρχουν», αλλά λεει ότι μπορεί να παραχθεί πλούτος αν υπάρξουν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Σημείωσε δε ότι τα χρήματα που λαμβάνει η Ελλάδα, δεν πρέπει να πηγαίνουν πλέον μόνο στους τόκους και τις τράπεζες, αλλά στην ανάπτυξη. «Η Μέρκελ πλέον απομονώνεται. Έχουμε παντού συμμάχους στην Ευρώπη. Παντού, εκτός από την Ελλάδα. Εδώ έχουμε τους Σαμαρά και Βενιζέλο που θέλουν να συμμαχήσουν με τη Μέρκελ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε παράλληλα ότι δεν είπε ποτέ ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Θα είναι δύσκολος αλλά με προοπτική. «Το Μνημόνιο στις 18 Ιουνίου δε θα υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ωστόσοσ ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε «μονομερείς ενέργειες, εκτός αν μας αναγκάσουν». Εκτίμησε δε ότι αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, οι αγορές θα ψάχνουν τον επόμενο και ανέφερε χαρακτηριστικά «εγώ προεξοφλώ ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να μας πει φύγετε και δε σας δίνουμε δεκάρα». Ωστόσο, δήλωσε ότι σε περίπτωση που μας πουν κάτι τέτοιο «θα είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμους». Ο ένας θα είναι να μην πληρώνουμε τις κοινωνικές ανάγκες του κράτους (μισθούς, συντάξεις, νοσοκομεία κτλ) και ο άλλος να μην πληρώνουμε τους πιστωτές. Όπως είπε, αν συμβεί αυτό «θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε τις πληρωμές στους πιστωτές».

Για τις καταθέσεις των πολιτών ο κ. Τσιπρας τόνισε ότι είναι απόλυτα εγγυημένες όχι μόνο το Σύνταγμα αλλά και η Ευρωζωνη.

Δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει όλες τις αλλαγές στα εργασιακά, θα στηρίξει τους αδύναμους και όσους επλήγησαν από το κούρεμα του χρέους, ενώ επισήμανε ότι όσοι βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό θα πρέπει πρώτα να έχουν πληρώσει τους φόρους τους και να έχει ελεγχθεί το πόθεν εσχες. Σημείωσε ότι πρέπει να αποκτήσουμε περιουσιολόγιο και να φορολογείται ο καθένας ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα.

Όπως είπε, έχουν εθνικό σχέδιο για εξυγίανση και ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα είναι η ασπίδα προστασίας για τους αδύναμους.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αλέξης Τσίπρας: Το Μνημόνιο δεν θα υπάρχει στις 18 Ιουνίου"

Leave a reply